Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy ne érezzem...

Mit csináljak, hogy ne érezzem magam rosszul emiatt?

Figyelt kérdés
Van egy 1,5 éves, tündéri kisfiam, akit nagyon nagyon szeretek. Viszont a páromon kívül sajnos semmiféle segítségem nincs, ő viszont korán reggel, még a fiam ébredése előtt elmegy dolgozni, és csak vacsorára ér haza, a maradék 1,5-2 órában ő foglalkozik a gyerekkel, amíg el nem altatom. Ebből kifolyólag havonta 1-2 órát tudok elmenni egyedül ügyet intézni, vásárolni, vagy éppen kozmetikába. Érzem, hogy testileg és lelkileg is nagyon el vagyok fáradva, hogy úgy mondjam, most már kezdem érezni a határaimat. A férjem szerint gond az, hogy nem tudom sehol "levezetni a feszültséget", többet kellene eljárnom itthonról, "kikapcsolnom". Ez nem is igazán megoldható, de még ha az is lenne, ha erre gondolok, rögtön lelkifurdalásom lesz, hogy itt hagyom a gyerekemet, és ettől nem tudok szabadulni. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy párom édesanyjának ilyen a hozzáállása, ő is ezt erősíti bennem, szerinte egy anyának ne legyenek igényei, amíg fel nem neveli a gyerekét, mert "egy anyának mindent ki kell bírnia". Tényleg ennyire gyenge lennék, hogy iszonyúan fáradtnak érzem magam, és ez nem normális, vagy hogy tudnék tenni ellene, hogy tudnék újra a türelmes, "kisimult" anyukája lenni a kisfiamnak?
2019. ápr. 4. 10:59
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

Hova akarsz konkrétan menni gyerek nélkül? Az említett ügyintézéshez lehet vinni gyereket.

Ha nem tudod nagyszülőre hagyni, akkor add be pár órára valami magam bölcsi megőrzőbe, vagy keress alkalmi bébiszittert.

2019. ápr. 4. 11:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hova lehet vinni a gyereket és hova nem, ahogy leírtam, másfél éve minden nap teljesen egyedül vagyok vele. :) A kérdés nem erre vonatkozott.
2019. ápr. 4. 11:06
 3/10 anonim ***** válasza:
43%
Azt kérdezed mit tegyél hogy ne legyél fáradt és kisímult lehess. Leírtam, hova tedd a gyereked, ha ki akarsz nélküle mozdulni. Szerintem a kérdésre válaszoltam, mert így lehetsz kipihent valamelyest. De tőlem akár meg is várhatod míg el nem költözik a gyereked...
2019. ápr. 4. 11:08
 4/10 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Pesti vagy? Van baba-mama jóga:) Menjetek el oda :) Tudom ajánlani Rashid Anita jógaoktatót :) Nekünk nagyon bevált a dolog :)

2019. ápr. 4. 11:11
 5/10 anonim ***** válasza:
68%

Úgy tudsz kisimult anya lenni, hogy néha "feltöltődsz". A gyerek nélkül.

Vigyázzon rá anyós, ha ilyen nagyokos. És akkor el tudsz menni egyedül valami programra.

Nem vagyunk egyformák. Van, akit kielégít a gyereknevelés, van, akit nem. Én is utóbbiba tartozom.

Én börtönnek éltem meg azt az időszakot, amikor otthon voltam. 2 évesen bölcsibe írattam, hogy visszamehessek dolgozni. És nem érdekelt senki véleménye, kizárólag a férjemé.

A férjed 7-ből 7 nap dolgozik??? Csinálj programot a szabadnapjára. Pl havi 1 alkalommal. Annyit a közös időből is áldozhattok rá.

2019. ápr. 4. 11:11
 6/10 anonim ***** válasza:
96%

Fú, hát nálunk is ez volt a helyzet, egész nap én vagyok a fiammal, és néha előfordult hogy érzem már kb az ájulás szélén állok. Férjem rengeteget segít amikor itthon van, de hétköznap alig 1,5 órát van a fiunkkal, a nap többi részében én vagyok vele.

