Tényleg van olyan gyerek,akit nem becéznek?
20-as: Amíg még kicsi volt a lányom, és nem tudott ezekről véleményt nyilvánítani, mondtam idegeneknek, mi a keresztneve, és hogy becézzük. Onnantól viszont, hogy már érdemben hozzá tud szólni, tök mindegy, ki hogy becézi, ha neki is tetszik.
Nekem az szimpi volt a lányom osztályában elsőben, hogy a két ofő az elején nemcsak a teljes nevüket írattatta föl egy kis táblára, hanem azt is, kit hogy becézzenek. És ezeket meg is jegyezték. Nem elvadult, giccses dolgokra kell gondolni, de pont azt hivatott elkerülni, hogyha vki Katalinként a Katát szereti, ne katizzák stb.
22-es, mindkét Virág nevű ismerősömet többen Vircsinek becézik, ami szerintem borzalmas.
Egy régi ismerősömmel találkoztam, aki Cseni-nek szólította a lányát. Később jöttem rá, hogy Csenge.
Egyébként a férjemet kicsi korától kezdve Zoltánnak szólították otthon, mivel a nagybátyja Zoli volt.
Nincs különleges nevük, de nem becézünk.
Engem sem
Apjukat sem
Idegesít mindannyiunkat…
Maximum egy egy édesem, édeske, cukika van.. De a nevüket sosem.
Fiam 3 éves. Könnyen becézhetô neve van.. de az oviban saját maga közölte, hogy ő xy nem z..
Nálunk nem szokás
Mi nem becézzük a kislányunkat.
Anna.
Ha nagyon becézve akarjuk megnevezni, akkor Annácska.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!