Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kellene viselkednem a...

Hogy kellene viselkednem a játszótéren ha vitába keveredik a fiam? Illetve neki hogyan kell megvédenie magát? Mit kell tanítanom neki hogyan?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves fiam , mindíg rossz élményünk van a játszóteren ezért alig viszem.

Legutóbb azt éreztem teljesen kudarcot valottam mint anya. Nem tudom , hogy készitsem fel a fiam mit reagáljon ilyen helyzetekben.. magam se tudom nekem mit kellene.

Most töltötte a 3.at , jáTszott ügyesen egy testvérpárral a homokozóban, a fiatalabb 4 éves az idősebb 5 éves volt. Ültem a homokozó szélén figyeltem őket. Az ő anyukájuk a padon telefonált. Egyszer csak azt vettem észre a fiamnak azt magyarázzák ne várat hanem bombát építsenek mert azt csinálják a nagyfiúk. A fiam mondta , hogy ő várat épít inkább, erre rászoltak hogy akkor ő kisfiú , és kiabálta hogy de ő is nagyfiú. Nem szóltam semmit közbe , gondoltam megkell tanulnia nélkülem kezelni ezeket. De aztán odaáltak elé pár centire és onnan kiabáltak , hogy ők erősebbek stb. A fiam nem hátrált és ő is kiabált hogy nem ő is erős és nagyfiú. Gondoltam na itt közbelépek mert már láttam megijedt hát 1 fejjel legalább nagyobb volt nála és az a közelsége 1 centire állt az idősebb az arcától azt hittem nekimegy.. az anyja helyében rég reagaltam volna. Szóltam , hogy ők nagyobbak mert idősebbek butaság ezzel foglalkozni, játszani attól tudnak együtt ha szeretnének ha nem külön jatszanak. Azt hittem elcsendesednek. Erre később elkezdték dobálni a homokbombával.. elhívtam a fiam összeszedtem a jatékainkat és eljöttünk. Majd az anyukájuk rám szólt hogy miért veszem el a játékot a homokozóból...bunkó vagyok.. Reagálni nem tudtam , elköszöntünk és eljöttünk. (Saját homokozó készletet hordunk)

Egyszerűen adjatok tanácsot kérlek hogyan készítsem fel a fiam ezekre.. lassan kezdődik az ovi..annyira féltem.. és biztos rengeteg ilyen helyzet lesz ..

2023. júl. 4. 23:11
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
90%

Közbe kellett volna avatkozni korábban. Az óvodában a korosztályával kell lemeccselnie a dolgokat, nem idősebbekel. Már ha nem vegyesbe megy, ami nem a legjobb.

Homokot nem dobálunk, szóltam volna.

És az is "hiba", hogy annyit nem mondtál az anyjuknak, hogy "azért, mert a miénk és megyünk".

A gyerekeim már "nagyobbak" (4 és 7), de ha kisebbel játszanak, főleg figyelek. Egyébként az teljesen természetes próbálkozás, hogy a nagyobb megpróbálja "leuralni" a kisebbet. Testvérek egymás között is csinálják, persze nem kell hagyni.

2023. júl. 5. 06:44
 22/36 anonim ***** válasza:
79%

Milyen eredmény 20-as?

Egy 3 éves gyerekről beszélünk, akinek még messze nem siklott ki az élete.

2023. júl. 5. 06:47
 23/36 anonim ***** válasza:
30%

Szövegértési problémák vannak akkor.

A gyerek élete már borítékolva van, amíg az anya nem tesz semmit, csak valaki mondja meg neki. És így él, hogy valaki majd megmondja. Hiába mondja meg, a hozott minta, szorongás, etikai keretrendszer, hitrendszer miatt nem fogja tudni alkalmazi. Mert oda van ragadva.

Tessék edukálódni. Én többet nem tudok tenni.

2023. júl. 5. 06:52
 24/36 anonim ***** válasza:
73%

Ez a pszichoterápiás idióta mit keres itt?

Fogd már fel, hogy nem a kérdésre válaszolsz!

Esetleg elmehetnel egy pszichiáterhez mert minden kérdést szetoffolsz és ez nem normális viselkedés, a többiek a témához szeretnének hozzászólni.

2023. júl. 5. 07:21
 25/36 anonim ***** válasza:
74%

Ennyi erővel mindenki járhatna pszichoterápiára, mert itt mindenki azt kapja egyből, hogy menjen pszichiáterhez (!!), egy kérdés alapján is diagnózist felállítva.

2023-ban már így divatos lehülyézni minden alap nélkül másokat, hogy "pszichoterápiára van szüksége". 🤦🏻‍♀️

2023. júl. 5. 07:59
 26/36 A kérdező kommentje:
Hú ezigen egy kérdés mit ki nem vált az emberekből.
2023. júl. 5. 08:58
 27/36 A kérdező kommentje:
Vegyes csoportok vannak itt mindenhol. TOvábbra is normálisnak tartom , hogy féltem a gyerekem a nagy 5-6 éves gyerekektől akik bánthatják.
2023. júl. 5. 09:08
 28/36 anonim ***** válasza:
30%
Mekkora problémáid vannak :D Nevetséges az egész kérdés. Szállj ki a gyerek seggéből,majd elintézik. Ha dobálják homokkal,szólj rájuk,bár azért ez is túlélhető. Ha rosszul érzi magát akkor meg menjetek haza.
2023. júl. 5. 10:38
 29/36 anonim ***** válasza:
8%

Pedig továbbra se normális! Nem én vagyok, aki el se olvasta a kifejtést, de tényleg a te szorongásodat kell kezelni, a gyerekednek nincs oka szorongani, a gyereked jól meglesz. Valami a te múltadban van, ami nálad kiváltja a gyerekét épp közösségbe otthonról elengedni készülő anya rettegését, és azzal szakszerűen foglalkozni kell. A saját élhető életed érdekében. Persze a gyerekedében is, mert könnyen ráragaszthatod.

(Saját példa, hogy lásd, hogy van másmilyen: a saját gyerekemet minden előzetes tervemmel szembemenve két és fél éves korában beírattam bölcsibe, mert láttam, hogy én már kevés vagyok neki, kell a gyerektársaság, hiába diktált előtte a lelkiismeretem és a kedvem mást. Fel nem merült, hogy ott vagy az óvodában őt bántódás érheti.)

2023. júl. 5. 11:05
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom azt csinálja, hogy határozottan maga elé tartja a kezét, és azt mondja, hogy STOP ha valaki olyat csinál, ami nem tetszik neki. Remekül működik kisebbekkel és nagyobbakkal is.

Csakhogy semmi, de semmi garancia nincs rá, hogy ez a te gyerekednél is működni fog. Sajnos egy ilyen helyzetre nincs tuti recept. Azt tanácsold a gyereknek, amit te helyesnek gondolsz. Amit hitelesen tudsz neki tanítani.

2023. júl. 5. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!