Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, ti leszidjátok a...

Szülők, ti leszidjátok a gyereketeket, ha rossz jegyet kap / titeket leszidnak, ha rossz jegyet kaptok?

Figyelt kérdés
Ha igen, mennyire? Van valami büntetés?
2011. dec. 5. 14:51
 1/4 anonim ***** válasza:
ne szidd le semmiképpen! majd rájön magától hogy előbb utóbb el kell kezdenie a tanulást. csak éreztesd vele hogy nem örülsz neki ha rossz jegyeket hoz és ezzel téged bánt. sokkal hatásosabb. :D
2011. dec. 5. 15:00
 2/4 anonim ***** válasza:

A szidás semmit nem ér.Megmagyaráztam a gyerekemnek, hogy miért fontos tanulni és megértette, úgy neveltem, hogy legyenek céljai.

Sajnos nála is becsúszik egy-egy rosszabb jegy, és természetes, hogy néha neki sincs kedve tanulni, de megcsinálja és halad rendesen a sulival.

Anyám nevelt fel, nos, ő elég közömbös volt, nem ugrott ki a bőréből, ha jó jegyet hoztam, csak mosolygott, hogy de jó, aztán el is felejtette,ha rossz jegyet kaptam, akkor sem akadt ki látványosan.Tanulni velem nem volt türelme, inkább korrepetálót hívott.Hogy miért fontos a tanulás?Nos, arról egy valamit mondott csupán, de azt többször is:" Ha nem tanulsz, vécés néni lesz belőled!"Sajnos nem értettem gyerek fejjel, miért lehet olyan szörnyű vécés néninek.Hiszen csak ül a vécénél és beszélget az arra járó ismerősökkel...

Talán jobban tette volna, ha a hiúságomra apellál és inkább azzal biztat, ha tanulok, híres , gazdag ember lehet belőlem és sorolta volna a sok, amim majd lehet :D

Azért tanulságos, szerintem.

2011. dec. 5. 15:07
 3/4 anonim ***** válasza:
Nekem egyszer anyukám szépen végigvezette, mik a kilátásaim, ha nem tanulok rendesen (segédmunka, minimálbér, és társai). Épp elég volt...
2011. dec. 5. 16:01
 4/4 anonim ***** válasza:

Engem leszidtak ahányszor 4-esnél kisebbat kaptam. Azt érték el, hogy ha kisebb volt, nem mondtam el. Amikor kiderült, lett egy-egy cirkusz és annyi. Nem értették meg, hogy nem vagyok képes mindenből színjeles lenni...

Ennek ellenére végig ösztöndíjas voltam egyetemen, amikor már azt tanultam, amit értettem, nem finomvegyesen mindent.

Arra jó volt, hogy a gyerekemtől majd lehetetlent ne várjak el...

2011. dec. 5. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!