4 éves kislányomnak éber szedálásban tömik be a fogait. Azt olvastam, hogy a tudatuknál vannak ilyenkor és mindenre emlékeznek. Ez tényleg így van, mennyire viseli meg őket?
Nekem 5 évesen éberen, minden altatás és fájdalomcsillapítás nélkül húzták ki a durván begyulladt hátsó fejfogam. Anyám fogott le, ennyi az egész. Véreztem, mint a fene, aztán vésni is kellett, mert beletörött. Ismétlem, 5! éves voltam.
Egy hét múlva mentem ellenőrzésre, anyám azt hitte, a rendelő közelébe nem tud majd vinni, erre én berohantam és székbe pattantam szó nélkül.
Igaz, a mai napig emlékszem az egészre, a vér ízére a számban, pedig már gyerekeim vannak nekem is, de hogy ez miatt bármilyen lelki sérülésem lett volna... Szóval ne aggódj, ha ilyen "horror" nem visel meg egy gyereket, akkor a tömés sem fogja.
Egyébként nem akarok beleszólni, de biztos szükség van ilyen fajta szedálásra, vagy csak a magándoki akar anyagilag "kicsit" levenni?
A férjem fogtechnikus, ismer pár fogorvost, akik mindenfélét előadnak a betegnek, és csak hogy jó sok pénzt ott hagyjanak.
Nem tudom, mi és mekkora a gond, de lehet egy jó gyermekfogorvos is meg tudja oldani a helyzetet, mindenféle bűvészkedés nélkül. És ha aranyos, akkor a kislányodban sem hagy semmiféle rossz nyomot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!