Más anyukáknak hogy van ideje mindenre? Más hogy csinálja?
7: Azért minden család más és más.
Vannak anyukák, akik tapasztaltabbak a házimunka terén, van akinek a gyereke egy angyal és elvan magában míg másé üvölt mint a fába szorult féreg ha nincs kézben. Van, ahol apuka is segít.
A lakása is mindenkinek más és más, van aki a nagyobbat is simán rendben tartja. Mondjuk egyszer jártam olyan anyukánál, aki szerint ő tökéletesen elvolt a 3 picivel. Ja, amikor felugrottam még gondolkoztam, hogy megkérem hogy gyorsan pisilhessek, de elment a kedvem. A lakás retek, a konyhában elpakolva elvolt, de a csempe meg minden tiszta rászáradt dzsuva, a fal mellett - igaz összehajtva de nem kivasalva - ruhakupacok. A gyerekeknek alig volt játékuk egy könyvespolcot se láttam se könyvet. A gyerekek meg csak úgy voltak, anyuka se egy esti mesét nem mondott nekik ("nem kérik") sem le nem ült velük játszani a szőnyegre ("elvannak ők magukban, nem kérik hogy játsszak velük"). De előtte előadta nekünk a játszón, hogy ő mindent megcsinál a 3 mellett, mi meg az 1-2 gyerekesek csak panaszkodtunk egymásnak.
"Én például minden reggel 6 kor keltem/kelek, előkészítem a reggelit, és a főzést is (krumplit, züldséget pucolok, húst darabolok, ilyesmi) aztán kelnek a gyerekek sorban,"
Te mennyit vagy fenn éjszaka? Mert nekem a kicsi éjjel háromkor rendszeresen úgy gondolta, hogy itt a party time, anyu szórakoztasson. Örültem, ha reggel ki tudtam mászni az ágyból, nemhogy előbb keljek és húst daraboljak. Örültem, ha a kontaktlencsét rávarázsoltam a szememre.
"Mikor a kicsim alszik (most 10 hónapos már)"
... akkor én úgy borultam fel velük együtt mint a büdösbogár. Addig volt jó, amíg egyszerre is aludtak délben, amikor a kicsi kétszer a nagy meg egyszer aludt akkor olyan voltam, mint egy zombi, nem pedig egy tüsténkedő Hófehérke.
"majd a nagy játszik 10 percet a kicsivel, amíg elpakolok, elmosogatok,"
Az enyém gyilkolta a kicsit, ha épp olyanja volt.
"hazaér apa. Onnantól ha dolgom van, ő játszik velük,"
Akkor ebben is mázlid van. Más apukák este későn járnak haza, van aki munkaügyben van távol, van aki meg ha hazaér, akkor tévézik, számítógépezik, és úgy kell könyörögni neki, hogy megemelje a fenekét. Ja, az ilyennek nem kell szülni. Nos, az én volt férjem két gyerek után jött rá, hogy neki sok ez a felelősség meg nagyon macerás és még inkább élne... Előtte mintaférj volt és még az elsővel mintaapuka. Csak félúton elunta az egészet.
18: "Csak elmondtam, hogy nem értem, mert tényleg nem értem,"
Ó, én meg azt nem értem, hogy más anyukának miért probléma a nyári szünetek megoldása, az, hogy a gyerekek betegsége miatt ne hiányozzon a munkahelyéről. Ja, igaz, hogy nekem van egy azonnal ugrasztható nyugdíjas, de még fitt anyukám, akinek más dolga sincs mint hogy várja a hívásomat és varrogasson miközben tévét néz és ha kérem, akkor heti 7 nap 24 órában a rendelkezésemre áll, de mégsem értem hogy a többi anyuka hogy lehet ilyen béna. :-)))))
Szerintem nem kell atomfizikusnak lenni ahhoz, hogy valaki tudja mind mások vagyunk, továbbá mások a lehetőségeink. Az egyik egy béna, tapasztalatlan anyuka, a másik ügyes lenne, de a gyerekei nem tudnak ellenni 2 percnél tovább nyugodtan, a párunktól kapott segítség is más: az egyiknek segít a férje, a másiknak még a terhesség alatt lelépett vagy külföldön dolgozik, nagyszülő messze van, a harmadiknak van férje de lusta, a negyediknek meg segítene, de késő estig dolgozik, hogy megéljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!