Megengeditek nézni a gyereketeknek a meséket a tévében? Vagy amiket szeretne nézni,4 éves fiam állandóan lego meséket meg olyanokat amik +6sak nézne.
Engedem, mert szeretné és nem szeretném attól sem megfosztani, hogy átbeszéje a társaival, barátaival.
Ezek csak mesék... Nem úgy óvod a gyereket, hogy elzárod ezektől, hanem ha úgy neveled, hogy ne vegye át belőle a negatív dolgokat és ne függjön rájuk.
Bár kisebb, csak 3 éves, de nem engedek erőszakos mesét nézni, mert ő nagyon félős, és ha olyat lát amit nem ért képes éjszaka is felébredni miatta.
Bár ő még Tomi meséktől is megijedt amikor a wc szörny volt, meg a temetőbe zombi, hiába viccesnek adják elő.
Ha tied nem érzékeny ilyenre akkor nem aggódnék a helyedben.
Btw mi időnkben angolul ment csak a cartoon network, igaz kisiskolás voltam, de olyan elmebeteg mesék voltak rajta, nickelodeonnal egyetemben, még sem lettem beteg elméjű,agresszív ember :)
Most fog még csak születni a kislányom, de sajnos a családban testközelből néztem végig, hogy mit művelnek ezek a mesék egy gyerek lelkivilágával. Mesék, persze, de egy gyerek nem tudja elvonatkoztatni a mesét a valóságtól és a realitástól. Ennyi kép- és hanginger egyszerűen sok nekik. Egy mese nem a lövöldözésről, agresszióról, üldözésről, menekülésről kell, hogy szóljon egy ennyi idős picinek. Rokonom kisfia totál rájuk függött, semmi nem nyugtatta meg csak a star wars, 3 évesen már fröcsögő szájjal üvöltötte vadidegeneknek, hogy "megöllek", meg "előlem nem menekülhetsz el, kinyírlak" és hasonlók. A szülők is hibásak, nyilván.
Szó ami szó: ameddig csak lehet, elkerülöm majd ezeket a meséket. Lehet olvasni neki helyette, hallgathat hangoskönyvet, zenét, van egy csomó alternatívája ezeknek. Szerencsére jó példa is van a családban, van honnan tanulni. :)
Nem nézhet bármit, bár szerencsére nem is érdekli.
Mancs őrjárattal elvan, azt pedig nézhet akár minden nap 2-3részt
Most az a kérdés, hogy engedem-e mesét nézni, vagy engedem-e nem neki való mesét nézi?
Én engedem, sok mesét néz, mert rengeteget dolgozom, nem tudok annyit játszani és olvasni vele, mint amennyire igénye lenne. 4 éves múlt, és fantasztikus a szókincse. Szerencsére a tényleg nem neki való mesék nem is érdeklik, viszont egy sereg 6+ os mesét látott már, mert úgy ítéltem meg, hogy semmi olyan nincs benne, ami ne lenne neki való.
De én pl. pont a Tomi meséktől megyek a falnak, szerencsére már leszokott róla, és csak értelmes meséket néz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!