Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más anyukáknak hogy van ideje...

Más anyukáknak hogy van ideje mindenre? Más hogy csinálja?

Figyelt kérdés
Van egy 5 hónapos és egy 2,5 éves kisfiam! Egyszerűen semmire nem jut idő! Az etetések (kicsi szoptatása), a délelőtti séta, a fürdetés, stb stb, kitöltik a napom! Egyszerűen nem jut idő se a főzésre, se a takarításra! arról nem beszélve, hogy a nagyobbikkal sem tudok foglalkozni (rajzolás, gyurmázás stb)! Este 10 órakor fekszem, reggel 6-7 között kelünk. Éjjel 2x1 órát vagyok fent, a szoptatás miatt. Nem tudok előbb kelni, mert így is hulla vagyok reggel. Olyan bűntudatom van emiatt! :(

2013. dec. 17. 18:35
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%
Nekem csak egy öthónaposom van, de így is mindig csak egy dologra van időm. Vagy főzök, vagy a takarítással haladok... Biztos szervezhetném jobban a dolgokat, de most ennyire futja. :(
2013. dec. 17. 18:42
 2/20 anonim ***** válasza:
78%
Az én gyerekem 4éves, a másik 4 hónapos. A naggyal lehet rajzolgatni szoptatás közben. Ha megyek mosni kicsi be a pihenőszékbe. Én súrolom a foltokat, közben beszélgetek neki, és elvan, meg játszik a lelógó játékokkal. Ha főzök ugyan így, kicsi a pihenőszékbe, nagy ül az asztalhoz. Adk neki feladatot, pl mit rajzoljon, vagy színezzen, beszélgetek velük, és közben krumplit hámozok, meg főzök, mindent meg tudok csinálni.
2013. dec. 17. 18:51
 3/20 anonim ***** válasza:
69%
Szia. én pl úgy csinálom, hogy amíg a kicsi (8 hónapos) alszik, addig a nagy mesét néz (3 éves) én mewg gyorsan felrakom a kaját, meg kitakarítok. Mikor felébred a kisfiam, akkor megetetem, a lányomat is, ha kér, majd jétszok velük, amíg valamelyik megint be nem ájul. :D
2013. dec. 17. 18:51
 4/20 anonim ***** válasza:
Ha futja a családi költségvetésből, rendelj étteremből ebédet, legalább amig be nem hozod a lemaradásod házimunka terén, vagy hetente mondjuk 2x rendelsz, olyankor főzés helyett takaritasz, vasalsz, vagy csak a gyerekekkel foglalkozol. Esetleg este mikor a férjed otthon van, átveszi a gyerekeket, te meg addig főzöl másnapra, mosogatsz. Takaritás mondjuk elég heti 1x, olyankor megkéred valamelyik nagyszülőt segitsen be.
2013. dec. 17. 19:06
 5/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Sajnos a nagyobbikat még nem nagyon lehet lefoglalni, mert egyedül még nem sok mindent csináln (rajzolni stb) És folyton kérdezi, hogy anya mit játszunk?
2013. dec. 17. 21:04
 6/20 anonim ***** válasza:

Sehogy. Én ebben az időszakban anyukám segítsége nélkül megbolondultam volna, vagy az ÁNTSZ zárta volna le a konyhát, pedig nem facebookoztam meg a körmömet lakkoztam. Ez egy baromi nehéz időszak, akkor lesz jobb kb. , amikor már a kisebbik is ovis lesz, elpakolják a játékaikat, lefoglalják magukat vagy egymással eljátszanak.

Régen a bolondokháza volt nálunk ahol valaki tuti bőgött, ha nem valamelyik gyerek, akkor én. Aztán már voltak olyan esős hétvégék, amikor a gyerekek olyan jól elvoltak egymással, hogy csak enni és pisilni jöttek ki a szobából, én meg főztem, mosogattam, elpakoltam, majd leültem tévézni és keresztrejtvényt fejteni.

Ami viszont bevált és megkönnyítette az amúgy is nehéz napokat:

- kaját rendelj, vagy ha van segítőkész nagymama, barátnő, akkor kérd meg, hogy hetente 1-2 alkalommal hozzon valamit. Piacon a pucolt zöldséget vedd, mindent amit tudsz egyszerűsíts.

Ha anyagilag megengedheted magadnak és van a közeledben 12-16 éves fiatal lány, akkor kérdezd meg, hogy zsebpénzért vállal-e bevásárlást, segítséget a takarításban (ami kell).

A takarításban az vált be, hogy minden felesleges dolgot eltüntettem. Kérdés, hogy van-e pénzetek egy szuper tárolóra, mint pl. az Ikeában van a Trofast. Abba már a 2,5 éves is tud pakolni, tök jól lehet csoportosítani a játékokat és percek alatt rendet lehet vágni. Minden porfogót pakolj el. Én beszüntettem a kis csetreszek polcon való tartását, egy polcon egy lehetett maximum. Minden más felületről lepakoltam, a könyvespolcon is úgy, hogy a lakáson 15 perc alatt végigszaladtam a porronggyal és a porszívóval. Mivel nem volt elől semmi, sokkal rendezettebbnek látszott.

