Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kellene viselkednem a...

Hogy kellene viselkednem a játszótéren ha vitába keveredik a fiam? Illetve neki hogyan kell megvédenie magát? Mit kell tanítanom neki hogyan?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves fiam , mindíg rossz élményünk van a játszóteren ezért alig viszem.

Legutóbb azt éreztem teljesen kudarcot valottam mint anya. Nem tudom , hogy készitsem fel a fiam mit reagáljon ilyen helyzetekben.. magam se tudom nekem mit kellene.

Most töltötte a 3.at , jáTszott ügyesen egy testvérpárral a homokozóban, a fiatalabb 4 éves az idősebb 5 éves volt. Ültem a homokozó szélén figyeltem őket. Az ő anyukájuk a padon telefonált. Egyszer csak azt vettem észre a fiamnak azt magyarázzák ne várat hanem bombát építsenek mert azt csinálják a nagyfiúk. A fiam mondta , hogy ő várat épít inkább, erre rászoltak hogy akkor ő kisfiú , és kiabálta hogy de ő is nagyfiú. Nem szóltam semmit közbe , gondoltam megkell tanulnia nélkülem kezelni ezeket. De aztán odaáltak elé pár centire és onnan kiabáltak , hogy ők erősebbek stb. A fiam nem hátrált és ő is kiabált hogy nem ő is erős és nagyfiú. Gondoltam na itt közbelépek mert már láttam megijedt hát 1 fejjel legalább nagyobb volt nála és az a közelsége 1 centire állt az idősebb az arcától azt hittem nekimegy.. az anyja helyében rég reagaltam volna. Szóltam , hogy ők nagyobbak mert idősebbek butaság ezzel foglalkozni, játszani attól tudnak együtt ha szeretnének ha nem külön jatszanak. Azt hittem elcsendesednek. Erre később elkezdték dobálni a homokbombával.. elhívtam a fiam összeszedtem a jatékainkat és eljöttünk. Majd az anyukájuk rám szólt hogy miért veszem el a játékot a homokozóból...bunkó vagyok.. Reagálni nem tudtam , elköszöntünk és eljöttünk. (Saját homokozó készletet hordunk)

Egyszerűen adjatok tanácsot kérlek hogyan készítsem fel a fiam ezekre.. lassan kezdődik az ovi..annyira féltem.. és biztos rengeteg ilyen helyzet lesz ..

2023. júl. 4. 23:11
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Te is olyan személyiség vagy, aki ott helyben leblokkol, majd ezen rágódik utána napokig. Hagyjad, nem volt ez olyan veszélyes szitu, hogy ne tudj miatta aludni. Vannak bunkó emberek, nem kell velük foglalkozni.

Egy 3 évesnek még nem kell megoldania ezeket a helyzeteket, azért vagy ott vele. Az óvodában sem egyedül lesz, ott vannak a felnőttek.

Nem az jön le a történetből, hogy a fiad elveszett lenne és hagyja magát lökdösni.

2023. júl. 5. 12:57
 32/36 anonim ***** válasza:
37%

Nemtudom mit kell szekálni, teljesen normális, hogy új helyzetben azt hiszi van jó megoldás, mikor legtöbbször nincs. Itt is rengeteg különféle dolgot csinált volna mindenki, és mind esküszik rá, hogy az a legjobb. Az értelmesek(és a bizonytalanok)--egyébként ez a kettő szinte mindig együtt jár-- pedig latolgatnak, fontolgatnak, találgatnak, elemeznek, hogyan lehet legközelebb az ilyet kezelni a lehető legjobban. Ehhez nem kell terápia, ez a normális, a nem faék emberek élete. Kicsit túlszorongja, mert még kicsi a gyereke, majd lesz rutinja és nem fog érte ennyire aggódni. Én is eljutottam a "jajj nehogy verekedjenek vagy csúnyát mondjanak" szintről az "ugye nem ütöttél nagyot?" kérdésig, már nem veszem fel ennyire, de aki szereti a gyerekét az igenis védi és aggódik érte, és akinek kicsi a gyereke nincs hozzászokva a nagyobbakhoz, többet vár tőlük, pedig az is csak két ovis volt, akkor is, ha két évvel idősebbek, még egyformán kis nudlik. A játékuk is tök oké(a bomba menő oviban), a viselkedésük is teljesen érthető, hisz ők így gondolnak magukra, ahogy a te kis nudli 3 évesed is azt hiszi már nagy, ők is azt hiszik, pedig mind kicsik. Nem gonoszak, nem rosszak lesz millió ilyen balhéjuk, ennél durvább is. Én sem szeretem amúgy, ha elítélnek és lekezelőek velem, mint az az anyuka, ellenszenves embereket is el kell viselni a világban. Teljesen normális, ha nem örülsz neki, ha így beszélnek veled és inkább otthagyod. NEM KELL mindenkivel békülni és érdemben kommunikálni, nem mindenki taplósága a te problémád, oldják meg magukban. Az itt pattogó 60%-os totál kattant és nincs az a terápia, ami segítene rajta, neki valami idegrendszeri gondja van, kényszeres és erőszakos és csőlátású egyszerre.

