Ovis verekedős probléma, mit kellett volna tennem?
A kisfiam ahogy hazasétáltunk az oviból, elmesélte hogy a benti barátja megütött egy lányt, aki emiatt sírt. Konkrét neveket mondott, és mikor megkértem mutassa meg mit jelent az hogy bántotta, akkor "rávert" ököllel a kezemre 3x és mondta bamm bamm bamm. Az anyukával volt már egy kis üzenet váltás más kapcsán, de nincs amúgy semmi kapcsolatunk. Írtam neki egy üzit, mindenféle ítélkező fennhang nélkül hogy mit mesélt a fiam, de azért ne vegye készpénznek mert még nemrég tanult meg szebben beszélni, lehet keveri az embereket, sőt lehet ő is részt vett, szóval én beszélek vele, de gondoltam örül hogy szóltam neki, így tud kezdeni valamit a helyzettel. A kislányra gondoltam aki ugye sírt, mert bántották.
Kicsit hűvösen válaszolt, hogy utána jár az oviban volt-e ma valami. Nekem ott annyit mondtak hogy a fiamnak nagyon jó napja volt, meg hogy elválaszthatatlanok a másik kisfiúval.
Szerintetek jól tettem, hogy az anyukának szóltam? A bölcsibek kellett volna? Vagy csak hallgatni? Sząrt kevertem? Nem akartam...
Szerintetek mi lett volna a helyes reakció?
Én azért megmondom,hogy mást verni nem szép dolog-ezt írtad...
Más szóval finoman helyre tetted anyukát,hogy szóljon rá a fiára mert bezzeg te megteszed.
Álszent módon leszóltad és a kislány anyukájának nem is írtál... Csak okoskodni akartál még ha nem is vetted észre.
21. Köszönöm. Legközelebb okosabban kezelem a dolgot, és nem szólok bele.
Hangnem: buzgómócsing, szarkeverő, tipik mindenlében kanál. Méghogy nem írt senki semmi rosszat! Abszolút nem az zavar hogy nem értettetek egyet velem, hanem hogy elkezdtetek személyeskedni. Volt pár komment, amiben semmi személyeskedés nem volt, csak hogy mit kellett volna tegyek, meg ez nem az én hatásköröm.
***Nem azt vitatom, hogy hibáztam-e, ebben egyetértünk, írtam is többször.*** ezt kiemelném.
Utolsó, ez nem igaz! Hogy is tudott volna rászólni a fiára, ha nem tudott róla. Arról akartam biztosítani, hogy én is beszélek a fiammal, nem csak ujjal mutogatok, meg célozgatok. A kislány anyukáját nem ismerem, nem is akartam bemártani a fiút... Jézusom, már ez is baj.
Szerintem én innen kioldalgok, már higyjétek el hogy értem, hogy átléptem a határt, nem kell tovább neveken nevezni 😐
11
Hát angliában nem illi ilyen témát felhozni ami a személyes dolgaikat illeti és ez elég személyes.Valószínűleg te olyan nőnek írtál aki ezt halmozottan sértésnek is veHETI. Meg úgy is érezheti ,hogy a személyes dolgaiban turkálsz.
Legközelebb hagyd annyiba.A személyzet tudja mint hogyan kell tálalni.
Nekem erről az jut eszembe mikor az előző oviba ahová jártak a gyerekeim sok csáos kisgyerekkel együtt. Jött egy új roma család sok gyerekkel, a csaj 1 hét se telt el olyan hatalmas patáliát rendezett egy másik családnál, mert az ő egyszem arany gyermekét megütötte állítólag a másik kisfiú .. aztán kiderült,hogy nem volt semmi. Érted semmi. A kisfiú csak kitalálta..
De annyi nem volt a csajban, hogy utána bocsánatot kérjen. Sunnyogott mint a szar.
Szerintem ez az egész marhaság, nem kellett volna szólnod, és készülj fel, egy rakás ilyen "odacsap" dolog lesz még, ahogy nőnek, vicces is lenne, ha mindegyiknél lejelentenéd a dolgot. Egyébként lehet kimaradt a sztori eleje/fele, és a kislány bántót mondott vagy tett. Szerintem igazat mondott a gyereked, csak ugye ez a sztori fele mindig, még csak haragudni se lehet nagyon így a kisgyerekre, lehet nem volt szerencsétlennek más módszere.
Én is úgy reagálnék, mint az anyuka, lerázóan, tudomásulvéve, túlaggódósnak gondolva. És de, mi is szoktunk hülyén reagálni, majd túlteszik magukat rajta mások, meg mi is. Van ilyen, kicsit ciki, idővel elmúlik, jelentőségét veszti. Annyit tehetsz, hogy legközelebb élőben beszélgetsz az anyukával, hogy mennyire új neked ez az egész gyerekesdi és kicsit túlaggódod a dolgokat.
Az én gyerekem irtó sokat és konkrétan mesélt oviról, suliról, ha én azt mind meséltem volna másoknak:) Egyébként borzalmas mi megy, ha felnőtt világban ilyen sok igazságtalanság érné az embert, mind lelki sérültekké válnánk. Elveszi, meglök, harap, odacsap, rádül/lefog, letagadja, kizár, gúnyol, rádfogja, hazudik, rádönti, megszégyenít, megdob, lerombolja stb.. az ovi kb ketrecharc, sulira normálisabbak a gyerekek, akkor másfajta kegyetlenkedés megy, leginkább szociális téren, szivatások, lejáratás, gúnyolás, kibeszélés stb..
Szokj hozzá, ez a szocializálódás, így tanulnak konfliktusokat kezelni, megoldani, ha nincs baj, nem tanulnak semmit, ez a fejlődés része. Nekem se tetszett, a gyerekem mindkét oldalon volt aktívan és nekem is bicska nyílt a zsebemben, mikor láttam valamit és letagadta a másik, és az enyém volt megbüntetve miatta, az óvónő meg azt mondta "ezek pedig nagyon szavahihető gyerekek".. A nagy lókukit. Na mindegy, örülök, hogy vége, készülj, még sok hasonló lesz, és ez még a kevésbé durva eset.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!