Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg van olyan gyerek,akit...

Tényleg van olyan gyerek,akit nem becéznek?

Figyelt kérdés
Különlegesebb nevet kapó babák anyukái azt mondják, "majd nem becézzük". Én is ismerek egyet, aki szinte dicsekedett azzal,hogy nem becézi,mert ez olyan elit különleges név. Aztán többször hallottam,ahogy a játszótéren a becézést kiabálta:D Szóval szerintetek kivitelezhető egyáltalán,hogy valakit nem becéznek,hanem mindig a teljes nevén szólítanak?
2023. ápr. 5. 19:19
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

20-as: Amíg még kicsi volt a lányom, és nem tudott ezekről véleményt nyilvánítani, mondtam idegeneknek, mi a keresztneve, és hogy becézzük. Onnantól viszont, hogy már érdemben hozzá tud szólni, tök mindegy, ki hogy becézi, ha neki is tetszik.

Nekem az szimpi volt a lányom osztályában elsőben, hogy a két ofő az elején nemcsak a teljes nevüket írattatta föl egy kis táblára, hanem azt is, kit hogy becézzenek. És ezeket meg is jegyezték. Nem elvadult, giccses dolgokra kell gondolni, de pont azt hivatott elkerülni, hogyha vki Katalinként a Katát szereti, ne katizzák stb.

2023. ápr. 5. 22:44
 32/36 anonim ***** válasza:

22-es, mindkét Virág nevű ismerősömet többen Vircsinek becézik, ami szerintem borzalmas.

Egy régi ismerősömmel találkoztam, aki Cseni-nek szólította a lányát. Később jöttem rá, hogy Csenge.

Egyébként a férjemet kicsi korától kezdve Zoltánnak szólították otthon, mivel a nagybátyja Zoli volt.

2023. ápr. 5. 23:10
 33/36 anonim ***** válasza:
Nem különleges, régen gyakori, de mostanában ritka nevet adtunk a fiunknak. Még csak 2 éves, úgyhogy nem tudom, más hogy fogja becézni, mi a teljes nevét használjuk vagy a Kicsim, Manó stb. jellegű megszólítást.
2023. ápr. 5. 23:20
 34/36 anonim ***** válasza:
Ismerek ilyet. Már 41 évesek a gyerekek ( fiú ikerpár), mindig a teljes nevüket hadználták. De kolléganőm is van ilyen. Őt sem becézték és ő sem becézi a lányát. Lecseszi, ha valaki máshogy szólítja. De ennek semmi köze a különleges nevekhez
2023. ápr. 6. 01:43
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Nincs különleges nevük, de nem becézünk.

Engem sem

Apjukat sem

Idegesít mindannyiunkat…

Maximum egy egy édesem, édeske, cukika van.. De a nevüket sosem.

Fiam 3 éves. Könnyen becézhetô neve van.. de az oviban saját maga közölte, hogy ő xy nem z..

Nálunk nem szokás

2023. ápr. 6. 08:32
 36/36 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem becézzük a kislányunkat.

Anna.

Ha nagyon becézve akarjuk megnevezni, akkor Annácska.

2023. ápr. 8. 15:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!