Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyereketek "rossz"...

Ha a gyereketek "rossz" példát mutat másoknak, rászóltok?

Figyelt kérdés

Nem igazi rosszalkodásra gondolok, hanem mondjuk koszolásra. Nálunk ilyen szokott előfordulni rendszeresen, hogy pl a helyi falusi játszótéren az én kislányom boldogan hempereg a gyöngykavicsban, lefekszik a homokba, beássa magát. Engem nem érdekel, ha összepiszkolja a ruháját, kimosom, szevasz. A "felfázástól" sem rettegek, azt baktériumok okozzák, a családunk nem is hajlamos rá. A természetes kosszal laza vagyok, azért gyerek, hogy koszoljon.

Olyan élvezettel dagonyázik meg hempereg, hogy más gyerekek is kedvet kapnak, aztán persze röpködnek a szülői "Ne feküdj a földre, ne menj a pocsolyába" utasítások. Ezt is teljesen megértem, de mintha az lenne a kimondatlan elvárás, hogy én szóljak rá a saját gyerekemre, hogy ne csábítsa a többieket a "rosszba".

Tavaly ősszel, egy szép meleg, száraz, indiánnyári napon történt, hogy a kislányom épp "kavicsangyalt" csinált a gyöngykavicsban, egy másik idegen kislány is csatlakozott, de az anyukája rászólt, mire mindkét gyerek felült és RÁM néztek, hogy akkor mi legyen? Tök kínos volt, a másik anyuka persze robbant, elparancsolta onnan a lányát, én meg az enyémet megkértem, hogy most a békesség kedvéért játsszon mást, mert a másik kislánynak fáj a szíve, mert neki ezt nem szabad. Így meg az enyémnek fájt a szíve...

Olyan szociális analfabéta vagyok az ilyen játszótéri nüanszokban, nem tudom, hol kell végződjön az alkalmazkodás és hol kezdődjön a lányomért való kiállás. Elvégre nem csinált semmi rosszat, de a másik gyereket sem akarnám az anyja ellen uszítani.

Mi ilyenkor az elfogadott etikett?

2023. ápr. 18. 10:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem…

Ha nálunk lehet, akkor lehet..

Ha olyan ruhában megyünk akkor miért ne?

Maximum ennyit amennyit te mondtál, hogy a másik kislány anyukája nem ilyen koszolós játékra készült, játszmak most együtt mást.

Viszont fordîtott esetben én simán meg tudom értetni a gyerekemmel, hogy most nem olyan ruhában/ cipőben vagyunk, amivel lehet dagonyàzni, ha úgy van..

Tőlem aztán nézhet csúnyán a másik anyuka.

A játszótérre nagyon ritán megyünk olyan ruhában, amiben nem lehet fetrengeni..maximum, ha kocsival vagyunk és nem esőruha, amit le lehet venni, akkor nem engedem dagonyázni őket..

Ott és akkor ennek van helye.

Szerintem.. a gyerekeim a saját szabályaink szerint viselkednek.

Pl nem fogom nem felengedni a 2 évesemet a magas mászókára csak azért mert a másik anyuka a 3 évesét sem meri.

A saját gyerekem képességeit veszem figyelembe..

2023. ápr. 18. 10:56
 2/14 anonim ***** válasza:
94%

Nem szólok rá. Az én gyerekem, én szabályaim. Nem fogom csak azért elrontani a gyerekem senkinek se artó játékát, hogy a féltőbb anyukák dolgát könnyebbé tegyem.

Mi a mezítlabazassal voltunk így néha. Siman megengedem hűvösebb napokon is, amikor senki más. Nem attól lesz beteg.

2023. ápr. 18. 11:08
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem szólok rá, miért szólnék? Mások a szabályok, nálunk lehet olyat, amit másnál nem, és fordítva, nálunk is biztos vannak olyan dolgok, amiket nem csinálhat, amit meg a másik szülő enged.
2023. ápr. 18. 11:34
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jól csinálod. Kivagyok az olyanoktól akiknek az is baj ha a gyerek egy fűszálhoz ér.akkor minek viszi játszotérre.
2023. ápr. 18. 11:49
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudnám korlátozni a gyereket más szülő elvárásai miatt, főleg a kimondatlan csúnyán nézésre nem reagálok. Ha játszani viszem a gyereket, akkor olyan ruha, cipő van rajta, amiben szabadon felfedezhet. Ha ilyen anyukával és gyerekkel találkozunk, akkor elmondom az enyémnek, hogy a másik kislány nem ehhez van öltözve vagy az anyukája nem szeretné. Ő folytassa nyugodtan, hisz ezért jöttünk. Ezzel igazat mondok és hagyom szórakozni az enyémet. Aki nem ezt akarja mutatni a gyerekének, az menjen tisztább környezetbe.
2023. ápr. 18. 11:53
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy szólok rá. Azért gyerek, hogy koszos legyen :D És ahogy előttem írták, az én gyerekem, az én szabályaim. Nem fogom más miatt korlátozni, ha én nem értek egyet ezekkel a korlátokkal. Tőlem aztán mindenki azt gondol, amit akar.
2023. ápr. 18. 11:57
 7/14 anonim ***** válasza:
92%

A balatoni játszón sopánkodott egy két szülő, hogy hogy nézki a gyerek, sarazott, hol fogom lemosni, én pilláztam, hogy mi van hát a balatonban🤷

Nem érdekel másnak mit lehet, nálunk a pocsolya ami kinem maradhat, ezért is van vízáló cucc mindig a gyereken, ha volt eső

2023. ápr. 18. 12:14
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Én sajnálni szoktam azokat a gyerekeket akiket a szülő vissza fogja a mókától ,nehogy koszos legyen. Ilyenkor az agyerek szomorú lesz, az anyja pedig ideges és hát rádvedődik a mérges szempár.🤗
2023. ápr. 18. 12:37
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a konkrét eset történt és rád nézett a 2 kislány, én azt mondtam volna a sajátomnak, hogy te nyugodtan csináld, nem rád szóltak. A másik anyuka gyerekének nevelése nem a te dolgod. Ha félti a ruháját ne vigye játszótérre. Egyáltalán nem kell ilyen esetben másokhoz alkalmazkodni, a te gyereked, míg nem veszélyeztet másokat úgy neveled ahogy akarod.
2023. ápr. 18. 13:00
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben nem szólnék az enyémre. Én megengedtem. Nekem is tudják a gyerekek h mikor van az h dagonyázhatnak és mikor nem. pl oviba menet nem ugrálhatnak a tócsában, hazafelé igen.

Ha a másik anyukának nem tetszik, akkor elhívja onban a gyerekét és ennyi.

Én is volt h ezt tettem.

Az 4 évesem még egy pár hasonló korúval azt játszotta h leugrálnak a csúszdáról. Nekem ez nem tetszett (mellesleg már a 1,5 éves öccse is ment volna h utánozza őt) így félrehívtam onnan, mondtam hogy nem tetszik ez a játék mert veszélyesnek tartom, de most szabadult fel a hinta.

2023. ápr. 18. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!