Hogyan tanítjátok meg a gyereketeket a rossz dolgokat úgy, hogy közben ne sértsetek halálra másokat mellette?
Mostanában több olyan szituba futottam bele, ahol szerettem volna a gyereknek valamiről beszélni, de csak úgy tudtam, hogy másokat megsértettem vele.
Pl. A boltban mondtam neki, ne vegyünk Dove terméket, mert azt állatokon tesztelik, és akkor persze, aki azt veszi meg mellettünk, az megsértődik. Vagy, nem használunk szívószálat, mert csak termeljük a műanyag szemetet vele feleslegesen. Vagy pl. mi nem megyünk bele lábbal a szökőkútba, mert egészségtelen.
Ilyen szitukra gondolok, tehát amik nem halálosak, de nem is jók. Ezt hogy kell kíméletesen megfogalmazni a gyereknek úgy, hogy mások éppen az ellenkezőjét teszik előtte? Mert a "csak mert" érvet nem szeretném használni neki, de másokat (főleg kicsiket) nem szeretnék megbántani.
Miért kell oltani ha alaki környezetbarát?
(A kérdés nem erről szólt csak néhány példát írt le a kérdező)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!