Tényleg van olyan gyerek,akit nem becéznek?
Lányomnak csak -ka kicsinyítőképzővel bevethető neve van, azaz a becézett alak hosszabb mint az eredeti ezért mi nem érzünk rá késztetést, hogy becézzük, de vannak "elvetemültek", akik így is a hosszabb "becézett" néven szólítják. Egyes emberek egyszerűen kényszert éreznek erre akkor is, ha teljes forma is elég rövid. :)
A poén, hogy a lányom nem hallgat arra az alakra, (udvariasan) kikéri magának.
8 éves.
Öccsének hosszú neve van, becézzük.
Vagy Annácska😁😁
A lányom Korinna, de a beceneve volt Jucus meg Jolán kicsinek ezek elkoptak már csak Kor vagy Kori
Nálunk ismerősi körben van olyan gyerek, akit direkt azért neveztek el úgy, ahogy, hogy ne kelljen/lehessen becézni. Szóval most rendkívül nyelvtörő módon becézik a -ka kicsinyítőképzővel :D
Nekem két gyerekem van, jól becézhető nevekkel, elképzelni sem tudom, hogy ne becézzem őket. Nekem ez valahol a szeretetem kifejeződése, nálunk tényleg igaz, hogy ha a nem becézett nevet használom, akkor bajban vannak :D
Egyik lányomat sem becéztem sosem. Jázmin és Sára.
Én is gyűlöltem bármikor amikor Zsuzsinak, Zsuzsikának hívtak.
Teljesen felháborodtak hogy kikértem magamnak hogy én Zsuzsa vagyok. 🤣
A lányom Diána. Egyszerűen nem áll a számra, hogy Dia, Dius vagy a legrosszabb Dincsike...
Nyuszinak vagy Rozinak szoktam becézni(utóbbi azért, mert kicsinek nagyon hasonlított a dédire) Egyébként Diánának hívom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!