Kisfiam 2,5 éves, elalváskor és az alvás első órájában csurom víz a haza, nyaka. Aztan az éjszaka megszárad és onnantól nem izzad. Ez mitől lehet? Nem éjszakai izzadásnak hívnám, hanem elalváskori izzadásnak…
Hát pont egyszer olvastam, hogy a cukortól is lehet. Nem eszik-iszik lefekvés előtt vmi cukrosat esetleg?
2023. júl. 6. 21:02
2/16 anonim válasza:
Biztosan nem a cukortól van. Egy ilyen pici gyereknek sokkal súlyosabb tünetei lennének, ha cukros lenne.
2023. júl. 6. 21:11
3/16 anonim válasza:
Nem értetted akkor. Nem azt írtam, hogy cukros, hanem azt, hogy az elfogyasztott glükóztól lehet. Facebook-os anyuka csoportban írta vki, hogy neki a lánya produkált ilyesmit és hogy a kakaótól volt. Azért említettem.
2023. júl. 6. 21:15
4/16 anonim válasza:
Az elalvás módja sem mindegy. Ha pl veled összebújva alszik el, akkor lehet, melege van tényleg, de utána az önálló alvásnál már nincs ilyen. Vagy pl az én lányom (3 éves) a világ összes takaróját szereti magára borítani, nyilván az alatt melege van, de amíg nem alszik el mélyebben, addig nem rúgja le magáról. Vagy eleve az alvás utáni 1-2 órában hűl le annyira a levegő éjszaka/a szobában, hogy ne legyen melege. A kicsi meg cicin alszik el, leizzad, mert melegítem, de amikor lerakom, megszárad és nincs baja.
Szóval azért vannak körülmények, extra infók, amik segíthetnek ezt megérteni :D
2023. júl. 6. 21:35
5/16 anonim válasza:
Fiam is ilyen. Elalváskor leizzad, utána már nem.
De ő azért (szerintem) mert kb rám mászva alszik el.
Születése óta ilyen, 4 éves.
2023. júl. 6. 21:39
6/16 anonim válasza:
Az én fiam is (2 éves lesz) ugyanez. Újszülöttként még nem tapasztaltam, nem tudom, mikor kezdődött. Van, hogy a feje megizzad, a lába meg fázik (egy szál body+pelenkában altatom cicin). Független attól, hogy hajlandó -e vacsorázni. Esti kakaó, ilyesmi nincs nálunk.
2023. júl. 6. 21:43
7/16 A kérdező kommentje:
Tejitalt iszik lefekvés előtt. És összebújva is alszunk el, de nincs túlöltöztetve, sőt nagyon vékony takarója is van. Az alvás első órájában van ez, aztán megtörölgetem a haját, nyakát.. annyira mélyen alszik ilyenkor, hogy fel sem kel rá. Éjszaka ha ránézek, már száraz és reggel sem vizesen kel.
2023. júl. 6. 21:59
8/16 anonim válasza:
A lányom nem eszik este édeset. 7 éves, elalváskor leizzad. Minden este csurom vizes az arca, haja.
2023. júl. 6. 22:11
9/16 anonim válasza:
Igen, és én olvastam is valahol, hogy ez normális.
2023. júl. 6. 22:28
10/16 anonim válasza:
14 hónapos kislányom is ilyen. Ráadásul csomószor izzadt télen is, amikor én kb. fáztam. :)
Születésétől kezdve beleizzadt a szopizásba, azt hittem sokáig, hogy azért, mert az akkora meló... Már nem szopizik és ugyanúgy beleizzad a tápszerbe, sőt. Délutáni alvásnál a "semmibe" is. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!