A terápia arra jó, hogy helyettesítse anyádat és megerősítsen, hogy jó ember vagy és értékes, számítasz, de szerintem neked ezzel nincs problémád. Tök kellemes, ha támogatják az embert, de azt anonim is megkaphatod itt is. Hajrá legközelebbre, a gyerek játszós élményei nem fognak tökéletesen alakulni, a tökéletlen világban kell megtanulnia boldogulni. Jól csinálta, a másik két gyerek is, legközelebb nyugodtan szólj, ha látod, hogy ott van az anyukájuk mondd hangosan, hogy "Megkérdezzem az anyukátokat, hogy szabad-e homokot dobálnotok?"

2023. júl. 5. 13:39
 33/36 anonim ***** válasza:
0%

Ezért nem mindegy, hogy mire járatod a gyereket.

https://www.youtube.com/watch?v=bcVonfmFd64

2023. júl. 6. 22:26
 34/36 anonim ***** válasza:
100%

33as, láttál te már gyerekeket verekedni? Nem így csinálják. Kigáncsolnak, rádtekerednek, belédmarnak, lefognak, megharapnak, belédcsípnek, megdobálnak, senki sem fog vele leállni boxolgatni. Az én gyerekemre pl ráült egy kövérebb, legalább 15kg különbséggel, az enyém utólag mondta, hogy úgy érezte alig kap levegőt, tanárok nyilván sehol, szerencse, hogy nem fulladt meg. Tök mindegy volt, hogy kravmagára járt, egyszerűen a másik nagy volt és kövér és még az sem fájt neki, mikor az enyém tökönrúgta, gondolom a zsír miatt, vagy mert tél volt és kabátban voltak.

Cukin pattog a kislány, de ez sport, amit mutatnak, a valóságban nem tisztán boxolnak, sportszerűen.. az egyik leveti magát a földre, átkulcsolja a lány lábat, az meg kidől, ráülnek és ennyi. Plusz ritkán van egy-egy elleni verekedés, a szemétkedők mindig legalább ketten vannak(egyedül senkinek sem a nagy a szája), a gyerekek meg verekednek a barátaikért. Értem, hogy lenyűgöz, hogy gyors a gyerek, de a valóságban egy 70 kilós srác nyerne a testi fölénye miatt, de lehet azért nyerne valaki, mert belekarmol az arcába vagy a haját húzza.

A gyerekeknél a nagydarab gyerek nyer, vagy a "csúnyán" játszó, aki érzékeny pontokra megy és meglepi a másikat.

2023. júl. 7. 08:59
 35/36 anonim ***** válasza:
38%
100%-os védelmet szinte semmi nem ad, de nem is mondott ilyet senki. Abból indultam ki, hogy egy vele egykorú támadóval jóval több esélye van, mint ha balettre járna. Pont az lenne a lényege, hogy ne kelljen dulakodásba belemenni, hanem kapjon az arcába a támadó egy sorozatot és véget is érjen a harc(nem kellemes ha valakinek betörik az orrát vagy állcsúcson verik) Egyébként gyors és edzett az ökle is, ami ugyan csak nagy előny. Valamint ha gyors és agresszív támadás is csak az előnyére válik, de megkell tanulnia, hogy csak okkal lépjen fel! Nyilván valóan egy 70kilos f@szival nem sok mindent tudna kezdeni, de az már elég baj, ha egy felnőtt férfi akar bántani egy kislányt. Ilyenkor kell "kiegyenlíteni" az erőviszonyokat. Az ő esetében egy paprika spray ami hatásos lehet.
2023. júl. 7. 10:25
 36/36 anonim ***** válasza:

Hetven kilós 12 évesek szinte átlagosak, hol élsz te?

A lány kb 11 évesnek néz ki, az én lányom csak 9, de van 50 kilós osztálytársa másodikban. Egyszerűen nagyobb és husibb a másik, még csak nem is vészesen elhízott. Több osztálytársa 40-50 kg között van 140 centi magasság az átlag, van kisebb és nagyobb gyerek is. Most mennek majd harmadikba. Nem csak felnőttek 70 kilósok, pláne nem tiniként. Olyan 13 éveshez volt szerencsém a szomszéd unokája személyében, hogy 185 cm kb, és 70 kg legalább hozzá. Nézem az osztályképet, ez teljesen megszokott, max 10 centivel nagyobb, de 12-13 évesek már majdnem elérik teljes magasságukat, VAGY csak most kezdenek majd nyúlni 160 centis 45 kilós kissrác is ugyanoda jár, a többiek bajszosodnak ő meg még nem is mutál..

Ha nincs közöd gyerekekhez, hagyd az egészet.

2023. júl. 7. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!