Úgy érzem megbuktam, mint anya. Más ebből hogyan láball ki?
2,5 éves a lányom. Születése óta katasztrófa az etetése, bárki próbálkozik vele. Egy etetés 1,5 óra átlagban, ha egyedül eszik 2-2,5 óra. Válogat is rettenetesen. Részben emiatt el van csúszva minden napunk, egy kapkodós káosz az egész. Aludni nem alszik napközben minden nap, mert csak séta vagy kocsikázás közben hajlandó, ha hajlandó. Este az Istennek nem alszik el 10 előtt, akkor sem, ha 8-kor dugom ágyba hulla fáradtan.
Nagy házban lakunk, kb lehetetlen rendet tartani. Mind a hárman rendetlenek vagyunk sajna, de amíg nem kezdett el a lányom járni viszonylag rend volt. Sosem állok meg, alig játszok a gyerekkel. Látszata nincs semminek. (A lányommal fürdés és séta közben sokat beszélgetek, ismeri a színeket, formákat, évszakokat, tud számolni, szinte szobatiszta, folyékonyan beszél, stb.) Gyerek előtt is rosszul osztottam be az időm, azt hittem majd menni fog gyerekkel, de nem. Káosz.
A lányom pár hónapja belépett a dackorszakba, brutál hisztiket nyom itthon. Most arra szokott rá, hogy a boltokban elszalad vagy kiszalad az üzletből nevetve. Semmi nem ér neki... Egy idő után a hangom is felemelem, megszorítom a kezét, hogy márpedigg itt marad mellettem. Ha valaki lát mindig az van bennem, hogy biztos azt gondolja, hogy szegény gyereknek milyen anyja van, minek neki gyerek. Itthon nem akar öltözni. Egész nap kergetem. Csak az apjának hagy mindent, de most már neki is egyre többször mond nemet. Ha nem hisztizik is nehéz vele, mert hajlamos hajmeresztő dolgokat csinálni.
Úgy érzem kevés vagyok hozzá és ez lehet az én hibám. Nem tudom mit csinálhatnék már másképpen. Napirendje egyébként van sorrendben, csak az időben csúszik folyamatosan. Mielőtt leszolnátok egész életemben anyuka akartam lenni, ő egy tervezett szerelemgyerek, imádom őt, csak nehezebben megy nekem az anyaság, mint hittem. Ennek ellenére el nem cserélném semmiért.
Jobb lesz idővel? Van még káoszos anyuka rajtam kívül? Ő hogy bír a gyerekkel?
Személyes segítséget kérj! Pl ÖsztönAnyu vagy Végh-Kepes Júlia.
Elmondani itt pár mondatban lehetetlen.
Köszönöm!
Elolvastam a szenzorosság jelemzőit. A lányom szinte biztos vagyok benne, hogy nem az (1 dolog jellemző rá csak a sokból), de a férjemre minden egyes tünet illik, 1000%-osan.
Nem vagy rossz anya az biztos, hiszen a leírások alapján is látszik mennyit foglalkozol vele. Szerintem szimplán többemberes gyerek (mint az enyém)
Nekem a védőnő azt mondta, hogy azért nálam hisztizik, mond német, mert velem érzi biztonságban magát, másnál kisangyal
Feszegeti a határokat, így tanul
Az időbeosztás amire nekünk is jobban kellett figyelni, mostmár egész jól alakul. Vond be őt is a takarítás, amennyire lehet, pl a játékokat ő pakolja el, vagy törölgessen egy széket amíg te a többit, idővel önálló b lesz, ergo neked is könnyebb lesz
Szülő-csecsemő konzulenshez jártunk már kevesebbért is.
Nagyon sokat segített, például pont az evésben is.
#3 "de a férjemre minden egyes tünet illik, 1000%-osan"
– nem akar önállóan enni, nem nyúl az ételhez
– éles hangok, zajok hatására megijed, sírni kezd
– lábujjhegyen jár, „pipiskedik”
Hmm... Érdekes férjed van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!