Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor lett elfogadott a...

Mikor lett elfogadott a "sarazás"?

Figyelt kérdés

Nem olyan veszettül régen, a '80-as években születtem, de meggyőződésem, hogy én még abban nőttem fel, nem szabad az ivókutakból vizet hordani a homokozóba, mert az pazarlás.

Most viszont azt látom, hogy ez teljesen természetes, kifejezetten bátorítják is ezt. Nekem rosszak az emlékeim, vagy az én helyzetem volt a kivétel?

2023. júl. 20. 12:34
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%
75ben születtem, saraztam anno rendesen
2023. júl. 20. 14:09
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Én is a 80-as években születtem..

Én sarazhattam. De kertesházunk van.

Sokan akkor épîtkeztek az utcánkban, volt egy csomó homokkupac a betonhoz, malterhez.. ott bandáztunk az utcabeli gyerekekkel…

Minden vàrhoz tartozott vizesárok is..

2023. júl. 20. 17:43
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
77-ben születettem, és már akkor se lehetett tök száraz homokból rendesen építeni...
2023. júl. 20. 18:15
 24/29 anonim ***** válasza:
100%

90-ben születtem, rengeteget saraztunk. 1x tavat csinálunk a homokozóból (otthon). Pár kisvödör víz 1-2 Ft, a kislapát többe kerül, ha beletörik a kemény homokba.

Budapesti vagyok, szinte minden nagyobb játszón van csap nálunk. Már 20 éve is a játszótéren próbálkoztam, ha megszomjaztam ismeretlen környékén biciklizve.

2023. júl. 20. 23:22
 25/29 anonim ***** válasza:
34%

Úgy beszéltek, mintha nem lett volna a száraz homok alján vizes homok. Mindenkinek le kellett ásni, ha vizes homokot akart, és nem, nem lehettünk koszosak, megszidtak érte. Mindenki ásta ki az aljáról a vizes homokot, és a végén szedtük össze a szárazat, azzal szórtuk be. Mondjuk mi nem is várat, hanem homoksütiket meg alagutakat csináltunk.

Régen hűvösebb nyarak voltak, több csapadék, nem olyan aszály, mint tavaly, mindig volt vizes homok a száraz alatt. Kivittük a kis lapátot, de kézzel is kapartuk.

2023. júl. 21. 06:48
 26/29 anonim ***** válasza:
100%
ez most valami kamu sötétzöld sírás? negyven éve kit érdekelt a dolog, a közkutaknak vízszámlája sincs... mért ne vizezhetnék fel a homokot a gyerekek, ettől fognak meghalni a bébifókák?
2023. júl. 21. 11:00
 27/29 anonim ***** válasza:

Nekem a 7 éves gyerekem múltkor azt mondta a játszótéren,hogy ő nem akar sarazni,mert az vízpazarlás! Lehidaltam. Mi ilyet nem mondtunk soha,az oviban is meg van nekik engedve.

Én a 80as évek közepén születtem. Hegyvidéken nőttem fel,sokat esett az eső egész évben, nem igazán kellett csapvíz a homokozáshoz. Viszont arra emlékszem,hogy a szüleim sokszor figyelmeztettek,hogy "ne folyassam a vizet" sokáig pl kézmosásnál.

2023. júl. 22. 00:28
 28/29 anonim ***** válasza:
78-ban születtem és egész gyerekkoromban saraztunk, játszótéren is (lakótelepen, nem a játszótéren volt a kút, de nem messze, onnan hordták a szülők/nagyobb gyerekek), meg unokatesóméknál is a kertes házukban lévő homokozóban.
2023. júl. 22. 00:47
 29/29 anonim ***** válasza:
A mai világban egyébként akár egy kertesházban, akár egy önkormányzat esetében NEM a sarazásra elhasznált vízmennyiség a probléma (mondom ezt úgy, hogy egyébként igyekszem környezettudatosan élni). 28-as voltam. És egyébként mi is úgy nőttünk fel, hogy ne pazaroljuk a vizet mosogatás, fogmosás stb. közben, mondjuk nem azért, mert anyám olyan nagyon környezettudatos lett volna, hanem hogy spóroljunk.
2023. júl. 22. 00:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!