Az nem megalázó az anyukáknak, hogy ők hordják ki a gyereket, ők szülik meg a gyereket, a férfiaknak meg csak annyi a gyerekcsinálásban a dolguk, hogy élveznek egyet, ennek ellenére mégis a férfi vezetéknevét kapja a gyerek?
Figyelt kérdés
2021. jan. 12. 15:36
21/26 anonim válasza:
Én pl a terhességet és a szülést is "jutalomnak" éltem meg. Nyilván sok kellemetlenséggel járt, de az egészet én élhettem át. Nekem nem volt büntetés. Én pont azt gondolom, hogyha neki ebben nem lehetett része, akkor evidens, hogy legalább a nevét kapja.
22/26 anonim válasza:
Ha számodra a több évszázados megszokás/hagyomány egyenlő a megaláztatással, akkor csak egy dolgot tudok ajánlani:
kerüld a társas viszonyt, élj remete-szexet.
Tudod melyik az?
Amikor eső veri, nap szívja....... ;)
24/26 anonim válasza:
Fura vagy!
Nőnek születtél...és nem érzed ezt áldásnak? A férfinak annyi a dolga, hogy "elélvez", igen...és??? Utána, te hordod a szived alatt 9 honapig, te érzed, ahogy növekszik benned a kis élet...aztán pedig te adsz életet neki, te táplálod, te gondozod...TE adsz életet neki, te vigyázol rá, ha beteg! Szerinted ezek után, nem k*rvára mindegy, hogy kinek a nevét viseli?
(P.S. nő vagyok!)
25/26 anonim válasza:
Szerencsére megegyezik a vezetéknevünk a férjemmel.
26/26 anonim válasza:
Sokkal logikusabb lenne a női ágon követni a leszármazást, mivel csak az anya személye a biztos. De a történelemben valamelyik ponton a nőt értéktelenné tették, a férfi tulajdonává, a gyerekkel együtt, ezért úgy teszünk még most is mintha a férfi hozná a nagyobb áldozatot ebben az egészben. Tudjuk jól hogy nem így van, de őszintén, ez legyen a legnagyobb gondom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!