Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ruhák öröklése családon belül...

Ruhák öröklése családon belül még szokás vagy inkább már kínosnak számít?

Figyelt kérdés

Mintha ez 80-as 90-es években szokás lett volna hogy gyerekek ruháit, cipőit, játékait stb. tovább adták kisebb gyerekeknek családban, rokonságban.

Ma ez ugye már szégyennek számítana, hogy nem tudnak új ruhát venni?

2021. jan. 9. 14:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%
Nem. Szokás még mindig.
2021. jan. 9. 14:13
 2/20 anonim ***** válasza:
91%
Ez nagyon egyeni, nalunk semmi ilyen szokas nem volt, megis nagyon orult neki egyik baratnom, hogy odaadtuk kolcson a babacuccaink, fel eves koraig szinte semmilyen ruhat nem kellett igy venniuk a babanak, sogornomnek is odaadtuk a babaholmikat, es nagyon orult neki, ahogy en is orulnek, ha ismet lenne gyerek, esetleg mas nemu, es kapnank ujra. Van viszont, aki nem szereti. Engem sosemerdekelt, hogy mas mirol mit gondol, ugy elem az eletem, ahogy nekem jol esik.
2021. jan. 9. 14:15
 3/20 anonim ***** válasza:
96%
Nálunk szokás. Nincs benne semmi ciki, a szép állapotú, újszerű ruhákat és játékokat adjuk tovább, amit sajnálnánk kidobni.
2021. jan. 9. 14:16
 4/20 anonim ***** válasza:
93%

Szégyen vagy sem, az én fiam a nővérem fiai ruháit hordja,ha jó állapotúak maradnak akkor még a kövi baba is megkapja. ( persze újszülött és pár hónaposak).

Később azért már jobban kopbak a ruhák,de szintén,ami jó állapotú marad,eltesszük,ha a második gyerek is fiú lesz,megkapja. Tellene újra,de sajnálnám ezeket kidobni/odaadni/eladni, némelyik tiszta új.

Ujakat kap majd onnantól,ha nagyobb ovis lesz.

2021. jan. 9. 14:16
 5/20 anonim ***** válasza:
84%

Nálunk baba- és kisgyerekkorban még szokás, testvérek, unokatestvérek között simán cserélődnek a ruhák. Pedig senki nem küzd anyagi gondokkal a családban, rokoni segítség nélkül is meg tudnánk venni a ruhákat, de azért így is hatalmas segítség tud lenni, ha kapunk másoktól, hiszen ha mindent magunknak kellene megvenni, egy vagyon lenne. Meg tudnánk venni, persze, azért vállaltunk gyereket, mert tudjuk biztosítani a ruházkodását, de ha felajánlják a rokonok a kinőtt ruhákat, örülünk, az így megspórolt pénz meg jól jön másra. Főleg, hogy sok babaruhat csak néhányszor tud viselni a gyerkőc, és már ki is növi, én sajnálnék minden darabért ezreket kiadni.

Természetesen mi is továbbadjuk aztán a kinőtt ruhákat, szívesen fogadják, nincs benne semmi ciki.

2021. jan. 9. 14:32
 6/20 anonim ***** válasza:
73%

Fehérneműt, cipőt sose, de a tobbit miért ne?

Bőven van új ruhája a kicsinek is, sőt...

Természetesen nem tesszük félre az összes ruhát. De sok olyan ruhája van, ami max. 2x volt rajta, miért dobnám ki?

2021. jan. 9. 14:34
 7/20 anonim ***** válasza:
94%

Nekem unokatestvéreimtől volt ilyen örökölt ruhám. Én kimondottan szerettem is még mikor kaptam tőlük. Kicsit másabb volt a stílusunk ugyan, de mikor esetleg volt valami alkalom akkor jól jött egy egy sportosan elegáns ruha. Én ugye ilyeneket nem vettem magamnak mert évente 1-1 alkalommal ha kellett ilyen, ők meg így öltözködtek. De volt olyan ami nálam is kb minden napi viselet volt. Kaptam egyszer egy kabátot kb 5 éve mai napig megvan és mai napig hordom is, mert jó állapotban van.

De kaptam már kicsit kopottas cuccot is, annak is örültem, mert nekem itthoni munkásnak jó volt.

Előtte mindíg szóltak hogy van ilyen és ilyen ruha egy zsákkal, ha nem kell kilökik, mert tartani nem akarják.

Még mai napig elfogadnám még tőlük, csak kicsit másabbak már a méreteink.

Meg szerintem ez tényleg nem az hogy nem tudnak új ruhát venni, hanem felesleges az új, ha egyszer van jó minőségű, jó állapotú ruha. Ha most a másiknak nem kell és esetleg csak kilöknél, akkor még mindíg jobb elfogadni. Félre értés ne essék én se vagyok csóri gyerek, nem szorulok rá különösebben használt ruhákra. De ha úgy adódik munkásnak is jó valamelyik, meg mint ahogy mondtam is nem feltétlen egy a stílusunk se, de néha az inkább előny mint hátrány.

2021. jan. 9. 14:34
 8/20 anonim ***** válasza:
83%
Szégyen?? Ki előtt? Atyaég, micsoda hülye gondolkodásmód.
2021. jan. 9. 14:36
 9/20 anonim ***** válasza:
95%
Mi a sógornőmtől egy csomó ruhát kaptunk, mivel pont egy év van az ő és a mi kislányunk között. Bármennyi ruhát meg tudnánk venni, nem erről van szó. Nem értem, ez miért lenne szégyen?
2021. jan. 9. 15:01
 10/20 anonim ***** válasza:
93%
Családba meg barátoktol teljesen normális. En is kaptam csomó ruhat meg adtam en is. Számomra egy kicsit az ciki amikor a védőnő ajanlgatja. Van aki tényleg rá szorul és örül neki de nekem ciki lett volna védőnőtől elfogadnom.
2021. jan. 9. 15:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!