Mit tennétek ha a gyereketek nem állna ki magáért?
Sziasztok
Van egy 3 és fél éves kislányom.
Nagyon - nagyon jó kislány. Közvetlen, kedves tényleg egy kis tündér. Szeptemberben kezdte az óvodát, új helyre is költöztünk. Az ovi olyan hogy vegyes csoport. A szomszédunk is egy nagyobb kislány 6-7 éves, elég sokszor atjon és azt veszem észre, hogy barmit mond a lányomnak ő mindig pattan,sokszor az a baj hogy zsarolja is pl Ha nem kapcsolja le a villanyokat akkor haza megy. Mire az én kincsem persze elkezd sírni hogy még ő szeretne vele jatszani. Néha kicsikét megloki, tolatja magát a játékokon. Elég szegényes körülmények között élnek és nagyon szeretne sokat nálunk lenni. Folyton parancsolgat neki meg mondja hogy mit csinálhat mit nem. Persze én ezt nem hagyom és mindig elmagyarazom neki, hogy nálunk nem így mennek a dolgok. Nem fogja sem lokdosni sem zsarolni az én lányom főleg nem a saját otthonában. Sajnos nem Ő az egyetlen gyerek aki elmondja neki hogy mit csináljon. Főleg nagyobb gyerekekkel játszik akik így bánnak vele. De sokszor olyan is van hogy a játszóteren megutik ő meg nem üt vissza csak oda jön hozzám. Ti mit csináltok ilyen helyzetben? Vagy mit kéne csinálnom hogy egy kicsit kialljon magáért? Ha már a szomszéd kislány túlzásba esik akkor szól nekem én meg le rendezem pikk pakk. Tudom, hogy gyerekek, de nem fogom hagyni hogy zsarolja meg lökdösse.
Amint láttátok hogy írtam, a szomszéd kislány róla van szó nagyon nemtudjuk elkerulni főleg hogy az én kislányom nagyon szereti őt folyton kérdezi hogy mikor jöhet át játszani. Ha túlzásba esik közbe is avatkozm mivel még nem tudja még edzeni magát. Itthon nálunk nincs vita a férjemmel egységesen nyugodtan neveljük, azt meg hogy hagynám magam olyat biztosan nem lát mivel nekem elég nagy a szám és sosem engedtem hogy bárki is bantson sem kicsinek sem felnőttnek. Nyilván 3 évesen ő ezt még nem látja hiszen nem kerültünk olyan szituációba hogy veszekedtek bárkivel is.
Nálunk van egyfajta szigor, ha csúnyán viselkedik mással akkor az enyémre is raszolok nincs kivétel. Itthon még még védem de sajnos az oviban sem vagyok vele így nemtudom mindig megovni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!