Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Èrezzem magam rosszul emiatt?

Èrezzem magam rosszul emiatt?

Figyelt kérdés
Barátnőm előszeretettel kvázi dicsekszik azzal nekem, hogy a 3 hèttel fiatalabb fia az enyèmtől előrèbb van beszèdben. 2,5 èvesek jelenleg. Tènyleg szèpen fejből mondòkázik, angolul számol, illetve tanìtja neki az ABC-t ès kèrdi tőle a betűket melyik az, ő meg megmutatja a kezèvel. Ezeket küldi nekem videòn hogy kis zseni a gyerek. Persze mindig dìcsèrem, alapjáraton napi szinten kontaktban vagyunk, kedvelem, de az èn fiam meg másban van előrèbb, mozgásban, finommotorikában, lèpcsőzik, eszik, öltözik, bilizik egyedül szinte, nappalra már szobatiszta. Ő is beszèl már egyèbkènt, számol 10-ig, mondja a szìneket, állatokat stb, de nem erőltetem a mondòkázást, sokszor mondja, hogy nincs kedve, èn meg nem fogom erőszakkal, hogy már pedig most megtanulod, megtanulod a betűket is, bújjuk a könyveket nonstop. Ha van kedve együtt ènekelünk, de mi rengeteget vagyunk kint, homokozò szerel, kertèszkedünk. Tènyleg baj, hogy mivel sokat vagyunk kint emiatt nem tanulunk bent ilyen dolgokat? Règen sokat olvastunk, főleg Bogyò ès Babòcát, Anna Peti ès Gergőt, de most valahogy nem igènyli. Nèha előszedjük a könyveket, de ritkán. Baj ez szerintetek? Kicsit magamra veszem, mert olyan, mintha èn nem foglalkoznèk vele eleget. Pedig de, de èn inkább bunkert èpìtek neki, hazikòt dobozbòl, felveszem repülőzni a hátamra, együtt sütünk stb. Ő ezeket èlvezi meg a kint lètet, az autòkat, nem a mondòkákat, könyveket..
2023. máj. 13. 21:45
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
86%

TE csinálod jól! Ilyen kis gyermek direkt tanítása a pedagógia szerint tilos!

Mozgással,tapasztalással, játékkal tanul,amit a te gyermeked tőled meg is kap.

Játsszatok csak továbbra is a kertben,itt a nyár nemsokára. Nehogy magoltatni kezdd te is... Eszedbe ne jusson!

2.5 éves basszus...A legjobban csinálod,ahogy csak lehet!

2023. máj. 13. 21:50
 2/18 anonim ***** válasza:
97%
Tanítja neki az abct????? Jézusom
2023. máj. 13. 22:00
 3/18 A kérdező kommentje:
Igen, az ABC-t. Megmondom őszintèn azt hittem csak viccel először, de nem....ès a barátnőm pedagògus. Állìtòlag nem tanìtotta neki, egyszer megmondta melyik betű melyik ès ha felkèrdezi a gyerkőcöt meg tudja mutatni.
2023. máj. 13. 22:08
 4/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen, kedves első. Èn is úgy gondolom nem szabad erőltetnem. Nèha bent pl. fürdès közben mondòkázok, nèha becsatlakozik, folytatja, nèha meg mondja, anya neeee, állj! Na hát akkor abbahagyom ès ennyi :D
2023. máj. 13. 22:10
 5/18 anonim ***** válasza:
87%
Brutális megfelelési kényszere lesz szegény kisgyereknek, mármint a barátnődének. És nagyon gyermekkora nem. Csak azt nem értem, téged ez miért frusztrál? A kisfiadnak nagyon jó sora van, erre van szüksége amit tőled kap. Nem.arra hogy angolul számoljon és ismerje a betűket 2,5 évesen. Dicsérd csak meg, úgy árt a gyerekének ahogy akar. Majd gondolj vissza erre 10 év múlva, mikor ő pszichológushoz hordja a gyerekét, mert négyest kapott matekból. A tiéd pedig boldog gyermek lesz. Csak így tovább.
2023. máj. 13. 22:10
 6/18 anonim ***** válasza:
94%
Minden korban megvan, mi az amit képes befogadni, amit érdemes tanítani. Egy olyan gyerekek, aki még gyakorlatilag beszélni sem tud, semmi szükség az ABC tanítására. Evvel inkább csak rosszat tesz.
2023. máj. 13. 22:19
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Én óvodapedagógus vagyok. Két gyermekem van, most várom a harmadikat. Lányom nagyon szeretett alkotni már egész picinek. Vele már 2 évesen együtt bügyköltünk, vágtunk, ragasztottunk, festettünk, színeztünk, állandóan valamit kézműveskedtünk. Imádott feladatos füzeteket megoldani. Ő szivesebben volt bent és valamivel matatott, mint kint játszott volna.

