Hogyan reagálod le ha egy másik gyerek a tiedtől elveszi a közös játékot amit nemrég fogott meg?
Lányom nagyobb a másik kisfiútól, nem volt egy szó sem közöttük. Lányom csak meghökkent hogy kérés nélkül csak úgy elvették tőle. De mivel kicsi volt a fiú nem problémázott.
Azért kérdeztem mert szerintem ezt a fiú szüleinek kellett volna pár szóval reagálnia a fiuk felé. De úgy tűnik ez náluk természetes. Nálunk elkérés alapon megy ez.
Ha nem ordít és nem kéri vissza akkor hagyom a dolgot. Ha visszakéri akkor megpróbálom valahogy visszaszerezni. Általában a szülőnek szólok, hogy sajnálom, de kérjük vissza, én nem fogom egy idegen gyerek kezéből kirángatni a játékot, ha nincs a közelben a szülő, nem figyel a gyerekre akkor megnyugtatom a sajátomat és elterelem a figyelmét.
Ha az én gyerekem veszi el valakitől és ez láthatóan nem zavarja a masik gyereket, nem kéri vissza akkor szintén hagyom. Max annyit mondok, hogy nem szép dolog kivenni a másik kezéből a játékot, legközelebb kérd el szépen. Nyilván a masik gyerek ordít érte akkor kiveszem a gyerekem kezéből, visszaadom és próbálom másra terelni a figyelmét.
Egyébként ez ilyen....lépten nyomon kiszedik egymás kezéből a játékot. Nálunk a játszón még gázabb a helyzet, mert minden délelőtt ott bandázik egy bölcsis csoport 10 gyerek, 1 felnőtt. A gondozó nyilvan nem tud egyszerre 10 gyerekre figyelni, így sokszor előfordul, hogy kiszedik a fiam kezéből a játékot, a nő persze nem látja mert a másik kilenccel van elfoglalva. Ilyenkor megpróbálom tőle visszakérni, ha nem sikerül akkor így jártunk...
Sajnos más gyereknevelésébe/nem nevelésébe nem szólhatsz bele. Véleményed lehet, de sokra nem mész vele.
Közösségben sok ilyen fog még történni, amiről nem is fogsz tudni. Egymás között el fogják rendezni, ki-ki a saját otthonról hozott tapasztalata vág, vehemenciája alapján.
nembirom az olyan szuloket akik kozbe lepnek allandoan.
a gyerekek nagyon jol feltudjak merni a hylezetet es megoldani.
akkor lepek közbe ha latom nem sikerul...ami nem egybol mutatkozik meg hanem az ember var es figyel.
legutobbi pelda nalunk:
17 honapos a kislanyom.
homokozo, jatszik a vödrevel.
jön egy kb 3 eves nezi nezi leul elkezd jatszani mellette majd elveszi a vödröt.
en persze mellettuk ultem. a lanyom ram nezett. en mosolyogva azt mondtam most nala van a vödör (es vartam mi a reakcio...siras...mind1...)
elkezdett sirni.
akkor vartam visszaadja e a 3 eves nem adta.
ekkor leptem közbe de csak ugy hogy a lanyomhoz mondtam nyujtsd kia kezed mutasd hogy kered szepen vissza.
es tessek a gyerek vissza is adta.
aszisztaltam...de nem vettem at az iranyitast.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!