Hogyan szoktassam le a lányomat arról, hogy elalváskor fogja a kezem?
Decemberben lesz 4 éves és mikor este bemászik az ágyába, be kell dugnom a kezemet a rácsok között, hogy megtudja fogni a kezemet. Addig fog hisztizni, sirni mig be nem nyulok. Már próbáltuk nagy ágyra szoktatni, de éppen ezért nem tudom. Még mindig rácsos ágyban alszik, a mi ágyunk mellett. Nem is akartam másik szobába tenni, maradna velünk, csak nagyobb ágyon. Hétvégén mikor délben otthol alszik, akkor elalszik az uj ágyon, de oda kell ülnöm mellé fogni a kezét. Ha már alszik, elengedi a kezem, de ha éjjel felkel pisilni, vagy csak felsir, akkor is kéri a kezem.
Nem tudok már mit kitalálni. Meddig fog ez menni???
Óóóó! Ilyen sokáig kell ezt csinálnom nekem is? :) A fiam 2 éves, és szóról szóra ugyan ez a helyzet nálunk is. Már annyit sikerült elérnem, hogy éjszaka, ha ébred mellé fekszem, de nem nyújtom be a kezem, ha kéri, akkor sem. Kis nyűglődés után befordul és vissza alszik.
A rácsos ágyat most tervezünk cserélni, én ettől várom a változás.
Kíváncsi vagyok a tippekre.
Nekem is decemberben lesz 4 éves a lányom, még pici, de azért ahhoz elég nagy, hogy sok dolgot megértsen. Én viszonylag jó vagyok a dumálásban, ezt már láttuk párszor a lányomon (sokat mesélek neki erről-arról, témákkal kapcsolatban kitalálok meséket, duruzsolok neki, rádumálom erre-arra).
Csak pár példa:
-leszokott az ujjszopásról
-sokáig pelust kért kakihoz, átszoktattam a bilire
-ezután átszoktattam a vécére
-a mi szobánkban aludt (de saját ágyban), most már a gyerekszobában alszik
-pár éjszaka mellé kellett feküdni, de most már egyedül is alszik el
Ez mind mind azért történt, mert lyukat beszéltem a hasába, hogy ezek neki milyen jók valójában.
Te is meg tudnád beszélni a lányoddal, hogy ő már nagy, nem kell anya keze, válasszon egy állatkát vagy valamit, amivel együtt tud aludni. Egy 4 évesnek már el kell tudni aludni egyedül, persze éjjel ha baj van, az más, de valahogy dumáld meg őt.
Köszönöm a tanácsokat. Mindegyik megvolt, sikertelenül.
Mese, állatka vagy játék az ágyba (az is kellett meg a kezem is, vagy inkább nem kell a játék, csak a kezem).
Egyszerűen annyira makacs, hogy nincs rá szó.
Már igértünk neki olyat is, amit nagyon szeretne, és meg is vettük, akkor sem engedte el a kezem.
Már mondtam a férjemnek, hogy ugy fogom leszoktatni mint a cumirol 2 éves korában, csak ő ne legyen otthol, mert nem birja a gyerek sirást. Vagyis nem adom oda a kezem és kész, és addig hagyom sirni, mig bele nem fárad. Csak az a baj, hogy olyan a lányom, hogy ha nagyon sir, elkezd öklendezni meg ilyenek.
Okos értelmes gyerek, de ez nem megy nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!