Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beverhette a fejét. Rosszul...

Beverhette a fejét. Rosszul cselekedtem?

Figyelt kérdés

Amíg kerestem a kulcsom és a 2,5 éves lányom hisztizett egy koppanást hallottam a kandalló felől, aminek kiálló tégla pereme van, a sarka főleg nagyot üthet. (Leesik róla a sarokvédő, így sosincs rajta.) Odaértem pár mp múlva, ő a fejét fogta, csendben volt egy picit és folytatta a lázadást, 1 perc múlva nevetgélt. Kérdeztem tőle sokszor beverte-e a fejét vagy fáj-e neki, de nem volt a válasz. Aztán mutattam neki a téglát, hogy esetleg odaverte-e be a fejét. Először nemet mondott. 2 órával később igent és azt mondta a feje tetejét verte be. (Azt is fogta). Arra hogy fáj-e 98%-ban nemet mondott, de egyszer azt, hogy kicsit. Ő sokszor letagad megtörtént dolgokat mostanában. Nem lehet adni a szavára. Korábban amikor erősen beütötte a fejét nehéz volt megnyugtatni úgy sírt. Nem szédült eddig (ez kb 14.40-kor volt). A fejét nem fájlalta, akkor sem ha nézegettem.

Ez ebéd után volt. Pár perc múlva felemeltem az ölembe, nyomhattam a hasát és olyan volt, mintha egy hányásos büfit visszanyelt volna.

Amikor elaludt (1,5 órával tovább a szokottnál, akkor is keltettem) megnéztem a fejét, az egyik oldalon, nem a feje tetején, szerintem nem ott fogta éreztem többször egy kis csont kidomborodást (a másik oldalon nem). Felhívtam az ügyeletet, azt mondták vigyem be inkább, ha duzzanatot érzek.

Elindultunk, de ott azt mondták 3-4 óra mire sorra kerülünk (ekkor kb éjfélte végeztünk volna). Mindenki beteg volt, nem maradtunk köztük (fontos labor kontroll és oltás lenne jövő héten). A férjem szerint a gyereknek csak ilyen a csontja.

Este még fogdostam neki és a feje tetején érzek egy puklit, ami talán eddig is ott volt, a kutacsánál, de most nagyon felidegesítettem magam, hogy mi van, ha az azért van ott és eltört a koponyája vagy valami hasonló szörnyűség.

Én tényleg minden aprósággal eddig orvoshoz rohantam, de mivel a gyerek pár másodperces fejfogást leszámítva nem fájlalta a fejét és majdnem éjfélkor aludt el (mivel túlaludta magát), addig meg szaladozott és evett, így most a férjemre hallgattam és eddig nem látta orvos.

Ti csak figyelnétek a tüneteket vagy holnap visszavinnétek őt? Lehet a háziorvossal megfogdostatom a fejét, ha fogad, mert nem annak a klasszikus puklinak érzem.

2023. máj. 18. 00:19
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
98%
Azért te nem kicsit vagy paramami. Magamról is azt gondoltam eddig, de hozzád képest, dehogy vagyok paraanyu. És az eddigi 2 és fél év hogyan telt? Nem hiszem, hogy egyszer sem ütötte be a fejét. Megkérdezed tőle 200-szor, hogy fáj-e a feje, szegény már azt gondolja végre leallsz ha azt mondja, hogy igen. Kedvencem a visszanyelte a bufit rész, mert nyomkodod a hasát. Szegény ferjednek sem lehet egyszerű. Másrészt megértelek, mert én is nagyon szoktam aggódni. De azért egy kis józan észt magunkra kell erőltetni.
2023. máj. 18. 00:34
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha fájt volna neki egy pillanatig is, akkor torkaszakadtából bömbölt volna. Sokszor lesz még ilyen, jelezni fogja, ha fájdalmai vannak bármi miatt. Semmiképp nem jó ötlet "ok nélkül" (tudom, hogy ijesztő, de baja van, sírni fog) belemagyarázni, hogy komoly baj érte. Így minden egyes megbotlásnál úgy fog üvölteni, mintha elvesztette volna egy végtagját, mert megtanulja, hogy ha fáj valami, akkor extra figyelmet kap és sírni kell.

