Az nem megalázó az anyukáknak, hogy ők hordják ki a gyereket, ők szülik meg a gyereket, a férfiaknak meg csak annyi a gyerekcsinálásban a dolguk, hogy élveznek egyet, ennek ellenére mégis a férfi vezetéknevét kapja a gyerek?
Kaphatja bármelyik szülőjét, egyre gyakoribb a kötőjeles. (Légyszi, ne kommenteld ide az "ésakkorazunokáknaknégynevüklesz?" baromkodást, nagyon elcsépelt. Ott a google.)
Egyébként maga a terhesség abszolút nem megalázó, inkább lenyűgöző, hogy az emberi test erre képes.
A mi gyerekünk mind a kettőnk vezetéknevét megkapta 😉 de leginkább azért egyébként, mert a mienk egy ősi magyar vezetéknév és nem akartam “veszni hagyni”. Amúgy ha Kovács lennék full nem érdekelne. (Elnézést senkit nem akartam megbántani, nincs baj a Kováccsal amúgy).
De nézd onnan, hogyha en szülőm és az en nevemet is kapja akkor hol az apa a sztoriban? Mondhatnánk úgy is, hogy mindig az anya a biztos.
17, és a férj mivel jelzi? Vagy csak a nőnek kell jelezni?
Egyébként, kérdező, az anya neve ugyanúgy elkíséri a gyereket az egész életében akkor is, ha csak az apa vezetéknevét kapja, ugyanis minden igazolványában szerepel majd az "anyja (lánykori) neve" rovat.
Nem vettem fel a férjem nevét, de a gyerekek az övét kapták.
Őszintén sajnálom azokat az embereket, akik ebből ügyet csinálnak. Nem tudok azonosulni a lelkivilágukkal.
Én örömmel csináltam végig a terhességet, örömmel szültem meg a lányunkat. Várom, hogy újra megtörténjen ez a csoda. Sajnálom, hogy a férjem ezt nem igazán tudja átélni. Látom, hogy csodás Anyának tart és szülés közben látott csak igazán nőnek, hogy képes vagyok egy ilyen dolgot végig vinni.
Örömmel veszem fel a nevét, és örömmel adom a vezeték nevét a lányunknak és elkövetkezendő gyerekeinknek, mert egy család vagyunk. Ez egy hagyomány amit én örömmel követek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!