Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit adtok a 2-3 éves gyerekete...

Mit adtok a 2-3 éves gyereketeknek reggelire, vacsorára?

Figyelt kérdés

Én úgy tanultam anno az iskolában, hogy minden étkezésnek megfelelő arányban kell tartalmaznia fehérjét, szénhidrátot, és zsírt. Eszerint is etetem a most 2 éves lányomat, de ma megtudtam, hogy a bölcsiben lekváros kenyeret kaptak reggelire, grízes tésztát ebédre, és beszélgettem más anyukákkal is, akik reggelire ők is van, hogy tejbegrízt adnak kakaóporral, meg nutellás kenyeret, lekváros kenyeret, szóval ilyeneket. Azt mondják nem hal bele a gyerek ha 1-2 étkezése nem fehérjében gazdag. Tényleg én parázom túl és nekik van igazuk?

(mi a férjemmel 6 éves korunk óta nem reggelizünk, így ez nekünk teljesen új, hogy a gyereknek mit is kéne adni)

2019. okt. 23. 08:21
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Igen, te parázod túl. Kb az emberek 99% nem a tankönyv szerint étkezik. Az én gyerekem már jóval idősebb, de kb ezeket ette reggelire és vacsorara: vajaskenyer valami zoldseggel-paradicsom, paprika, uborka, rezelt répa. Lekváros kenyér, nutellás kenyér, péksütemény, rántotta, tükörtojás, bundáskenyér, tojassalata, tonhalsalata, zabpehely, gabonapehely, üres kifli, sos perec
2019. okt. 23. 08:51
 2/6 anonim ***** válasza:
75%
Szendvics, sajtos pogácsa, pirítós, virsli, tejbegegríz, néha gofri, gabonapehely, zabpuding, tojás különböző formákban, néha valamilyen péksüti... ilyeneket szoktam adni neki. Jo evő és szereti ha változatos a menü.
2019. okt. 23. 08:58
 3/6 anonim ***** válasza:
88%

2 évesem van, ma vajkrémes kenyeret reggelizett egy fél banánnal, mert ezt kért, ebédre paprikás krumpli lesz, vacsira még a jóég tudja. Én palacsintát ennék. Mondjuk ő azt pucéran vagy nagyon max mogyoró vajjal eszi.

Szereti a fánkot, a túró rudit és a krémtúrót. Ezek az édes dolgai, de nincs minden nap. Tízóraira és uzsonnára alma, narancs, banán vagy mandarin. Sajtok vagy joghurt. Utóbbit reggelire is eszi kiflivel. A péksütikből a pogácsa és a kiflik mennek. Ő még napi fél liter tápszert is legurít, szóval a fehérjén kicsit sincs aggódni valóm. Ezekhez 99%-ban vizet iszik, csapból és ritkán, ha megkívánja narancslevet, illetve a reggeli mellé van, hogy egy deci tejet. Imádja a banánturmixot, az apjával hébe-hóba vacsi gyanánt megisznak egy jó nagy adagot.

2019. okt. 23. 09:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ne értsétek félre, nem ítélkezés miatt írtam ki a kérdést, nekem is könnyebb lenne, mert nehéz változatosan kialakítani a reggelit, úgy hogy mindig fehérje dús legyen. Akkor énis lazábbra veszem az étkeztetését a kisasszonynak.
2019. okt. 23. 09:17
 5/6 anonim ***** válasza:
88%
Én arra törekszem hogy a reggeli inkább szénhidrátdús legyen mert kell az energia.
2019. okt. 23. 11:38
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a reggeli az egyetlen, ami szokott édes lenni. (Pl gabonapelyhek, péksütik, müzli.) Ebédre főtt étel, vacsira vagy főtt (ha annyira kedvenc van itthon), vagy valami szendvics, zöldségek (nyersen), sajt.
2019. okt. 23. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!