Ha nem tűnt zavartnak, nem szédelgett, nem hányt (a büfi nem hányás), nem vérzik, akkor valószínűleg semmi baja nincs. Ha nagyon aggódsz, ma éjszaka keltegesd fel pár óránként, adj neki inni egy kis vizet, aztán aludjon tovább. Fejsérülés után egy hányás normális, ha többször is hány akkor azonnal kórház. Így engedtek minket is haza miután a fiam felnyalta az aszfaltot az arcával biciklizés közben.

2023. máj. 18. 00:45
 3/17 anonim ***** válasza:
95%
Fu, elolvasni is idegesítő volt. Igen, biztos betört a koponyája, és kibírja sírás nélkül.
2023. máj. 18. 00:50
 4/17 anonim ***** válasza:
56%
De miért nem vesztek rá normális sarokvédőt? Nekünk is van téglával kirakott kandallónk, és igenis veszélyes, ezért vettünk rá egy vastagabb védőt, ami nem esik le. Nem a legdekoratívab, de ez van.
2023. máj. 18. 04:48
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha eltört volna a koponyája vagy üvölt mint a sakál, vagy sokkos és akkor meg nem játszik, hanem zavart és annyira furcsa, hogy kérdés nélkül kivárod vele a dokit (na meg a sürgin, ha csak a gyanúja fentáll a törésnek egy koponyatraumás 3 év alattit nem váratnak, az pont nem a halasztható kategória. A van egy pukli a fején de semmi más, na az halasztható). De mindkettőt észrevenni.
2023. máj. 18. 06:26
 6/17 Derjaderja ***** válasza:
100%

Az én gyerekeim fejenként és naponta produkálnak vmi hasonlót. Egyikük a ház sarkába borult béke fejjel, arra mégsem tudok élvédőt tenni.

Ne aggódj szerintem.

2023. máj. 18. 07:45
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Mivel már belesulykoltad hogy igenis fáj neki szerencsétlen jó hogy azt fogja mondani...
2023. máj. 18. 08:20
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Szegény már lehet nem is meri megmondani, ha beveri valamijét, mert rögtön kétségbeesetten szaladsz vele az orvoshoz/ügyeletre. Most komolyan... Beverte a fejét, kicsit fogta, ennyi. Miért kell belemagyarázni többet? Ha agyrázkódása van, vagy eltört a koponya csontja, akkor annyira szédül, hogy nem tud felkelni, de egyenesen járni tuti nem. Álmából is fel kel hányni, nem ebéd utáni büfit nyel vissza, nem lát jól és nem fogja csendben hagyni, hogy a törött koponyacsontját nyomogasd, mert fájni fog neki, minimum ordít.

Szóval szerintem nyugodjál meg egy kicsit és tedd helyre magadban a dolgokat, mert szívrohamot fogsz kapni mire ez a gyerek felnő.

Vagy azt gondolod, hogy a 2,5 éves gyereked titkolja előled, hogy agyrázkódása van?

2023. máj. 18. 09:14
 9/17 A kérdező kommentje:

Nem a fejütés miatt vagyok így konkrétan, hanem, mert kiálló csontokat érzünk a fején. Egyiket pont ott, ahol beverhette. Nem hinném, hogy nagyon beverte, mert az rendesen fájt volna.

Volt már, hogy teljes erejével tarkóval a falnak dobta magát, olyan is volt, hogy homlokkal érte a járólapot elég durván vagy füllel és véraláfutásos lett. Többször hívtam fel az ügyeletet ilyen miatt, de csak most mondták, hogy vigyem be, mert dudor lehet az a fején. (Mindig megkérdezték, hogy érzek-e valamit a fején.) Ezért izgat most ennyire.

2023. máj. 18. 09:39
 10/17 anonim ***** válasza:
Ha valóban a feje beütésétől lenne olyan a csontja akkor biztos hogy fájlalná vagy legalábbis lenne jele annak, hogy baj van.Eszméletvesztés, félrebeszélés, hányás..Nézesd meg a saját háziorvosoddal a megnyugvásotok miatt és ennyi.
2023. máj. 18. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!