Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovis verekedős probléma, mit...

Ovis verekedős probléma, mit kellett volna tennem?

Figyelt kérdés

A kisfiam ahogy hazasétáltunk az oviból, elmesélte hogy a benti barátja megütött egy lányt, aki emiatt sírt. Konkrét neveket mondott, és mikor megkértem mutassa meg mit jelent az hogy bántotta, akkor "rávert" ököllel a kezemre 3x és mondta bamm bamm bamm. Az anyukával volt már egy kis üzenet váltás más kapcsán, de nincs amúgy semmi kapcsolatunk. Írtam neki egy üzit, mindenféle ítélkező fennhang nélkül hogy mit mesélt a fiam, de azért ne vegye készpénznek mert még nemrég tanult meg szebben beszélni, lehet keveri az embereket, sőt lehet ő is részt vett, szóval én beszélek vele, de gondoltam örül hogy szóltam neki, így tud kezdeni valamit a helyzettel. A kislányra gondoltam aki ugye sírt, mert bántották.

Kicsit hűvösen válaszolt, hogy utána jár az oviban volt-e ma valami. Nekem ott annyit mondtak hogy a fiamnak nagyon jó napja volt, meg hogy elválaszthatatlanok a másik kisfiúval.

Szerintetek jól tettem, hogy az anyukának szóltam? A bölcsibek kellett volna? Vagy csak hallgatni? Sząrt kevertem? Nem akartam...

Szerintetek mi lett volna a helyes reakció?

2023. jún. 12. 15:05
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Nursery Angliában. 0-5 éves korig, 3 héttel ezelőtt még bölcsis volt, most már ovis, bocs hogy a rosszat használtam, egyébként 0-2-ig babák, 2-3 azt hiszem az infant nevet használják, az a bölcsi, 3 felett preschool ami ovi.
2023. jún. 12. 15:42
 12/32 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem neked nem kellett volna szólnod semmit senkinek.Az ovinak kell szólni a bántalmazó,és a bántalmazott gyerek szüleinek,feltéve hogy komoly dolog történt.Az sem biztos,hogy egyáltalán úgy zajlott,ahogy a te gyereked elmesélte.Voltak ott felnőttek,nekik kell ezt kezelni,nekik feladatuk szólni.Én nem örülök az ilyen minden lében kétkanál anyukáknak mint te,mert ha most otthon lekapják a kisgyereket a 10 körméről,közben meg kiderül,hogy nem is a kezét ütötte,vagy nem is úgy volt,csak mittomén szétrombelota a homokvárat, akkor az hogy esik majd szerinted a kisfiúnak?Vagy ha volt előzmény is?Nem szabad más dolgába ütni az orrodat A saját gyerekeknek ezzel kapcsolatban nyilván elmondod,hogy ez csúnya dolog,neki se esne jól,ilyet nem csinálunk,de ennyi lett volna a szerepet.Mi voltunk hasonló helyzetben,csak kiderült,hogy az én fiam azért verekedett,mert előtte konkrétan lilára csípték a karját,elővéve meg csak ő lett,mert azt látták csak,hogy ő megüti a másikat.Ez mondjuk már 2.osztályban volt,de azért ha egy kívülálló írt volna rám,hogy tudom-e hogy megütötte xy-t,marhára mondtam volna neki,hogy foglalkozzon a saját dolgával.Szóvala helyes reakció az lett volna,hogy a saját gyerekeddel megbeszéled,hogy ez nem volt helyes,és ennyi,nem ráírogatni a másikra.Ha olyan horderejű volt, akkor szólnak az oviban neki,ha nem, akkor még minek kell cirkuszolni?A gyerekek oviban meg össze szokták veszni,sőt időnként harapnak,vagy verekszenek,mert ekkor tanulják meg,hogy mit szabad,mit nem,főleg,ha esetleg otthon egykék.Intézik ezt az óvónők,meg a saját szüleik.
2023. jún. 12. 15:45
 13/32 A kérdező kommentje:

Ezt írtam, fordítom:

