Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le a lányoma...

Hogyan szoktassam le a lányomat arról, hogy elalváskor fogja a kezem?

Figyelt kérdés

Decemberben lesz 4 éves és mikor este bemászik az ágyába, be kell dugnom a kezemet a rácsok között, hogy megtudja fogni a kezemet. Addig fog hisztizni, sirni mig be nem nyulok. Már próbáltuk nagy ágyra szoktatni, de éppen ezért nem tudom. Még mindig rácsos ágyban alszik, a mi ágyunk mellett. Nem is akartam másik szobába tenni, maradna velünk, csak nagyobb ágyon. Hétvégén mikor délben otthol alszik, akkor elalszik az uj ágyon, de oda kell ülnöm mellé fogni a kezét. Ha már alszik, elengedi a kezem, de ha éjjel felkel pisilni, vagy csak felsir, akkor is kéri a kezem.

Nem tudok már mit kitalálni. Meddig fog ez menni???

2012. aug. 29. 15:17
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Óóóó! Ilyen sokáig kell ezt csinálnom nekem is? :) A fiam 2 éves, és szóról szóra ugyan ez a helyzet nálunk is. Már annyit sikerült elérnem, hogy éjszaka, ha ébred mellé fekszem, de nem nyújtom be a kezem, ha kéri, akkor sem. Kis nyűglődés után befordul és vissza alszik.

A rácsos ágyat most tervezünk cserélni, én ettől várom a változás.

Kíváncsi vagyok a tippekre.

2012. aug. 29. 15:21
 2/8 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez:) 2 éves múlt a kislányom. Októberben kezdi a bölcsit, kiváncsi vagyok, ott hogy fog elaludni! Én is le szeretném szoktatni róla, de fogalmam sincs, hogy hogyan kéne.
2012. aug. 29. 15:26
 3/8 A kérdező kommentje:
Olyan most a szoba, mint egy kollégium :) Mindenhol ágyak... Arról nem is beszélve, hogy kék-zöld a karom a rácsok miatt. És minden nap elmondja, hogy este már nem fogja fogni a kezem, de mikor oda kerül a sor, akkor persze jön a szokásos hiszti.
2012. aug. 29. 15:29
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a 4 éves lányomat elég sok mindenre rá tudom venni, azzal ha mesélek neki. Pl ha Eszternek hívják a lányodat, akkor találj ki megy mesét, hogy egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kislány, akit Eszternek hívtak. Már 4 éves volt de még mindig meg kellett fognia az anyukájának a kezét, amikor elaludt. Így magára ismer, de mégis elvonatkoztat. Aztán folytasd, hogy egyszer ez a kislány úgy gondolta, hogy ő már nagylány és nem kell neki anyukája keze stb stb. A végén kérdezd meg, hogy szeretne-e ő is olyan nagylány lenni, mint ez az Eszter. Hátha beválik. Aztán ha megint folytatná, akkor lehet emlékeztetni, hogy tudod a kislány sem fogta már meg anyukája kezét.
2012. aug. 29. 15:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is decemberben lesz 4 éves a lányom, még pici, de azért ahhoz elég nagy, hogy sok dolgot megértsen. Én viszonylag jó vagyok a dumálásban, ezt már láttuk párszor a lányomon (sokat mesélek neki erről-arról, témákkal kapcsolatban kitalálok meséket, duruzsolok neki, rádumálom erre-arra).

Csak pár példa:

-leszokott az ujjszopásról

-sokáig pelust kért kakihoz, átszoktattam a bilire

-ezután átszoktattam a vécére

-a mi szobánkban aludt (de saját ágyban), most már a gyerekszobában alszik

-pár éjszaka mellé kellett feküdni, de most már egyedül is alszik el

Ez mind mind azért történt, mert lyukat beszéltem a hasába, hogy ezek neki milyen jók valójában.

Te is meg tudnád beszélni a lányoddal, hogy ő már nagy, nem kell anya keze, válasszon egy állatkát vagy valamit, amivel együtt tud aludni. Egy 4 évesnek már el kell tudni aludni egyedül, persze éjjel ha baj van, az más, de valahogy dumáld meg őt.

2012. aug. 29. 15:38
 6/8 anonim ***** válasza:
Az utolsóval értek egyet,én is sokat beszélős vagyok és bevált!
2012. aug. 29. 15:46
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tanácsokat. Mindegyik megvolt, sikertelenül.

Mese, állatka vagy játék az ágyba (az is kellett meg a kezem is, vagy inkább nem kell a játék, csak a kezem).

Egyszerűen annyira makacs, hogy nincs rá szó.

Már igértünk neki olyat is, amit nagyon szeretne, és meg is vettük, akkor sem engedte el a kezem.

Már mondtam a férjemnek, hogy ugy fogom leszoktatni mint a cumirol 2 éves korában, csak ő ne legyen otthol, mert nem birja a gyerek sirást. Vagyis nem adom oda a kezem és kész, és addig hagyom sirni, mig bele nem fárad. Csak az a baj, hogy olyan a lányom, hogy ha nagyon sir, elkezd öklendezni meg ilyenek.

Okos értelmes gyerek, de ez nem megy nekünk.

2012. aug. 30. 07:39
 8/8 anonim válasza:
Szia! Most találtam rá a kérdésedre , mert most 2 éves a kisfiam és ugyan ez a kézfogós problémánk van. Már látom rég volt ez a problémád csak szeretnék rákérdezni hogy végül sikerült e leszoktatni róla?:) és ha igen hogyan? Köszönöm előre is valaszod!:)
2015. márc. 5. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!