Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy kellene viselkednem a...

Hogy kellene viselkednem a játszótéren ha vitába keveredik a fiam? Illetve neki hogyan kell megvédenie magát? Mit kell tanítanom neki hogyan?

Figyelt kérdés

Van egy 3 éves fiam , mindíg rossz élményünk van a játszóteren ezért alig viszem.

Legutóbb azt éreztem teljesen kudarcot valottam mint anya. Nem tudom , hogy készitsem fel a fiam mit reagáljon ilyen helyzetekben.. magam se tudom nekem mit kellene.

Most töltötte a 3.at , jáTszott ügyesen egy testvérpárral a homokozóban, a fiatalabb 4 éves az idősebb 5 éves volt. Ültem a homokozó szélén figyeltem őket. Az ő anyukájuk a padon telefonált. Egyszer csak azt vettem észre a fiamnak azt magyarázzák ne várat hanem bombát építsenek mert azt csinálják a nagyfiúk. A fiam mondta , hogy ő várat épít inkább, erre rászoltak hogy akkor ő kisfiú , és kiabálta hogy de ő is nagyfiú. Nem szóltam semmit közbe , gondoltam megkell tanulnia nélkülem kezelni ezeket. De aztán odaáltak elé pár centire és onnan kiabáltak , hogy ők erősebbek stb. A fiam nem hátrált és ő is kiabált hogy nem ő is erős és nagyfiú. Gondoltam na itt közbelépek mert már láttam megijedt hát 1 fejjel legalább nagyobb volt nála és az a közelsége 1 centire állt az idősebb az arcától azt hittem nekimegy.. az anyja helyében rég reagaltam volna. Szóltam , hogy ők nagyobbak mert idősebbek butaság ezzel foglalkozni, játszani attól tudnak együtt ha szeretnének ha nem külön jatszanak. Azt hittem elcsendesednek. Erre később elkezdték dobálni a homokbombával.. elhívtam a fiam összeszedtem a jatékainkat és eljöttünk. Majd az anyukájuk rám szólt hogy miért veszem el a játékot a homokozóból...bunkó vagyok.. Reagálni nem tudtam , elköszöntünk és eljöttünk. (Saját homokozó készletet hordunk)

Egyszerűen adjatok tanácsot kérlek hogyan készítsem fel a fiam ezekre.. lassan kezdődik az ovi..annyira féltem.. és biztos rengeteg ilyen helyzet lesz ..

2023. júl. 4. 23:11
1 2 3 4
 1/36 anonim válasza:
82%

Először is az a jó,hogy a te fiad várat akart építeni és nem bombát gyártani.

Szerintem már az elején közbe kellett volna lépned és irányítani.A bunkó pedig ez a nő volt,gondolom úgyis érezte,hogy a két fia "túlerőben" van,na és ,aki telefonálgat inkább nem igazán figyel a fiaira,hárítja a nevelési feladatát, NEM VÉLETLENÜL ÉPÍTENEK EGYÉBKÉNT MÁR 4-5 ÉVESEN VÁR HELYETT BOMBÁT.

Arra pedig,hogy miért viszed el a homokozókészleteteket egészen egyszerű választ adhattál volna,mert a tiétek te vetted és ők mit hoztak egyébként?

2023. júl. 4. 23:27
 2/36 anonim ***** válasza:
97%
Igen sajnos sok ilyen lesz. A lányoknak is ugyanígy meg kell ezt tanulni, mi szerencsére már túl vagyunk ezen a korszakon. Csak túl kell élni. De te jól reagáltad le. Kitartás.
2023. júl. 4. 23:29
 3/36 A kérdező kommentje:

Őszintén azért léptem le mert tapaaztalat alapján felesleges ilyen miatt vitába szállni úgysem fog elnézést kérni csak a saját igazát mondaná. Persze szivem szerint bevertem volna neki.

Na de a gyerekemnek mégse taníthatom , hogy állandóan "meneküljön". Ez csak egy eset volt , rengeteg ilyen volt már.

Szóval igazából ezt nem tudom , hogy neki mit kéne mondani vagy tennie ilyenkor?!

2023. júl. 4. 23:33
 4/36 A kérdező kommentje:
Főleg ha nem leszek ott pl ovodában?!
2023. júl. 4. 23:38
 5/36 anonim ***** válasza:
86%

Én mindig azt mondtam a lányomnak, hogy te soha ne kezdj vitát, vagy veszekedést,veszekedést. Viszont ha mások bánzanak, soha ne hagyd magad.

Egyszer jött haza az óvodabol és kérdezte, hogy másnap belerughat e az egyik agresszív kislányba.. 😃

Mondtam neki hogy nem. Csak akkor, ha előtte próbáltal vele beszélni, vagy szóltál az ovoneninek, de nem jártál sikerrel, akkor nyugodtan.

De szerencsére nem került rá sor.

2023. júl. 4. 23:44
 6/36 anonim ***** válasza:
87%

Szorongó vagy, ugye? Nem kéne azon izgatnod magad, hogy mi lesz vele az óvodában. A súlyosabb helyzeteket megoldják az óvónők, a kisebbeket pedig meg kell, hogy tanulja kezelni ő maga, erre való a közösség.

A játszótéri helyzetet pont megfelelően kezelted. Nem kell rögtön beavatkozni, de jelen kell lenni, és adott esetben igen, felnőttként meg kell védened a gyerekedet, ha nem azonos súlycsoportú az ellenfél. Bizonyos reménytelen esetekben ki kell lépni a helyzetből, de akár te is rászólhattál volna a két agresszív gyerekre. Nem erőteljesen, csak finoman, de határozottan, attól is meglepődtek volna.

2023. júl. 4. 23:46
 7/36 A kérdező kommentje:
Igen sajnos nagyon szorongom. Aludni se tudok most annyira jár az agyam ezen.
2023. júl. 4. 23:50
 8/36 anonim ***** válasza:
27%

Azt is tudod, hogy mi a szorongásod eredeti oka? Mert ez csak a kitörési formája. Neked voltak szocializációs problémáid kicsi korodban? Ha a közeli játszótéren rossz a társaság, akkor menjetek távolabbira. De ne tartsd otthon.

Pszichológushoz kéne menned, mert szorongással nem lehet leélni egy életet.

2023. júl. 4. 23:56
 9/36 A kérdező kommentje:
Volt problémám mert nagyszájú voltam , ahogy akkor jellemeztek. De nem kell nekem ezzel pszihológushoz mennem... Nem jellemző rám a mindennapokban, de nem hinném ,hogy egy normális szülőben ne merülne fel ennek a féltésnek a formája mikor közösségbe kerül a gyermeke.
2023. júl. 5. 00:02
 10/36 A kérdező kommentje:
Viszem a játszótérre igyekszem most az ovi előtt többször , éppen az ilyen helyzetek miatt, had tanulja meg kezelni még kezdés előtt mikor jelen vagyok. Mit is tanítok neki? Hát sajnos jó a terv de nem tudom mit is kéne pontosan ezért született a kérdésem meg.
2023. júl. 5. 00:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!