Volt egy pont, amikor már tényleg nem bírtam, annyira gyenge voltam hogy nem tudtam ellátni a saját gyerekem, mert a feszültség és stressz teljesen ágynak dobott, lázas voltam, minimum fél óránként beájultam, és maga az orvos mondta, amikor már ügyeletre vittek, ez bizony kimerültség, friss anyuknál előfordul, sajnos még gyakori is, mert ilyenkor mindenki a gyerekkel foglalkozik, nem magával, ezzel nem vagy egyedül! :) Na, de ezt ne várd meg. Én akkor megtanultam, hiába papol az anyósom hogy ne merészeljek otthonról leszaladni még egy nyamvadt arcpakolásé se a dmbe, a gyerek 20 éves koráig még fodrász se lásson, mondjon bárki amit akar, fontosabb az, hogy én jól érezzem magam, egészséges legyek testileg lelkileg, meg legyek elégedve önmagammal, mert ezzel teszem a legjobbat a fiamnak is. Inkább elmegyek egy héten egy-egy órát valahova kikapcsolni, mint egy befásult, sápadt arcú, gyenge anyuval legyen otthon a gyerek, ugye. Amikor bűntudatod van, hogy otthon marad a gyerek apuval, bárkivel, tudd hogy azzal hogy kikapcsolsz és felfrissülsz, nem csak magadnak teszel jót. Amikor tudsz, menj, ahova szeretnél, csinálj amit szeretnél! Ha nem tudsz, otthon is lehet kikapcsolni, én pl. festeni szoktam, ha nem tudok menni.

Miután hazajöttem a kórházból, nálunk az a menetrend, hogy minden héten szombaton masszázsra járok és kozmetikushoz fél-fél órát, hétközben pedig egy órát edzőterembe, vagy futni, egyedül. Jó hangos zenével, be az erdőbe. Két hetente kell járom beszélgetni orvoshoz, de már vele is barátok vagyunk, neki is van anyósa:D

Néha fodrász, néha vásárlás.

És havonta egyszer megnézünk egy filmet, vagy otthon vagy moziba, kettesben a férjemmel. Ez szerintem nem sok, és mégis nagyon jól érzem magam, sokkal türelmesebb vagyok a fiammal, és anyós beszólásait is lenyelem azóta minden utófeszültség nélkül, magyarán le##om hogy mit mond. :P

2019. ápr. 4. 11:17
 7/10 anonim ***** válasza:
89%
Na, az enyémek is mindig másfél év körül szoktak lenni, amikor eljutok arra a pontra, hogy megmakkanok, ha nem lehetek egyedül egy fél napra legalább. Nekem szerencsére a mamák normálisak voltak, és szívesen elbabáztak, amíg leléptem egy kicsit kikapcsolódni. Vagy hétvégén legyen az apjával, és tiéd a világ. És nem, nem kell, hogy lelkifurdid legyen, amiért nem lóg rajtad 24 órában a másfél éves gyereked. Már elég nagy hozzá, hogy ellegyen mással is.
2019. ápr. 4. 11:25
 8/10 anonim ***** válasza:
Figyi, gáz nem gáz, az ilyen lehetetlen helyzetekre találták ki a babyszittert. Én sem vagyok híve neki, de ha senki nincs, aki vigyázzon pár órára a gyerekre, akkor ez egy jó alternatíva lehet. Természetesen olyan emberre bízva a gyereket, akit a gyerek is ismer és te is megbízol benne, de ez már csak reszletkerdes. Gondolom az egészséged megér pár ezer Ft mínuszt havonta, amit erre költenel. Mi most fogunk gyereket vállalni. Ugyanabban a cipőben leszek mint te. Nulla segítség, én szüleim messze, anyóst inkább hagyjuk, férjem reggeltől estig dolgozik. Én már tudom ki lesz az a pár ember, akikre akkor is számíthatok (persze nem ingyen várom el), ha már robbannék és ki kell eresztenem a gőzt, gyerek nélkül.
2019. ápr. 4. 11:44
 9/10 piroska és a farkas ***** válasza:
Hétvégente is dolgozik a férjed? Bár én magam nem csinàlom, de mi lenne, ha az esti màsfél óràk alatt mondjuk heti 2 x 30 percre eljàrnàl futni? Esetleg vmilyen közösségi sportra, pl kosarazàs helyi anyukàkkal...
2019. ápr. 5. 00:25
 10/10 anonim ***** válasza:
Vannak munkák (pl vendeglatas, én férjem is ebben dolgozik, saját vállalkozásban) ahol hétvégén is dolgozni kell. Nekem sincs segítség pont emiatt.
2019. ápr. 9. 04:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!