Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Harry Potter - hány éves kortól?

Harry Potter - hány éves kortól?

Figyelt kérdés

Fiam kilenc, lányom hét éves. Mind a kettő Harry Potter rajongó. Olvastam a könyveket, néztem a filmeket, nagyon szellemes - de úgy gondolom, inkább kamaszoknak való. Az osztályban viszont gyakran téma a Harry Potter, a kisfiam megtalálta a könyveket, és ki is olvasott két kötetet - ami szép teljesítmény az ő korában, de aggódom, nem - e tesz rá rossz hatást mivel helyenként félelmetes.

Kierőszakolták a filmnézést is, az első hármat látták - a kislányom is imádja. Ezeket meg pláne félelmetesnek tartom, a férjem meg sem engedi, hogy nézzék, én néha titokban megengedem, de nem túl jó lelkiismerettel.

Ti hány éves gyereknek adnátok a kezébe Potter könyvet/filmet?

2012. aug. 9. 22:16
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
92%
A negyedik kötetben jelenik meg először a halál és utána egyre sötétebb a történet. Szóval az első három had szóljon. A fiad talán már e negyediket is megérti. De a többivel várd meg a 12 évet. Keresztfiam 8 éves. Nála hasonlóképpen jártam el.
2012. aug. 9. 22:20
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az első pár rész nem annyira félelmetes. Az szerintem a fiadnak már belefér.
2012. aug. 9. 22:21
 3/21 anonim ***** válasza:
88%
Én Harryvel nőttem fel ameddig évente volt harry potter film, jelentem felnőttem.
2012. aug. 9. 22:22
 4/21 anonim ***** válasza:
100%
én 10 voltam, amikor az első megkaptam, Mo-n akkor jelent meg. azelőtt semmiképp sem engedném a 4. könyvet. modnjuk azt én 13-4 évesen olvastam, de egy 12 éves simán megérti. csak elég riasztó lehet. te ismered a gyerekeidet.
2012. aug. 9. 22:22
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Hűha, ez jó kérdés... Nekem szerencsém volt, mert ahogy nőttem, úgy íródtak, így már bakfis fejjel olvastam az utolsó kötetet, főleg, hogy várnom kellett, míg összejött a pénz rá (akkor már melóztam, és suliba is kellett a pénz). 11 évesen olvastam az elsőt, utána nagy kihagyás jött, mert anyuék váltak, és vajas kenyér szezon volt jó ideig. Aztán jött a többi, 5. rész volt unalmas, a többi utána lévő már tényleg nagyobb korosztálynak talán... A filmben pedig pláne. A 4. részig olvashatja a fiatalabb korosztály is, megítélésem szerint.

Most 1 éves a lányom, még van időm eldönteni, mert az összes rész ott figyel a polcon :)

Inkább szeresse az olvasást, én örülnék neki.

2012. aug. 9. 22:23
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Egész nyugodtan elolvashatják! Ha már érdeklődnek, akkor nem korai.

Én 22-es csapdáját olvastam 11 évesen, és elég dühös lettem volna, ha nem engedik...

Amiért érdeklődik, azt kell engedni. :) (Ok, nyilván ésszerű kereteken belül. :D)

A Harry Potter mese, nincs vele semmi baj, főleg az első két rész, abban még aztán a "sötétebb" dolgok sem jelennek meg.

2012. aug. 9. 22:27
 7/21 anonim ***** válasza:
100%
8 éves voltam, amikor megjelent nálunk az első, rögtön kiolvastam, aztán ahogy nőttem, úgy jöttek a következő könyvek, filmek, gyakorlatilag a Harry Potternek köszönhetem, hogy a mai napig imádok olvasni :) Szerintem nyugodtan engedd nekik az olvasást/nézést! Kb. csak az 5.-6. résztől durvul be, akkor se annyira, amit egy kiskamasznak (10-12 évesen) nem szabadna olvasni/nézni.
2012. aug. 9. 22:28
 8/21 anonim válasza:
78%
Én 5-6 évesen anno a Harry Potterből tanultam meg olvasni, és nem lett tőle bajom, bár ez gyerekfüggő. Szerintem, ha élvezik - és miért ne élveznék? - hagyd nekik és örülj, hogy a gyerekeid szeretnek olvasni.
2012. aug. 9. 22:41
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Én 10 évesen olvastam a 4.-5. kötetet, az volt az utolsó, ami addig megjelent. Teljesen normális vagyok, semmi károsodást nem hagyott bennem, csak annyit, hogy nagyon utáltam a rossz karaktereket. :)

Ha elég érett a fiad, szerintem az 5. kötetig elolvashatja. Vélhetően nem fogja nagyon hamar befejezni. :)

17/l

2012. aug. 10. 01:42
 10/21 gabszem ***** válasza:
12%
SZerintem az első 3 rész és nagyon félelmetes lehet egy gyereknek. Hát nem tudom mikortól kéne, de sztem 10-12 éves kortól csak.
2012. aug. 10. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!