Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más anyukáknak hogy van ideje...

Más anyukáknak hogy van ideje mindenre? Más hogy csinálja?

Figyelt kérdés
Van egy 5 hónapos és egy 2,5 éves kisfiam! Egyszerűen semmire nem jut idő! Az etetések (kicsi szoptatása), a délelőtti séta, a fürdetés, stb stb, kitöltik a napom! Egyszerűen nem jut idő se a főzésre, se a takarításra! arról nem beszélve, hogy a nagyobbikkal sem tudok foglalkozni (rajzolás, gyurmázás stb)! Este 10 órakor fekszem, reggel 6-7 között kelünk. Éjjel 2x1 órát vagyok fent, a szoptatás miatt. Nem tudok előbb kelni, mert így is hulla vagyok reggel. Olyan bűntudatom van emiatt! :(

2013. dec. 17. 18:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
7es vagyok: Igazad van, a férjem délelőtt dolgozik, 3 kor hazaér...de mire hazaér kész minden, csak ha van valami dolgom (posta, ilyesmi) akkor marad ő a gyerekekkel. A fürdetésben meg az esti dolgokban annyit segít, hogy nagyot behozza a fürdőből. Nem ítélkeztem én, csak tényleg nem érte, viszont az igaz, hogy angyaliak a gyerekek, abből nekem tény, hogy sokkal könnyebb
2013. dec. 18. 12:51
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszi 9-es, ez megnyugtató, hogy más is van így! :(
2013. dec. 18. 14:01
 13/20 anonim ***** válasza:
Ne legyen bűntudatod!Hasonló helyzetben vagyok és/vagy voltam, és nagyon meg tudlak érteni. Vagyis először az a válasz jutott eszembe a "más hogy csinálja" kérdésre, hogy "sehogy". Mert én sem értem az ügyesebb anyukákat. Én este tudok ezt-azt megcsinálni, amikor a férjemre testálhatom a gyerekeket.
2013. dec. 18. 14:04
 14/20 anonim ***** válasza:
13-as vagyok: igen, valóban teljesen gyerek-függő, hogy mennyire tud haladni az ember a háztartással. Van olyan gyerek vagy olyan időszak,amikor lehet mellette dolgozni vagy főzni, és van olyan gyerek, aki mellett még wc-re is alig lehet elmenni. Az alvást is nagyon megértem, mert aki éjszakázik a szoptatások miatt, az nemigen fog reggel 6-kor kiugrani az ágyból, hogy pörögjön (pláne ha esetleg a gyermek olyan, hogy amint anya lelép, ő sem alszik tovább...)4-5 óra alvás nemigazán elég az ember lányának :(
2013. dec. 18. 14:14
 15/20 anonim ***** válasza:
Hasonló helyzetben voltam, 22 hónap korkülönbség van a gyerekeim között. A nagy tobbemberes volt, a kicsi angyal. De ne legyen lelkiismeret furdalasod, az első év sajnos ilyen, a gyerekek ellátásán es a nyogvenyelos fozesen kivul nekem sem jutott semmire sem időm. Én is tiszta ideg voltam, Mert zavart a kosz es a káosz, de utolag Rájöttem, h a gyerekek a fontosak, es a többivel nem kell foglalkozni....az enyémek mar 4 ill. 2 évesek, es mostmar nagyon jo Velük. Csak az eleje nehéz!!! Kitartást!!!!!
2013. dec. 18. 16:14
 16/20 anonim ***** válasza:

7: Azért minden család más és más.

Vannak anyukák, akik tapasztaltabbak a házimunka terén, van akinek a gyereke egy angyal és elvan magában míg másé üvölt mint a fába szorult féreg ha nincs kézben. Van, ahol apuka is segít.

A lakása is mindenkinek más és más, van aki a nagyobbat is simán rendben tartja. Mondjuk egyszer jártam olyan anyukánál, aki szerint ő tökéletesen elvolt a 3 picivel. Ja, amikor felugrottam még gondolkoztam, hogy megkérem hogy gyorsan pisilhessek, de elment a kedvem. A lakás retek, a konyhában elpakolva elvolt, de a csempe meg minden tiszta rászáradt dzsuva, a fal mellett - igaz összehajtva de nem kivasalva - ruhakupacok. A gyerekeknek alig volt játékuk egy könyvespolcot se láttam se könyvet. A gyerekek meg csak úgy voltak, anyuka se egy esti mesét nem mondott nekik ("nem kérik") sem le nem ült velük játszani a szőnyegre ("elvannak ők magukban, nem kérik hogy játsszak velük"). De előtte előadta nekünk a játszón, hogy ő mindent megcsinál a 3 mellett, mi meg az 1-2 gyerekesek csak panaszkodtunk egymásnak.

