Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van valami könyv, vagy film...

Van valami könyv, vagy film vagy bármi, ami segítene, hogy ne érezzem rosszul magam, örüljek annak, amim van?

Figyelt kérdés

Egy ideje elég rosszul érzem magam a bőrömben.. Nem jön a baba, volt már vetélésem is... Azt veszem észre magamon, hogy sokszor rosszkedvű vagyok, irigy vagyok másokra, akinek van gyereke, aki szebb, csinosabb, gazdagabb nálam, aki szép helyekre utazik. Alapvetően nincs rossz életem, van egy szerető férjem, akit imádok, van munkánk és bár nem vagyunk gazdagok, de megélünk. Mégsem tudok örülni igazán semminek, annyira szeretnék már gyereket... Nem szeretem már a munkám, nem okoz örömet. Nem vagyok depressziós vagy ilyesmi, nem kesergek egész nap, de mégis jó lenne valami, ami kicsit felrázna, ráébresztene, hogy legyek elégedettebb, ne irigykedjek másokra, mert ez biztos nem tesz jót a teherbesésnek sem.

Van valakinek tippje?

2015. jún. 3. 10:42
 1/6 anonim ***** válasza:
Egy kis elengedés, nem rágörcsölés. Az irigységet próbáld kizárni, az sosem jó! Használjátok ki, hogy most van idő, pénz, kapcsolódjatok ki gyakran. Majd jön a baba.
2015. jún. 3. 10:44
 2/6 anonim ***** válasza:
Önkéntes munka? Az első kézből kapott tapasztalat, hogy mások min mennek keresztül, sokat tud segíteni a reális látásban. Mikor eü-ben voltam, minden nap hálát adtam az égnek, hogy nem a szeretteim vagy én éljük át azokat a dolgokat, amikkel találkozom.
2015. jún. 3. 10:47
 3/6 A kérdező kommentje:
Utolsó, lehet nem is lenne rossz, ha amúgyis nem ilyesmi lenne a munkám. De munkámból kifolyólag is nagyon sok szerencsétlen, hátrányos helyzetű emberrel találkozom és ez nem segít. Sőt. Jobban lehangol.
2015. jún. 3. 10:55
 4/6 anonim ***** válasza:

Végigmentem ezen én is...

Ha bármi jöhet: nézzél háborús filmeket, ahol emberek mindenüket elvesztették.

Aztán meg.. beszéld meg magaddal, hogy most "szünet" van a babaprojektben. Adj magadnak kb. 2 hónapot amikor úgymond -persze, tudom, szó szerint nem lehet megtenni- senkivel és semmivel nem törődsz csak magaddal és a pároddal. Menjetek, utazzatok valahova. Akár csak 20-30 km-re is, csak ne otthon legyél. Kapcsolódj ki.

Sajnos ezek a depresszió illetve a bornout szindróma első jelei. Én elvesztettem a melóhelyemet emiatt. Senkinek nem kívánom és ha újra kezdhetném az életemet, ha visszamehetnék az időben akkor ez lenne az egyik dolog amit másképp csinálnék. Persze lehet, hogy ha lehangol a munkád akkor egy váltás lehet, hogy jót tenne.

Ha pihentél akkor kezdj "új életet", vagyis figyelj magadra sokkal jobban. Keress olyan dolgokat amik lefoglalnak, kiteljesítenek. Kézművesség, vagy valamilyen ismeret elsajátítása. Öltözködj. Légy még igényesebb magadra mint eddig voltál. Dícsérd magadat bármilyen témában bármikor elért kis eredményért. Tudom, hogy ez nem könnyű egy ilyen állapotból.

Ha nem utasítod el a hasonló dolgokat: dr. Bagdi Emőkére keress rá youtube-n. Olvass Louise L Hayest és szerezd be Regina Swobodától a női rafinéria c. könyvet. Ha van rá pénzed menj el egy Life Coachingra.

A baba ügyében pedig érdeklődj, tanulj, olvass. Ha két vetélésed volt mehetsz genetikai vizsgálatra állami intézménybe is. Manapság rengeteg mindent tudnak vizsgálni és egyre jobbak az esélyek. Ne add fel míg azt nem érzed, hogy mindent megtettél. Akkor viszont zárd le ezt a dolgot, esetleg ha nincs ellenetekre fogadj örökbe. Lehet, utána jön a saját is.. sokakkal megtörtént már. .. csak egyet ne tegyél: ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad ez az állapot.

2015. jún. 3. 11:34
 5/6 anonim ***** válasza:

Ajánlom a Metro Manila címū filmet.

Egy Fülöp-szigeteki család életérõl szól, elé sokkoló, hogy vannak, akik úgy élnek, akikkel olyan dolgok történnek, mint az említett filmben. Mert ez nem fikció, hanem ezek valóban megtörténnek.

Miután láttam eléggé átértékeltem minden problémámat.

2015. jún. 4. 04:27
 6/6 anonim ***** válasza:

MIndenekelőtt azt szeretném elmondani, hogy szuper, hogy ezt az egészet így belátod, beismered magadnak, hogy észrveszed magadon és hogy zavar. Sok ember olyan irigy hogy ijesztő, de saját magát tökéletsnek látja. Nagyon sok.

Gondolkodtál már azon, hogy beadjátok az örökbefogadáshoz szülséges papírokat? Azért gondolom, hogy jó ötlet lehet, mert egyrészt lenne egy biztos vége az alagútnak, másrészt meg annyira sokat kell várni, addig még összejöget a vér szerinti baba is, de ha mégse, akkor van egy kapaszkodó. Ez talán meg is nyugtatna és segíteni teherbe esni is.

2015. jún. 4. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!