Beverhette a fejét. Rosszul cselekedtem?
Amíg kerestem a kulcsom és a 2,5 éves lányom hisztizett egy koppanást hallottam a kandalló felől, aminek kiálló tégla pereme van, a sarka főleg nagyot üthet. (Leesik róla a sarokvédő, így sosincs rajta.) Odaértem pár mp múlva, ő a fejét fogta, csendben volt egy picit és folytatta a lázadást, 1 perc múlva nevetgélt. Kérdeztem tőle sokszor beverte-e a fejét vagy fáj-e neki, de nem volt a válasz. Aztán mutattam neki a téglát, hogy esetleg odaverte-e be a fejét. Először nemet mondott. 2 órával később igent és azt mondta a feje tetejét verte be. (Azt is fogta). Arra hogy fáj-e 98%-ban nemet mondott, de egyszer azt, hogy kicsit. Ő sokszor letagad megtörtént dolgokat mostanában. Nem lehet adni a szavára. Korábban amikor erősen beütötte a fejét nehéz volt megnyugtatni úgy sírt. Nem szédült eddig (ez kb 14.40-kor volt). A fejét nem fájlalta, akkor sem ha nézegettem.
Ez ebéd után volt. Pár perc múlva felemeltem az ölembe, nyomhattam a hasát és olyan volt, mintha egy hányásos büfit visszanyelt volna.
Amikor elaludt (1,5 órával tovább a szokottnál, akkor is keltettem) megnéztem a fejét, az egyik oldalon, nem a feje tetején, szerintem nem ott fogta éreztem többször egy kis csont kidomborodást (a másik oldalon nem). Felhívtam az ügyeletet, azt mondták vigyem be inkább, ha duzzanatot érzek.
Elindultunk, de ott azt mondták 3-4 óra mire sorra kerülünk (ekkor kb éjfélte végeztünk volna). Mindenki beteg volt, nem maradtunk köztük (fontos labor kontroll és oltás lenne jövő héten). A férjem szerint a gyereknek csak ilyen a csontja.
Este még fogdostam neki és a feje tetején érzek egy puklit, ami talán eddig is ott volt, a kutacsánál, de most nagyon felidegesítettem magam, hogy mi van, ha az azért van ott és eltört a koponyája vagy valami hasonló szörnyűség.
Én tényleg minden aprósággal eddig orvoshoz rohantam, de mivel a gyerek pár másodperces fejfogást leszámítva nem fájlalta a fejét és majdnem éjfélkor aludt el (mivel túlaludta magát), addig meg szaladozott és evett, így most a férjemre hallgattam és eddig nem látta orvos.
Ti csak figyelnétek a tüneteket vagy holnap visszavinnétek őt? Lehet a háziorvossal megfogdostatom a fejét, ha fogad, mert nem annak a klasszikus puklinak érzem.
Végül elvittem a gyerekorvosunk tanácsadási rendelésére, nem a kórházba 4 órára a betegek közé. Ő nem érez puklit a fején, csak a varratok ilyenek azt mondta.
Azóta amúgy tényleg lett egy pukli a homlokán. Hiszti közben kutyába dobta magát és lefejelte a fürdőszobaszőnyeget most este. Koppant egy nagyot. A legdurvább, hogy még csak meg sem fogta utána a fejét, nem is sírt emiatt, csak folytatta a hisztit, majd azt mondta, hogy neki nem fáj a feje és ő nem ütötte be. Megint letagadja, pedig ott virít a guga a fején meg láttam is, hogy földhöz veri magát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!