A fiam fél a Harry Potter-től. Mit tegyek?
Fogadd el, hogy még gyerek, hogy egy felnötteknek való mesét még képtelen végig nézni és ne eröltesd.
Habár az elsö rész ilyesztö sok 8 éves képes megnézni, de a következö részek már egyáltalán nem gyereknek valóak, és föleg nem 8 évesnek.
Egyszerüen nem kell neki nézni, ha fél.
Téged sem raknak oroszlánketrecbe, pedig félsz töle.
Nem csodálom, hogy fél. Én magam is ilyen vagyok. Jó, nyilván nem ettől a filmtől félek, de 21 éves koromra sem bírok megnézni egy horrort sem, mert frászt kapok tőle, hetekig nem bírok aludni. Ezzel szemben a húgom már 10 éves kora óta röhögve nézi a számomra nézhetetlen filmeket. Volt egy eset mikor én 19 évesen oroszlánkirályt néztem ő meg a másik szobában kört. :D
Ne erőltesd az ilyen ijesztőbb filmeket. Majd ha nagyobb lesz megnézi.
Nem véletlenül ajánlja Rowling elsősorban olyan korú gyerekeknek a könyveit, akikről szól. Nyilván a mai gyerekek hamar érnek, meg nagyon sok inger éri őket stb, de akkor is, szerintem egy nyolcévessel ilyen filmet megnézetni felelőtlenség, főleg, ha még te sem láttad előtte és fogalmad sincs, hogy milyen!
Az első három kötet még nagyjából oké ebben a korban (amennyiben tudom, hogy elég érett rá a gyerekem, olvasta a könyvet és a lelkivilága megfelelően fejlett, hogy fel tudja dolgozni az élményanyagot...). De a negyedik könyv már hivatalosan is ifjúsági regény, és a film is elég dark, nem véletlenül. Egyáltalán nem való egy átlagos 8 évesnek! már a második filmben is elés durva részek vannak, pl amikor a baziliszkus suttog a falban, hogy széttépem/megölöm stb, vagy az óriáspókos jelenetek. Már az sem feltétlen való egy 8 évesnek!
Az enyémek értelmes gyerekek -korukat jócskán megelőzően- de nem fognak 8 évesen HP-t nézni. Mondom ezt nagy HP-fanként, anyaként és pedagógusként.
Miért nézetted meg vele? Ő kérte... és, akkor mi van? Megmondod neki, h nem, kész.
Már mindegy. Beszélgess vele sokszor, esetleg szembesítsd a félelme tárgyával. Nem azt mondom, h nézesd meg vele újra, de keress képeket, és keress azokon vicces, szép részleteket, és azokra hívd fel a figyelmét.
Én évekig rettegtem a sikolybeli ghostface-től, meg az ördögűző pókrohanásos jelenetétől, aztán vettem egy nagy levegőt, és addig néztem ezeket, amíg meg nem szűnt a dolog.
Nézess vele olyan videókat, amik arról szólnak, hogy történt a forgatás. Úgy talán jobban megérti/érzi, hogy csak játék az egész. Kicsit mondjuk ezért később rossz lehet, hogy csak színészetnek fogja fel esetleg, és nem tudja úgy beleélni magát, de most szerintem pont ez kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!