Helló XY,

Remélem nem baj, hogy írok, de lenne itt valami amit megszerettem volna említeni 🙂 a fiam mostanság sokat beszél, elmeséli a napját, és a mai nap hazafelé azt mesélte hogy XYfianeve bántotta ZXkislányt. Megkértem, hogy mit takar az hogy bántotta és megmutatta hogy ütötte meg, és mondta, hogy bam bam bam. Nem vagyok benne biztos, hogy mekkora része igaz a történetnek, lehet hogy a fiam is részt vett ebben, az is lehet, hogy ZXkislány volt a verekedős. Remélem nem baj, hogy írtam, de én egy ilyen helyzetben szeretnék tudni arról ha a fiamat érinti a dolog. Az oviban azt mondták hogy a fiúknak remek napjuk volt 😊 én azért beszélgetek az enyémmel, hogy bántani másokat nem szép dolog. Bocsi a kényelmetlenségért, legyen nagyon szép délutánotok 🙂

2023. jún. 12. 16:02
 14/32 A kérdező kommentje:
Egyébként értem én hogy átléptem egy határt, a kérdés is ezért született. Szerintem mind egyetérthetünk abban, hogy hibát bárki véthet, ebből tanul az ember. Legközelebb ez lesz, majd másként reagálok 🙂
2023. jún. 12. 16:08
 15/32 anonim ***** válasza:
89%

Az oviban azt mondták hogy a fiúknak remek napjuk volt 😊

Nyilván ezt mondják, mert nem kötik az orrodra, hogy Ödönke megverte Gizikét, de a te gyereked nem, ugyanis semmi közöd hozzá.

2023. jún. 12. 16:27
 16/32 anonim ***** válasza:
67%

Szokásos mindenlében unatkozó anyuka..

Figyelj ott van az óvónő akinek az a dolga, hogy a gyerekeket felügyelje, az adott problémát megoldja, majd a gyerek szülőjét tájékoztassa!

Ha a te gyereked verekedett volna, na akkor illet volna ráírni a másik szülőre akinek a gyerekét érte a sérelem. De így .. ne akarj már fontoskodni meg szart keverni.

2023. jún. 12. 16:33
 17/32 anonim ***** válasza:
80%
Mindegy mit írtál,nem kellett volna.Ha a te gyereked az agresszor, akkor arról szólnak majd, akkor lehet elnézést kérni,ha a tiédet bántják, akkor lehet róla szólni,egyéb esetben beleszólni olyan,mint mikor a szomszéd öregasszony kukkoló,és mindent jobban tud a másiknál.Semmi köze hozzá,de rendezkedik.Nekem nem jól esne,hanem felháborítana Ha a gyerekem rosszat csinál, akkor szóljon az akit bántottak,vagy az akire rá voltak bízva(óvónők)és akkor majd intézem.Nem kell,hogy az összes szülő,a tények ismerete nélkül nevelje az én gyerekemet,meg mutogasson rá,hogy így,meg úgy ütötte azt a kislányt, miközben lehet,hogy semmi sem történt.Még az is megeshet,hogy csak imitálta az ütést,ha egyáltalán volt ilyen,meg az is,hogy előtte a kislány csinált valamit.De ha nem így volt,és tényleg történt is valami,az is csak a kislányékra,meg a kisfiúra és ezek szüleire tartozik,a problémáról pedig a gyerekeket felügyelőknek kell szólnia,nem random anyukáknak,akik tudni vélnek valamit,amit egy 3 éves mesélt el valahogyan.
2023. jún. 12. 16:39
 18/32 A kérdező kommentje:

Mert ti még soha nem reagáltatok rosszul egy számotokra új helyzetben?

Így lett egy hibás reagálásból az, hogy én egy tipikus, sząrkeverő, fontoskodó anya vagyok. Ne haragudjatok már de úgy viselkedtek, mintha ti milyen helyzetben tökéletesen reagálnátok. Lehet hogy az én, egyébként jó szándékú cselekedetem rosszul jött ki, másként csapódott le, de mi jogosít fel titeket erre a hangnemre?

Kíváncsi lennék arra, ha elkezdenénk itt boncolgatni a válaszolók életét akkor ki lenne a tipik ilyen olyan anya. Én vállalom, hogy hibáztam, elismerem hogy elég lett volna megbeszélni a fiammal, hogy mi a helyes és mi nem. Mi értelme még itt ócsárolni? Komolyan nem értem.

2023. jún. 12. 16:42
 19/32 anonim ***** válasza:
54%

De ez fontoskodás meg szar keverés..

Buzgó mocsing , megsúgom random embereket a kutyát nem érdekli más gyereke, pláne olyannak akivel igazából kontakban sincs.

2023. jún. 12. 16:48
 20/32 A kérdező kommentje:
1, 6, 7, 17-nek köszönöm a személyeskedés nélküli választ.
2023. jún. 12. 16:49
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!