Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor lett elfogadott a...

Mikor lett elfogadott a "sarazás"?

Figyelt kérdés

Nem olyan veszettül régen, a '80-as években születtem, de meggyőződésem, hogy én még abban nőttem fel, nem szabad az ivókutakból vizet hordani a homokozóba, mert az pazarlás.

Most viszont azt látom, hogy ez teljesen természetes, kifejezetten bátorítják is ezt. Nekem rosszak az emlékeim, vagy az én helyzetem volt a kivétel?

2023. júl. 20. 12:34
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
94%
Ennyi erővel locsolni az utat éjjel nem pazarlás? Hogy lehet várat építeni a homokozóba víz nélkül? 😅
2023. júl. 20. 12:35
 2/29 anonim ***** válasza:
97%
Inkább, mint hogy belepisiljenek. Apám mesélte, hogy ők anno így oldották meg. Az a tuti. Azok a szép idők ...
2023. júl. 20. 12:37
 3/29 anonim ***** válasza:
97%
En mar 1994-ben is saraztam...arra emlekszem.de lehet hamarabb is mar
2023. júl. 20. 12:39
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Én is saraztam bőven a 90-es években.
2023. júl. 20. 12:40
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Az előző kérdésről ez nekem is eszembe jutott.

Nálunk lehetett sarazni, de normális keretek között.

Tehát egy két kisvödör víz hogy megálljon a vár ok volt. Az h úszik a homokozó nem az.

És mindig külön egy sarokban csináltuk hogy a kissebbek ne másszanak bele (ne tegyék tönkre illetve ne legyen tiszta sár mert az anyja lebac 😅)

2023. júl. 20. 12:41
 6/29 babyboom567 ***** válasza:
97%
47 éves vagyok, rengeteget saraztunk.Lehet a szüleid(környezeted)volt nagyon spórolós.Őszintén, szerintem pont,hogy most nem saraznak a gyerekek, főleg a városiak,mert 99%ban sehol nincs ivókút a játszótereken.
2023. júl. 20. 12:42
 7/29 anonim ***** válasza:
65%

Én 90-es években voltam gyerek,akkor mi sose saraztunk a lakótelepi játszókon, de nem is volt kút. Teljesen jól lehetett homokozni enélkül is.

Viszont a saját kertünkben szabadott sarazni, ott egyszer úgy felöntöttük hogy folyott az egész és beleugráltunk.

Most a saját picimmel járok játszóra és most engem zavar hogy az egész egy sár, mert így nem akarom odatenni a gyereket inkább. Persze az én gyerekem még túl kicsi a játszóra, szóval nem én fogom megszabni a nagyobbak mit csinálhatnak. Minden esetre szerintem úgy lenne jó hogy az egyik fele maradhatna száraz.

2023. júl. 20. 12:52
 8/29 anonim ***** válasza:
91%
40 éves vagyok, de mi is hordtuk a vizet a homokozóba. Szerintem egyszerűen a szüleid lusták voltak a saras ruháid pucolni.
2023. júl. 20. 12:52
 9/29 anonim ***** válasza:
52%

A rendszerváltás előtt és körül annyira rossz volt a helyzet, hogy minden ruha értéknek számított, koszos ruhában megjelenni meg szégyen volt, gyerekeknek is. Manapság már értéktelen a ruha is, meg a koszos gyerek a boldog gyerek, amire törekednek, ezért menő a sarazás most, és ezért volt ciki régen.

Nekünk bele sem lehetett ülni a homokozóba, pedig én a 90es években születtem, mindenkinek kötelező volt guggolni, bp agglomerációban mindenki guggolt. Ahol a víz is érték volt, akkora volt a szegénység, ott biztosan erre is beszóltak. Vagy csak okosak voltak és nem akarták azt mondani, hogy koszos leszel tőle:)

2023. júl. 20. 12:58
 10/29 anonim ***** válasza:
100%
Szegény családban nőttem fel, de bőven saraztunk 30-40 éve. Nem a lakótelepen, mert ott nem volt kút, hanem a nagyinál a kertben. Fúrott kútja volt, nem fizetett érte.
2023. júl. 20. 12:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!