Hogyan tanítjátok meg a gyereketeket a rossz dolgokat úgy, hogy közben ne sértsetek halálra másokat mellette?
Mostanában több olyan szituba futottam bele, ahol szerettem volna a gyereknek valamiről beszélni, de csak úgy tudtam, hogy másokat megsértettem vele.
Pl. A boltban mondtam neki, ne vegyünk Dove terméket, mert azt állatokon tesztelik, és akkor persze, aki azt veszi meg mellettünk, az megsértődik. Vagy, nem használunk szívószálat, mert csak termeljük a műanyag szemetet vele feleslegesen. Vagy pl. mi nem megyünk bele lábbal a szökőkútba, mert egészségtelen.
Ilyen szitukra gondolok, tehát amik nem halálosak, de nem is jók. Ezt hogy kell kíméletesen megfogalmazni a gyereknek úgy, hogy mások éppen az ellenkezőjét teszik előtte? Mert a "csak mert" érvet nem szeretném használni neki, de másokat (főleg kicsiket) nem szeretnék megbántani.
Teljesen jól csinálod, megtanítod oda figyelni a gyermeked hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyoma. Ha ezen megsértődik egy vadidegen vásárló, az az ő baja.
Off:
Tényleg a dove-t állatokon tesztelik? :O
Én mondjuk a magam részéről egyébként sem szeretem a dove termékeket, de ezt nem tudtam.
Nem veszünk ilyen terméket, mert most nincs rá szükségünk.
Nem veszünk szívószálat, mert felesleges.
Nem megyünk bele lábbal a szökőkútba, mert nem illik belelépni.
Mondjuk azt hozzateheted, hogy azokban a tesztelos orszagokban annyi kobor allat van, hogy mindennaposak a kutyatamadasok, a higieniai viszonyokrol meg ne is beszeljunk.
A szivoszalak szerinted hova kerulnek ha senki nem veszi meg oket? Ugyanugy kidobjak a szemetbe. Jo esetben azt hazudjak h szelektiven gyujtik.
A szokokutba labat logatni pedig nem egeszsegtelen. Semmi baja nem lesz tole. Szoval hulyeseget beszelsz.
Szerencsere az en anyam nem traktalt ennyi marhasaggal. Sosem erzelmi zsarolt a korcs dögökkel, vigan fuztem a nyaklancot a szivoszalakbol es ahol szabadott belementem a szokokutba. Nekem igy szep gyerekkorod volt, a tiednek legalabb nem lesz az hanem egy ilyen frusztralt hiszterika lesz.
Komolyan volt már olyan, hogy ezen valaki besértődött? Csak te tartasz ettől ennyire?
Sose fordult elő ilyen, pedig rólam már az összes boltos tudja, hogy nem kérek zacskót/szatyrot, mert csak szennyezi a környezetet. Ettől még nem méregetem rondán azt, aki igen, és még soha, senkit se érdekelt, hogy én nem használok.
Ez ilyen magánügy jellegű, hidd el, hogy a kutyát nem fogjátok érdekelni a boltban, ha ezt így elmondod a gyerekednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!