Kisfiam 2,5 éves, kb 1 percre nem ül egy helyben, nem érdekli egyáltalán semmilyen asztali tevékenység. O állandóan fut, szalad, pakol, intézkedik, dolgozik. Büntetés neki a házban lenni, ha lehetne egész nap kint lenne, -10 vagy akár 40 fokban. Füvet nyír, szerel, fát vág, hintázik, motorozik, rollerezik, ugrál...nagymozgása fényévekkel előbbre van mint a nővérének, viszont finommotorikája ugyanennyire van hátrébb. Minden gyerek más, meg családon belül is, nem szabad összehasonlítani őket.

Barátnőd kicsit átesett a ló túloldalára, de te ezzel ne foglalkozz. Építsétek tovább a bunkereket és legyen boldog gyermek.

2023. máj. 13. 22:20
 8/18 anonim ***** válasza:
34%
Az inkabb meglepo, hogy a gyereke 2,5 evesen nem ESZIK egyedul…?!
2023. máj. 13. 22:56
 9/18 anonim válasza:
91%
Ne érezd magad rosszul. A te gyermeked nem butább mint az ő gyereke. Egyik gyerek sem úgy fejlődik mint a másik vagy ahogy a nagykönyvben megvan írva. Az abc-t meg nehezen hiszem el még úgyis hogy pedagógus. Vagy A-z ig megtudja mutatni? Kétlem :)
2023. máj. 13. 23:01
 10/18 anonim ***** válasza:
63%

Èn nem vagyok benne biztos, hog ezt dicsekvésből mondja/ mutatja.

Barátok vagytok, büszke a gyerekére, szereti megmutatni mit tud.

A barátaimmal mi is megosztjuk egymással.

Az egyiknèl az én gyerekem sokkal előrébb van sok dologban.

Tehàt értsd 1,5 évvel fiatalabban van, amit az enyém tud, az övé még nem.. nyilván más dolgokban az enyém van visszább-eleve a korànàl fogva is, de azok nem “mutogathatóak”

A másiknál pedig fordítva..

Az egyik kőzeleebbi barátnőmmel egyidősek a gyerekek.

Ott is az enyém van előbb, de nálam 2 gyerek van és ő a kisebb.

A nagy húzza is.

Vele erről tudtam is beszélni, pont az ilyen kérdések miatt, és mert a barátnőm, vagyok vele olyan viszonyban, hogy megkerdeztem zavarja-e, mert tudom, hogy bizonyos dolgokban nem elvárhatóan előrébb van, nem bezzegelésből küldöm neki, hanem megosztom az örömömet, csodálkizásomat.

Egyébként a túl korai betűtanulásbak ellene vagyok.. cserébe mind2 gyerekemet fenemód érdekli..

A 2,5 éves kicsi bizony a legtőbb betűt ismeri..

A 4 èves pedig nem túl szépen, de szavakat ír és hellyel közzel van, amit el is olvas màr.

Az abc dalt pedig tudják.. csakhogy reagáljak a fentiekre is.

Viszont egészen későn kezdték a mondókázást.. ha a fejem tetejére álltam sem ment nekik..

Miért érzed ezt dicsekvésnek?

Te is látod, hogy a gyereked rendben fejlődik, az övé is..

Hiszen van, amiben előrébb van, van amiben hátrébb…

Majd összeér náluk is.

Nem zseni az a gyerek, csak más érdekli🤷🏻‍♀️

Mindketten jó anyák vagytok!

Megpróbáltok a gyerek igényei szerint foglalkozni velük.

Ne érezd kevesebbnek a te gyerekedet, mint az övèt ( az írásodból ezt érzem😕)

Te is pontosan tudod, hogy nem kell azokat a dolgokat tudnia annyi idősen ( ahogy az enyèmnek sem kellene)

De aztól, hogy a mádik tudja nem lesz több vagY zseni…

Csak az érdekli..

Vedd könnyedebben a dolgokat, és ne kritikának éld meg a videóit, hanem osztozz a barátnőd örömében is.. ha nem megy, akkor èpítsd le a kapcsolatot, mert megmérgezi a lelkedet!

2023. máj. 14. 06:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!