Harry Potter - hány éves kortól?
Fiam kilenc, lányom hét éves. Mind a kettő Harry Potter rajongó. Olvastam a könyveket, néztem a filmeket, nagyon szellemes - de úgy gondolom, inkább kamaszoknak való. Az osztályban viszont gyakran téma a Harry Potter, a kisfiam megtalálta a könyveket, és ki is olvasott két kötetet - ami szép teljesítmény az ő korában, de aggódom, nem - e tesz rá rossz hatást mivel helyenként félelmetes.
Kierőszakolták a filmnézést is, az első hármat látták - a kislányom is imádja. Ezeket meg pláne félelmetesnek tartom, a férjem meg sem engedi, hogy nézzék, én néha titokban megengedem, de nem túl jó lelkiismerettel.
Ti hány éves gyereknek adnátok a kezébe Potter könyvet/filmet?
Hűha, ez jó kérdés... Nekem szerencsém volt, mert ahogy nőttem, úgy íródtak, így már bakfis fejjel olvastam az utolsó kötetet, főleg, hogy várnom kellett, míg összejött a pénz rá (akkor már melóztam, és suliba is kellett a pénz). 11 évesen olvastam az elsőt, utána nagy kihagyás jött, mert anyuék váltak, és vajas kenyér szezon volt jó ideig. Aztán jött a többi, 5. rész volt unalmas, a többi utána lévő már tényleg nagyobb korosztálynak talán... A filmben pedig pláne. A 4. részig olvashatja a fiatalabb korosztály is, megítélésem szerint.
Most 1 éves a lányom, még van időm eldönteni, mert az összes rész ott figyel a polcon :)
Inkább szeresse az olvasást, én örülnék neki.
Egész nyugodtan elolvashatják! Ha már érdeklődnek, akkor nem korai.
Én 22-es csapdáját olvastam 11 évesen, és elég dühös lettem volna, ha nem engedik...
Amiért érdeklődik, azt kell engedni. :) (Ok, nyilván ésszerű kereteken belül. :D)
A Harry Potter mese, nincs vele semmi baj, főleg az első két rész, abban még aztán a "sötétebb" dolgok sem jelennek meg.
Én 10 évesen olvastam a 4.-5. kötetet, az volt az utolsó, ami addig megjelent. Teljesen normális vagyok, semmi károsodást nem hagyott bennem, csak annyit, hogy nagyon utáltam a rossz karaktereket. :)
Ha elég érett a fiad, szerintem az 5. kötetig elolvashatja. Vélhetően nem fogja nagyon hamar befejezni. :)
17/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!