Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tennétek ha a gyereketek...

Mit tennétek ha a gyereketek nem állna ki magáért?

Figyelt kérdés

Sziasztok

Van egy 3 és fél éves kislányom.

Nagyon - nagyon jó kislány. Közvetlen, kedves tényleg egy kis tündér. Szeptemberben kezdte az óvodát, új helyre is költöztünk. Az ovi olyan hogy vegyes csoport. A szomszédunk is egy nagyobb kislány 6-7 éves, elég sokszor atjon és azt veszem észre, hogy barmit mond a lányomnak ő mindig pattan,sokszor az a baj hogy zsarolja is pl Ha nem kapcsolja le a villanyokat akkor haza megy. Mire az én kincsem persze elkezd sírni hogy még ő szeretne vele jatszani. Néha kicsikét megloki, tolatja magát a játékokon. Elég szegényes körülmények között élnek és nagyon szeretne sokat nálunk lenni. Folyton parancsolgat neki meg mondja hogy mit csinálhat mit nem. Persze én ezt nem hagyom és mindig elmagyarazom neki, hogy nálunk nem így mennek a dolgok. Nem fogja sem lokdosni sem zsarolni az én lányom főleg nem a saját otthonában. Sajnos nem Ő az egyetlen gyerek aki elmondja neki hogy mit csináljon. Főleg nagyobb gyerekekkel játszik akik így bánnak vele. De sokszor olyan is van hogy a játszóteren megutik ő meg nem üt vissza csak oda jön hozzám. Ti mit csináltok ilyen helyzetben? Vagy mit kéne csinálnom hogy egy kicsit kialljon magáért? Ha már a szomszéd kislány túlzásba esik akkor szól nekem én meg le rendezem pikk pakk. Tudom, hogy gyerekek, de nem fogom hagyni hogy zsarolja meg lökdösse.

2023. ápr. 29. 22:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
97%

Hát szerintem még kicsi ahhoz, hogy kialljon magáért.

Meg azért nem olyan könnyű ez. Felnőttek közül se mindnek megy.

Én megvedenem.

2023. ápr. 29. 23:09
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Saját korosztállyal kellene barátkoznía.Aztán később megtanulja :) A szomszéd kislányt meg nem engedném annyit át ha nem tud "viselkedni".Megkell értrnie nem zsarolunk másokat stb...
2023. ápr. 29. 23:40
 3/14 anonim ***** válasza:
95%

Még túl fiatal, de ha ilyen példa van előtte, mint a szomszéd lány, akkor benne van a pakliban, hogy ő is ezt fogja eljátszani majd másokkal, mivel ezt tanulja tőle.

Itt inkább a szomszéd kislánynak kéne elmagyarázni, hogy lehet szépen is viselkedni, mert a kicsinek nem esik jól.

Majd ha a lányod nagyobb lesz, és már megvan a szókincse, akkor elmagyarázhatod neki, hogy mégis mi az, hogy kiállni magunkért.

2023. ápr. 29. 23:53
 4/14 anonim ***** válasza:
74%
Megtanítom kiállni magáért addig pedig én állok ki érte . Amúgy 6-7 évesen nem értem mit vársz…
2023. ápr. 30. 00:51
 5/14 anonim ***** válasza:
77%
Miért kell idősebbekkel játszania? A korosztálya való hozzá ennyi idősen.
2023. ápr. 30. 02:58
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én nem engedném át a szomszéd kislányt a saját gyerekem egészséges fejlődése érdekében (nsm mindegy milyen példát lát, nem mimdegy az se hogy folyton ugráltatják, elnyomják). Még nagyon kicsi nagy a korkülönbség. Fiatalabbakkal kéne barátkoznia. Amúgy megvédeném mert ő mint előttem is írták kicsi hozzá, nincs akár szókincse se, nem tud érvelni se. Ha meg magát úgy védi meg hogy üt vág kiabál az se jó. Érvekkel pikánsan kell. De ezt ő még nyílván nem tudja.
2023. ápr. 30. 06:05
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én fiam is ilyen, kiállok érte. Neki is van kis barátja, de ő ugyanolyan csendes kislány és sokkal jobban elvan vele, mint ezekkel a vadabb gyerekekkel. Ez csúnyán hangzik, de szerintem nem kell minden gyerekkel játszania, ha az egyiket láthatóan nagyon nem neveli a szülő, akkor nem erőltetem a barátkozást. Felnőttként se állok szóba minden idióta barommal, csak azért mert egyidősek vagyunk.
2023. ápr. 30. 06:50
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen voltam. Én ilyen példát láttam, illetve nem kaptam eszközöket, hogy mit kellene ilyenkor tennem. A férjeddel szemben pl milyen vagy, milyen ember ő? Mert apám hirtelen haragú, sokszor rajtunk töltötte ki a feszkót, és anyám csak tűrt. Anya apja is ilyen volt, tőle is csak tűrt. Miközben a hétköznapokban ki tudott állni magáért meg értem is.
2023. ápr. 30. 07:34
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam is 3,5 egy igazi eleven vagány rosszcsont, de a nagyobb gyerekek neki istenek, mindenben utánozza őket és azt csinálja amit mondanak neki, bármibe beleviszik nem is gondolkodik olyankor. Ha valami nem tetszik közbe avatkozok, elmagyarázom, hogy miért nem szabad neki amit a nagyobb gyerek csinál, de amúgy ez van, hagyom hadd játszanak. Olyanok közé akik bántják vagy csúnyán viselkednek vele, nem viszem.
2023. ápr. 30. 07:36
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Önvédelmi puzzle-t vettem, 10 szituációt mutat be, 2-5 eves gyerekeknek keszult, es el is gyakoroltuk a kepek utan a szituaciokat, illetve amint lehetett, beirattam kuzdosportra.
2023. ápr. 30. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!