"Én például minden reggel 6 kor keltem/kelek, előkészítem a reggelit, és a főzést is (krumplit, züldséget pucolok, húst darabolok, ilyesmi) aztán kelnek a gyerekek sorban,"

Te mennyit vagy fenn éjszaka? Mert nekem a kicsi éjjel háromkor rendszeresen úgy gondolta, hogy itt a party time, anyu szórakoztasson. Örültem, ha reggel ki tudtam mászni az ágyból, nemhogy előbb keljek és húst daraboljak. Örültem, ha a kontaktlencsét rávarázsoltam a szememre.

"Mikor a kicsim alszik (most 10 hónapos már)"

... akkor én úgy borultam fel velük együtt mint a büdösbogár. Addig volt jó, amíg egyszerre is aludtak délben, amikor a kicsi kétszer a nagy meg egyszer aludt akkor olyan voltam, mint egy zombi, nem pedig egy tüsténkedő Hófehérke.

"majd a nagy játszik 10 percet a kicsivel, amíg elpakolok, elmosogatok,"

Az enyém gyilkolta a kicsit, ha épp olyanja volt.

"hazaér apa. Onnantól ha dolgom van, ő játszik velük,"

Akkor ebben is mázlid van. Más apukák este későn járnak haza, van aki munkaügyben van távol, van aki meg ha hazaér, akkor tévézik, számítógépezik, és úgy kell könyörögni neki, hogy megemelje a fenekét. Ja, az ilyennek nem kell szülni. Nos, az én volt férjem két gyerek után jött rá, hogy neki sok ez a felelősség meg nagyon macerás és még inkább élne... Előtte mintaférj volt és még az elsővel mintaapuka. Csak félúton elunta az egészet.

2013. dec. 19. 00:37
 17/20 anonim ***** válasza:
Én egyszerûen amikor nehéz hetem van rendelek kaját (teletál,gastroyal) és 2 hetente takarítónő jön,170m2es háznál a nagy melókba besegít. Este fektetés után teszem rendbe a konyhát és reggelikor készítem elő az ebédet mikor főzök vagy a délelőtti alvásakor.
2013. dec. 19. 16:49
 18/20 anonim ***** válasza:
7es vagyok, átlag 3 szor kel a kicsim éjszaka, és igazatok van, szerencsém van a férjemmel, meg a gyerekekkel is. Olyan 6 órát alszom naponta, erre álltam be, és nagyon sajnálom az olyan édesanyákat, akiknek nincs ilyen mázlijuk, de a kérdésben nem volt olyan, hogy nem írhatom le, nekem hogy megy. Csak elmondtam, hogy nem értem, mert tényleg nem értem, a házat, ami nálunk baromi nagy, 2 szintes, 2 fürdővel, max 1,5 óra alatt ki tudom takarítani, közben, ha nem úgy van, ahogy leírtam először, akkor megfő a kaja amíg takarítok, de értem én, tudom, mindenki máshogy csinálta, nem bírálok én senkit, csak leírtam a véleményem.
2013. dec. 19. 16:55
 19/20 anonim ***** válasza:

18: "Csak elmondtam, hogy nem értem, mert tényleg nem értem,"

Ó, én meg azt nem értem, hogy más anyukának miért probléma a nyári szünetek megoldása, az, hogy a gyerekek betegsége miatt ne hiányozzon a munkahelyéről. Ja, igaz, hogy nekem van egy azonnal ugrasztható nyugdíjas, de még fitt anyukám, akinek más dolga sincs mint hogy várja a hívásomat és varrogasson miközben tévét néz és ha kérem, akkor heti 7 nap 24 órában a rendelkezésemre áll, de mégsem értem hogy a többi anyuka hogy lehet ilyen béna. :-)))))

Szerintem nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy valaki tudja mind mások vagyunk, továbbá mások a lehetőségeink. Az egyik egy béna, tapasztalatlan anyuka, a másik ügyes lenne, de a gyerekei nem tudnak ellenni 2 percnél tovább nyugodtan, a párunktól kapott segítség is más: az egyiknek segít a férje, a másiknak még a terhesség alatt lelépett vagy külföldön dolgozik, nagyszülő messze van, a harmadiknak van férje de lusta, a negyediknek meg segítene, de késő estig dolgozik, hogy megéljenek.

2013. dec. 19. 22:56
 20/20 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy jó, hogy neked 6 óra az alvásigényed, hallottam már hogy létezik olyan, akinek 4 óra - de a legtöbb magamfajta szerencsétlen Átlag Anyunak baromi kevés a pihenéshez a 6 óra, főleg ha ez úgy jut, hogy 3-3...
2013. dec. 19. 22:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!