Ti adtok virgácsot a gyereketeknek, ha rosszul viselkedett?
Nem.
Te kapsz valami megszégyenítő ajándékot karácsonyra pl mert szarember voltál párszor az évben?
Minden gyerek rosszalkodik, de pont egy ünnepet elcseszni hogy ilyet dörgöl az ember az orra alá az szánalmas.
Nem, Az én gyerekem nem rossz. Ok csinál rossz dolgokat, ezért kap is büntetést, vagy elmagyarázom neki mi volt benne rossz. De ezért kiemelni, megalázni, és a rossz viselkedésén lovagolni nem fogunk.
Lehet pont ezért nincsen probléma a gyerekeimmel az oviban sem és máshol sem.
Én is veszek virgácsot, dekoráció, nem a télapó hozza a rossz gyerekeknek, de nekem tetszik. Egyébként is csak rosszul viselkedő gyerek létezik, rossz nem, én igyekszem így mesélni.
Nálunk nincs büntetés, így nem kap büntit semmilyen formában, mi is beszélünk folyton. Ennek ellenére kegyetlen rosszul viselkedik minden nap az oviban, itthon nem, esküszöm még empátiából is kevesebb szorult belé, hiába koptatom a számat 5 éve.
Adok. Nem azért, mert rosszak, hanem mert poén, és ezt ők is tudják. Kisebb korukban is mindig kaptak, akkor az volt a magyarázat, hogy a jó gyerekek csak ajándékot kapnak, a rosszak csak virgácsot, a rosszcsontok meg mindkettőt. És ők rosszcsontok, tudják is magukról.
Egyik évben nem volt virgács, mert nem kaptam sehol, volt is csalódottság.
Ez nem megszégyenítés. Nevelési célból venni viszont tényleg hülyeség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!