Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg van olyan gyerek,akit...

Tényleg van olyan gyerek,akit nem becéznek?

Figyelt kérdés
Különlegesebb nevet kapó babák anyukái azt mondják, "majd nem becézzük". Én is ismerek egyet, aki szinte dicsekedett azzal,hogy nem becézi,mert ez olyan elit különleges név. Aztán többször hallottam,ahogy a játszótéren a becézést kiabálta:D Szóval szerintetek kivitelezhető egyáltalán,hogy valakit nem becéznek,hanem mindig a teljes nevén szólítanak?
2023. ápr. 5. 19:19
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
96%
Vagy a kisfiam teljes nevét mondom vagy kicsim, manó.... Ilyesmi. Ritka az hogy becenéven szólítjuk. Inkább a nagyszülők. De nem azért mert jajj de elit neve van.
2023. ápr. 5. 19:21
 2/36 A kérdező kommentje:
Mennyi idős? És amúgy miért nem becézitek?
2023. ápr. 5. 19:23
 3/36 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam Dániel. Sose hívom Daninak, csak ha emlegetem valakinek, helyette tízezer beceneve van, amiket nem írok ide le, de közük nincs a nevéhez, mindenféle köznevek, amik épp valamiért illenek rá. Ettől még tudja, hogy ő Dániel (és a nagyszülei Daninak hívják). Engem se hívtak a szüleim SOSE a nevemen, kizárólag apukám, ha valamiért nagyon haragudott. Az öcsémmel ugyanez. Nem tudom, miért alakult így.
2023. ápr. 5. 19:29
 4/36 anonim ***** válasza:
100%

Lányomnak csak -ka kicsinyítőképzővel bevethető neve van, azaz a becézett alak hosszabb mint az eredeti ezért mi nem érzünk rá késztetést, hogy becézzük, de vannak "elvetemültek", akik így is a hosszabb "becézett" néven szólítják. Egyes emberek egyszerűen kényszert éreznek erre akkor is, ha teljes forma is elég rövid. :)

A poén, hogy a lányom nem hallgat arra az alakra, (udvariasan) kikéri magának.

8 éves.

Öccsének hosszú neve van, becézzük.

2023. ápr. 5. 19:30
 5/36 A kérdező kommentje:
Általában első 2-3 betű +i ,ahogy becézni szokták a ritkább/hosszabb neveket,én úgy veszem észre. Nyilván egy Anna vagy Réka elvan becézés nélkül is (bár azért az Anna sokszor Ani vagy Panna).
2023. ápr. 5. 19:37
 6/36 anonim ***** válasza:
74%

Vagy Annácska😁😁

A lányom Korinna, de a beceneve volt Jucus meg Jolán kicsinek ezek elkoptak már csak Kor vagy Kori

2023. ápr. 5. 19:44
 7/36 anonim ***** válasza:
70%
6-os, az én lányom is Korinna, volt már Kori-Bori, Korcsa, Koriander, Koronita, de most kamaszként már csak Korinnának szólitjuk. Kivéve a férjem, aki Máriának hívja. :)
2023. ápr. 5. 19:53
 8/36 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk ismerősi körben van olyan gyerek, akit direkt azért neveztek el úgy, ahogy, hogy ne kelljen/lehessen becézni. Szóval most rendkívül nyelvtörő módon becézik a -ka kicsinyítőképzővel :D

Nekem két gyerekem van, jól becézhető nevekkel, elképzelni sem tudom, hogy ne becézzem őket. Nekem ez valahol a szeretetem kifejeződése, nálunk tényleg igaz, hogy ha a nem becézett nevet használom, akkor bajban vannak :D

2023. ápr. 5. 19:53
 9/36 anonim ***** válasza:
100%

Egyik lányomat sem becéztem sosem. Jázmin és Sára.

Én is gyűlöltem bármikor amikor Zsuzsinak, Zsuzsikának hívtak.

Teljesen felháborodtak hogy kikértem magamnak hogy én Zsuzsa vagyok. 🤣

2023. ápr. 5. 19:55
 10/36 anonim ***** válasza:
100%

A lányom Diána. Egyszerűen nem áll a számra, hogy Dia, Dius vagy a legrosszabb Dincsike...

Nyuszinak vagy Rozinak szoktam becézni(utóbbi azért, mert kicsinek nagyon hasonlított a dédire) Egyébként Diánának hívom.

2023. ápr. 5. 20:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!