2013. dec. 18. 00:09
 7/20 anonim ***** válasza:
Nem értem, ez miért probléma. (nem akarok senkit megbántani, vagy lekezelni, félre ne értsetek) Hasonló helyzetben voltam, annyi különbséggel, hogy mikor a kisebbik fiam 5 hónapos volt, akkor a nagyobbik még csak olyan 21 hós volt. A kicsi ugye egy nap legalább 2 órát alszik, annyi idő alatt minden elkészül, ha jól csinálod. Én például minden reggel 6 kor keltem/kelek, előkészítem a reggelit, és a főzést is (krumplit, züldséget pucolok, húst darabolok, ilyesmi) aztán kelnek a gyerekek sorban, addigra a férjem már nincs itthon. Mikor a kicsim alszik (most 10 hónapos már) akkor kiviszem a konyhába magammal a nagyot, "együtt" felpakoljuk a kaját, majd játszunk, amíg fel nem kel a kicsi, akkor őt is kihozom, befejezem a kaját, eszünk, majd a nagy játszik 10 percet a kicsivel, amíg elpakolok, elmosogatok, majd újra játszunk, nagy elalszik, kicsit később a kicsi is, és hazaér apa. Onnantól ha dolgom van, ő játszik velük, és fürdés után este kb 20 perc alatt kitakarítom a konyhát, fürdőket, nappalit. A porszívózást csak heti 2x csinálom meg, a mosást meg hétvégén.
2013. dec. 18. 03:42
 8/20 anonim ***** válasza:

A gyerekeim között 23 hónap van. Segítségem nincs Amikor a pici elmúlt fél éves, akkor a nagyot beirattam Csanába, de csak délelőttönként. Mindenkinek jobb így. Őt lefoglalják, a kicsire is van időm.

Az ebédet a Teletáltól rendelem.

2013. dec. 18. 09:49
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 7-es!

Írtad hogy senkit nem akarsz megbántani de valahogy nem tudok szó nélkül elmenni...

Leírom nállunk hogy volt/van!

A Kicsi születéstől többemberes baba,tehát mikor nem alszik folyamatosan kézben kell hogy legyen!Ezért a naggyal alig tudok foglalkozni,ha alszik a kicsi természetes,hogy azonnal megyek a naggyal játszani(gyurmázni,festeni,kirakózni stb)hogy nehogy elhanyagolva érezze magát!Ő is olyan gyeek mint a kérdező nagy gyereke:sajnos nem igazán tud még magában eljátszani és azt kérdezi "Anya mit játszunk?"Anya jössz velem dudúzni stb!

Tehát így a háztartásra alig marad időm!

Sajnos nemtudok vagyis képtelen vagyok hajnalban kelni és a konyhában pörögni mivel a kicsi legalább 6-8x kel éjszaka és urambocsá mikor nagyritkán mindkét gyerek merészel aludni 7-8-ig akkor alszok velük én is mert taccson vagyok!

Apa...hmm...igen tök jó hogy neked már du otthon van a férjed és átveszi a gyerekeket,így könnyű kitakarítani,vasalni stb!Nekem a férjem 12 órázik nappal és éjszakai váltásban ergo amikor nappalos mire hazaér már le vannak fürdetve a gyerekek,a kicsi már alszik is,mikor éjszakás meg már nincs itthon mire vacsora-fürdés idő van,tehát ezeket is egyedül csinálom:etetés,fürdetés,meseolvaás,altatás és akkor arról nem is beszéltem mikor mindkettő beteg,azt se tudom melyiknek szívjam az orrát,melyiknek adjam a lázcsillapítót stb!

Hétvége:

Igen Apa ekkor is dolgozik ha épp ő van beosztva!Nagyritkán van olyan hétvége mikor 1-1 vagy fél-fél napot itthon van akkor meg nem akarom azt hogy gyerekek lepasszol én meg sikájak stb hanem akkor van egy kis kettesben töltött idönk négyesben!

Nagymamák-segítség:mindkét nagyszülők aktív korúak még,dolgoznak nem igazán tudnak jönni!Persze mikor már nagyon összecsap a hullám a fejem fölött akkor szólok nekik és csinálok egy gyors takarítást.

Szóval nem akartál senkit megbántani de nem mindenkinek van angyali babája aki átalussza az éjszakát,nem hasfájós,nem többemberes baba nem mindenkinek van egy jó beosztással bíró férje stb!

És így tényleg nagyon nehéz hidd el,de ne ítélkezzünk olyan fellett amiröl halvány gőzünk sincs milyen lehet!

Kedves Kérdező!

Gondolom a fentebbi irományomból kiszűrted én sem vagyok jobb helyzetben mint te!

Én amiket már leegyszerűsítettem:

-nem vasalok

-beruháztam egy mosogatógépre:(nagy találmány)

-rendrakás folyamatos,nemhagyom eluralkodni a káoszt!

-egyszerűen beletörődtem,hogy ez egy ilyen időszak,nincs kosz nállunk de nem is csillog a lakás!Majd ha nagyobbak lesznek a gyerekek majd az én ablakom is tiszta lesz addig meg be veszem a le.szrom kapszulát!

Végezetül mutatok egy cikket a vége a legjobb: [link]

2013. dec. 18. 12:32
 10/20 anonim ***** válasza:
bocsánat nem kettesben töltött idő hanem négyesben...olyan hogy kettesben???ÁÁá nem is tudom az idejét sem....:(
2013. dec. 18. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!