Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy szoktassam le a 3 eves...

Hogy szoktassam le a 3 eves fiamat a kez szagolgatasrol? Allandoan szagolgatja a kezemet, föleg elalvaskor, ebredeskor, apjaet is. Ez nem gond?

Figyelt kérdés
2013. jan. 5. 12:40
 1/2 anonim ***** válasza:

Az enyém a lábammal van így. :) Nem is szagolgatja, csak bújik hozzá, simogatja az arcát vele. Nem gondoltam gondnak, míg egyszer fel nem állt a fütyije a lábsimogatásra. Én nevelési tanácsadóhoz fordultam, mert féltem, hogy az oviban is lábazni akar majd és mindenki kicikizi, meg egyáltalán nem tudtam hova tegyem, hagyjam vagy tiltsam. Nekem fura, hogy erre feláll a fütyije.

Nevtan szerint okos, ügyes, egészséges (mentálisan is) a fiam. valószínűleg valami szeretethiányra (rövid ideig szopizott) utalhat nála ez a jelenség, ami el fog múlni.

Én arra kértem meg a fiamat, hogy ezt csak itthon művelje, csak velem. Apa egyébként is elzárkózik, hogy a lábát fogdossák. Kértem a játszótéren, oviban, mamánál, dédinél... ne lábazzon... Úgy néz ki betartja.

Talán kinövik egyszer.

2013. jan. 5. 15:31
 2/2 anonim ***** válasza:
Az én fiam általában elalváskor szagolgatja a mellkasom, vagy a karom. EZt már nagyon rég óta csinálja, születése óta ilyen bújós. Ő nagyon sokáig szopizott, szerintem ez is az oka. Nincs ezzel semmi gond, a te gyermeked is a ragaszkodás miatt szagolgat.
2013. jan. 5. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!