Nem olyan veszettül régen, a '80-as években születtem, de meggyőződésem, hogy én még abban nőttem fel, nem szabad az ivókutakból vizet hordani a homokozóba, mert az pazarlás.
Most viszont azt látom, hogy ez teljesen természetes, kifejezetten bátorítják is ezt. Nekem rosszak az emlékeim, vagy az én helyzetem volt a kivétel?
Én a 90-es évek elején voltam ovis. A játszótéren nem saraztunk, mert nem volt ivókút, így ha akartunk volna, se tudtunk volna. A homokban hempergőzés szülő függő volt. Engem engedtek mezítlábazbi, sőt fürdőruhában is belefeküdhettem, de voltak olyan gyerekek, akiknek a szülei csak azt engedték, higy a homokozó szélén a padkán üljenek.
2023. júl. 20. 13:02
12/29 anonim válasza:
Régen is lehetett sarazni.A te szüleid voltak vagy ahogy említették már,lusták mosni,vagy a vizet hordani.Mi is rengeteget saraztunk,főztünk a homokozóból,sőt csináltunk egész városokat homokból,ahol volt folyó,meg strand is.
2023. júl. 20. 13:03
13/29 anonim válasza:
83-as vagyok és én emlékszem, hogy vizeztük a homokot, hogy lehessen formázni.
2023. júl. 20. 13:11
14/29 babyboom567 válasza:
Ne viccel már 9es,nagyapám rendőrfőnök volt, nagymamám meg főkönyvelő,igazán és nagyon durván adtak a külsőségekre,mégis én voltam a legnagyobb sarazós. Gyerekekről beszélünk,nem a szülőnek kell a sárban fetrengeni.
2023. júl. 20. 13:16
15/29 anonim válasza:
Nekem szüleim nem engedték de ők szinte semmit, ami akár egy pici kosszal is jár.
2023. júl. 20. 13:18
16/29 anonim válasza:
80as évek legvégén születtem, mi mindig saraztunk, máskepp elég nehéz lett volna várat epíteni,tarsashazak között volt a jatszó, mindig mas hozta a vizet
2023. júl. 20. 13:23
17/29 anonim válasza:
41 éves vagyok. Rengeteget saraztunk.
Nem volt sem kút sem csap a játszótéren de a mellette lakó idős házaspár mindig megszánt minket pár vödör vízzel. Szegénykéim! Szerintem mi több vizüket elhasználtuk mint ők maguk. Mikor sokan voltunk kint és nagyon meleg volt, akkor a bácsi slagot szerelt fel és úgy spriccelt minket. A néni meg sütit sütött, meg gyümölcsöt hozott nekünk. Soha egy rossz szavuk sem volt ránk. Fiatal felnőtt fejjel tudtam meg hogy mindegyik gyermeküket elveszítették. Nekik mi voltunk az unokák.
2023. júl. 20. 13:27
18/29 anonim válasza:
Az 1970-es években már ugyanígy saraztunk a homokozóban.
2023. júl. 20. 13:28
19/29 anonim válasza:
Amióta tudjuk hogy kiválóan fejleszti pl a finom motorikát. Tapogatni, alkotni, gyúrni, gyömölni a finom vizes homokot öröm a gyereknek, érezni az állagát, a kis ujjaival apró kavicsokat gyüjtögetni hozzá. Nem kisebb öröm mint pocsolyában ugrálni, vagy gyurmázni.
2023. júl. 20. 13:32
20/29 anonim válasza:
Mi a pocsolyából turtuk ki a sarat, mert nem volt homokozó a környékünkön :D
Illetve az építkezések homok kupacaiban játszottunk és mindig más gyerek anyukájához csengettünk be egy flakon vízért.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!