Mikor lett elfogadott a "sarazás"?
Nem olyan veszettül régen, a '80-as években születtem, de meggyőződésem, hogy én még abban nőttem fel, nem szabad az ivókutakból vizet hordani a homokozóba, mert az pazarlás.
Most viszont azt látom, hogy ez teljesen természetes, kifejezetten bátorítják is ezt. Nekem rosszak az emlékeim, vagy az én helyzetem volt a kivétel?
Az előző kérdésről ez nekem is eszembe jutott.
Nálunk lehetett sarazni, de normális keretek között.
Tehát egy két kisvödör víz hogy megálljon a vár ok volt. Az h úszik a homokozó nem az.
És mindig külön egy sarokban csináltuk hogy a kissebbek ne másszanak bele (ne tegyék tönkre illetve ne legyen tiszta sár mert az anyja lebac 😅)
Én 90-es években voltam gyerek,akkor mi sose saraztunk a lakótelepi játszókon, de nem is volt kút. Teljesen jól lehetett homokozni enélkül is.
Viszont a saját kertünkben szabadott sarazni, ott egyszer úgy felöntöttük hogy folyott az egész és beleugráltunk.
Most a saját picimmel járok játszóra és most engem zavar hogy az egész egy sár, mert így nem akarom odatenni a gyereket inkább. Persze az én gyerekem még túl kicsi a játszóra, szóval nem én fogom megszabni a nagyobbak mit csinálhatnak. Minden esetre szerintem úgy lenne jó hogy az egyik fele maradhatna száraz.
A rendszerváltás előtt és körül annyira rossz volt a helyzet, hogy minden ruha értéknek számított, koszos ruhában megjelenni meg szégyen volt, gyerekeknek is. Manapság már értéktelen a ruha is, meg a koszos gyerek a boldog gyerek, amire törekednek, ezért menő a sarazás most, és ezért volt ciki régen.
Nekünk bele sem lehetett ülni a homokozóba, pedig én a 90es években születtem, mindenkinek kötelező volt guggolni, bp agglomerációban mindenki guggolt. Ahol a víz is érték volt, akkora volt a szegénység, ott biztosan erre is beszóltak. Vagy csak okosak voltak és nem akarták azt mondani, hogy koszos leszel tőle:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!