Más anyukáknak is beszólnak a gyerek testsúlya miatt?
A kislányom 19 hónapos, 10,5 kg, 81 cm. Nemcsak szerintem, hanem a percentilis görbe szerint is ideális a súlya, kicsit sem kövér, de nem is sovány. Többször előfordult már, hogy közelebbi, távolabbi ismerősök megjegyezték, hogy kis duci, husi, ne aggódjak, majd lemozogja, nem kellene-e kevesebbet ennie stb.
Mi lesz később, ha egy normális testalkatú gyerek már másfél évesen ezt kapja? Miért csak a csontkollekció a szép?
Máséban a szálkát is, magadéban a gerendát se?
"Csontkollekció"?
Elhiheted, hogy a vékony gyerekek anyját több bántás éri.
Még a túlsúlyos gyerekekre is azt mondja a többség: "majd lemozogja!".
A kövét gyerek az egészséges gyerek sokak szemében.
Ha vékony a gyereked, akkor:
"Még arra se vagy képes, hogy rendesen tápláld?"
Az én lányom 2 éves és 16 kiló, igaz, hogy mellé 98 centi. Én is azt hallgatom, hogy ,,te jó ég mekkora!!" ,,akkora, mint egy 4 éves!!" ,,mekkora lesz így felnőttként?" ,,majd a bölcsiben lemozogja!"
Mindenkit megnyugtatok ilyenkor, hogy én is pont ekkora voltam és csak 174 centi lettem, normál testalkattal. Szerintem pont jó amúgy, nem kövér egyáltalán, csak nagy. Nem mozogta le a bölcsiben a magasságát se :D Engedd el, mást nem tudsz tenni.
Szerintem ezekkel egyáltalán nem kell foglalkozni ebben a korban.
Iskolás korától sportoljon rendszeresen, illetve mozogjon sokat, másszon, hintázzon, mindent. A gerincére és a lábtartására kell figyelni, illetve kb 10 éves kortól el lehet kezdeni irányítani a táplálkozását, és figyelni a testalkatát, genetikáját.
Ilyen pici gyerekeknél, ha nincs semmi allergia, intolerancia, gasztro probléma, akkor nem. Persze normál családi körülményekről van szó, ahol kap enni a gyerek. :-)
Kislányom 17 hónapos és 10 kiló...
Soha senki nem szólt olyat, hogy kövér lenne, mert nem is az.
Erősebb testalkatú, mint sok vele egykorú gyerek, de nem kövérség miatt.
Nem is kap olyan ételeket (nem eszik csokit, édességeket, chipszeket, pudingokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!