Az nem megalázó az anyukáknak, hogy ők hordják ki a gyereket, ők szülik meg a gyereket, a férfiaknak meg csak annyi a gyerekcsinálásban a dolguk, hogy élveznek egyet, ennek ellenére mégis a férfi vezetéknevét kapja a gyerek?
Szerintem nem megalázó. Inkább a férfiaknak megalázó lassan ez az erőltetett kemenyvonalas feminista marhasag.
A legtöbb férfi keményen dolgozik a családjáért, a legtöbb nő nem a terhességet gondolja a gyereknevelés legnagyobb áldozatának.
A házasságkötéskor a jegyzőkönyvbe vették, hogy hogyan tervezzük majd nevezni a gyereket, mármint milyen vezetéknévvel fogják majd anyakönyvezni. Egyáltalán nem kötelező a férfi vezetéknevét adni neki, simán kaphatja kötőjelesen is vagy az anyja nevét is.
Amúgy én nem érzem megalázónak, hogy nekem kellett kihordanom a terhességet és megszülnöm a kislányunkat. Őszintén szólva baromira büszke vagyok rá, hogy a testem ilyen iszonyatos nagy dologra képes, és még élvezni is tudtam minden pillanatát. Mert azért ha belegondolsz, gyakorlatilag a saját véredből, mármint a szó szerinti véredből kialakul egy teljesen önálló, különálló kis emberke. Aki utána is még egy jó darabig 100% belőled fejlődik (már ha szoptatsz ugye). Szerintem ez messze van a megalázótól.
"A legtöbb férfi keményen dolgozik a családjáért"
Miért? A nők nem dolgoznak keményen a családjukért?
Igen, kaphatja a gyerek az anyja vezetéknevét, de még mindig sokkal többen kapják az apjukét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!