Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az nem megalázó az anyukáknak,...

Az nem megalázó az anyukáknak, hogy ők hordják ki a gyereket, ők szülik meg a gyereket, a férfiaknak meg csak annyi a gyerekcsinálásban a dolguk, hogy élveznek egyet, ennek ellenére mégis a férfi vezetéknevét kapja a gyerek?

Figyelt kérdés
2021. jan. 12. 15:36
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%

Kaphatja bármelyik szülőjét, egyre gyakoribb a kötőjeles. (Légyszi, ne kommenteld ide az "ésakkorazunokáknaknégynevüklesz?" baromkodást, nagyon elcsépelt. Ott a google.)

Egyébként maga a terhesség abszolút nem megalázó, inkább lenyűgöző, hogy az emberi test erre képes.

2021. jan. 12. 16:26
 12/26 anonim ***** válasza:
82%
Azért kapják még mindig főleg az apáét, mert ezek szerint a nők többségének nem megalázó. Csak te rugózol rajta😉
2021. jan. 12. 16:52
 13/26 anonim ***** válasza:
87%
Ha neked ez megalázó, akkor a férjeddel meccseld le. Ahogy az utolsó írta: azért él ez a szokás, mert ezek szerint a nők többségét nem zavarja.
2021. jan. 12. 17:23
 14/26 anonim ***** válasza:
92%

A mi gyerekünk mind a kettőnk vezetéknevét megkapta 😉 de leginkább azért egyébként, mert a mienk egy ősi magyar vezetéknév és nem akartam “veszni hagyni”. Amúgy ha Kovács lennék full nem érdekelne. (Elnézést senkit nem akartam megbántani, nincs baj a Kováccsal amúgy).

De nézd onnan, hogyha en szülőm és az en nevemet is kapja akkor hol az apa a sztoriban? Mondhatnánk úgy is, hogy mindig az anya a biztos.

2021. jan. 12. 17:34
 15/26 anonim ***** válasza:
15%
Mivel normál esetben a férjednek szülsz akinek felveszed te is a nevét így egy család lesztek gyakorlatilag, mi ebben a megalázó?
2021. jan. 12. 18:25
 16/26 anonim ***** válasza:
88%
#15 ezt ne már, nagyon gáz feltételezni, hogy a névtől lesznek egy család :D
2021. jan. 12. 18:29
 17/26 anonim ***** válasza:
19%
Nyilván nem attól, de ez jelképezi a családot. Manapság sokaknak megalázó felvenni a férje nevét, pedig ezzel jelzed hogy hozzá tartozol
2021. jan. 12. 18:40
 18/26 anonim ***** válasza:
88%

17, és a férj mivel jelzi? Vagy csak a nőnek kell jelezni?

Egyébként, kérdező, az anya neve ugyanúgy elkíséri a gyereket az egész életében akkor is, ha csak az apa vezetéknevét kapja, ugyanis minden igazolványában szerepel majd az "anyja (lánykori) neve" rovat.

Nem vettem fel a férjem nevét, de a gyerekek az övét kapták.

2021. jan. 12. 18:56
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Nekem az a megalázó hogy mindenhol a kretén anyám nevét kell elmondani mikor azonosítom magam.
2021. jan. 12. 19:14
 20/26 anonim ***** válasza:
13%

Őszintén sajnálom azokat az embereket, akik ebből ügyet csinálnak. Nem tudok azonosulni a lelkivilágukkal.

Én örömmel csináltam végig a terhességet, örömmel szültem meg a lányunkat. Várom, hogy újra megtörténjen ez a csoda. Sajnálom, hogy a férjem ezt nem igazán tudja átélni. Látom, hogy csodás Anyának tart és szülés közben látott csak igazán nőnek, hogy képes vagyok egy ilyen dolgot végig vinni.

Örömmel veszem fel a nevét, és örömmel adom a vezeték nevét a lányunknak és elkövetkezendő gyerekeinknek, mert egy család vagyunk. Ez egy hagyomány amit én örömmel követek.

2021. jan. 12. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!