Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul emiatt?
Hova akarsz konkrétan menni gyerek nélkül? Az említett ügyintézéshez lehet vinni gyereket.
Ha nem tudod nagyszülőre hagyni, akkor add be pár órára valami magam bölcsi megőrzőbe, vagy keress alkalmi bébiszittert.
Szia!
Pesti vagy? Van baba-mama jóga:) Menjetek el oda :) Tudom ajánlani Rashid Anita jógaoktatót :) Nekünk nagyon bevált a dolog :)
Úgy tudsz kisimult anya lenni, hogy néha "feltöltődsz". A gyerek nélkül.
Vigyázzon rá anyós, ha ilyen nagyokos. És akkor el tudsz menni egyedül valami programra.
Nem vagyunk egyformák. Van, akit kielégít a gyereknevelés, van, akit nem. Én is utóbbiba tartozom.
Én börtönnek éltem meg azt az időszakot, amikor otthon voltam. 2 évesen bölcsibe írattam, hogy visszamehessek dolgozni. És nem érdekelt senki véleménye, kizárólag a férjemé.
A férjed 7-ből 7 nap dolgozik??? Csinálj programot a szabadnapjára. Pl havi 1 alkalommal. Annyit a közös időből is áldozhattok rá.
Fú, hát nálunk is ez volt a helyzet, egész nap én vagyok a fiammal, és néha előfordult hogy érzem már kb az ájulás szélén állok. Férjem rengeteget segít amikor itthon van, de hétköznap alig 1,5 órát van a fiunkkal, a nap többi részében én vagyok vele.
Volt egy pont, amikor már tényleg nem bírtam, annyira gyenge voltam hogy nem tudtam ellátni a saját gyerekem, mert a feszültség és stressz teljesen ágynak dobott, lázas voltam, minimum fél óránként beájultam, és maga az orvos mondta, amikor már ügyeletre vittek, ez bizony kimerültség, friss anyuknál előfordul, sajnos még gyakori is, mert ilyenkor mindenki a gyerekkel foglalkozik, nem magával, ezzel nem vagy egyedül! :) Na, de ezt ne várd meg. Én akkor megtanultam, hiába papol az anyósom hogy ne merészeljek otthonról leszaladni még egy nyamvadt arcpakolásé se a dmbe, a gyerek 20 éves koráig még fodrász se lásson, mondjon bárki amit akar, fontosabb az, hogy én jól érezzem magam, egészséges legyek testileg lelkileg, meg legyek elégedve önmagammal, mert ezzel teszem a legjobbat a fiamnak is. Inkább elmegyek egy héten egy-egy órát valahova kikapcsolni, mint egy befásult, sápadt arcú, gyenge anyuval legyen otthon a gyerek, ugye. Amikor bűntudatod van, hogy otthon marad a gyerek apuval, bárkivel, tudd hogy azzal hogy kikapcsolsz és felfrissülsz, nem csak magadnak teszel jót. Amikor tudsz, menj, ahova szeretnél, csinálj amit szeretnél! Ha nem tudsz, otthon is lehet kikapcsolni, én pl. festeni szoktam, ha nem tudok menni.
Miután hazajöttem a kórházból, nálunk az a menetrend, hogy minden héten szombaton masszázsra járok és kozmetikushoz fél-fél órát, hétközben pedig egy órát edzőterembe, vagy futni, egyedül. Jó hangos zenével, be az erdőbe. Két hetente kell járom beszélgetni orvoshoz, de már vele is barátok vagyunk, neki is van anyósa:D
Néha fodrász, néha vásárlás.
És havonta egyszer megnézünk egy filmet, vagy otthon vagy moziba, kettesben a férjemmel. Ez szerintem nem sok, és mégis nagyon jól érzem magam, sokkal türelmesebb vagyok a fiammal, és anyós beszólásait is lenyelem azóta minden utófeszültség nélkül, magyarán le##om hogy mit mond. :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!