Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg van olyan gyerek,akit...

Tényleg van olyan gyerek,akit nem becéznek?

Figyelt kérdés
Különlegesebb nevet kapó babák anyukái azt mondják, "majd nem becézzük". Én is ismerek egyet, aki szinte dicsekedett azzal,hogy nem becézi,mert ez olyan elit különleges név. Aztán többször hallottam,ahogy a játszótéren a becézést kiabálta:D Szóval szerintetek kivitelezhető egyáltalán,hogy valakit nem becéznek,hanem mindig a teljes nevén szólítanak?
2023. ápr. 5. 19:19
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Pedig a Dia szép :)
2023. ápr. 5. 20:06
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyik gyerekemet sem becéztük soha (van négy), azért kerestünk olyan neveket, amik tetszenek, hogy azt használjuk. (Mellesleg nem igazán különleges nevek, de nem is a leggyakoriabbak).
2023. ápr. 5. 20:10
 13/36 anonim ***** válasza:
48%
11-es a Dia szép név, de akkor, ha ez a gyerek neve és nem a meglévö nevet tekerik ki.
2023. ápr. 5. 20:10
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem alig van szülő, aki legalább néha nem mond olyat a gyerekének, hogy kicsim, drágám stb.

Ha áttérünk a keresztnévre, nem elit meg különleges vonulatban, de vannak nehezebben, erőltetetten becézhető nevek (pl. Márk), ott sokszor van az, hogy a szülő és a környezet is a teljes keresztnevet mondja. De én találkoztam többször azzal is, amikor könnyen becézhető nevet mégsem becéznek, a szülőnek a teljes alak tetszik igazán, és a környezetnek is ezt propagálja, ill. a gyerek is úgy szólíttatja meg magát (pl. pár éves Annamária vagy Zoltán, amit ugye ált. Zolinak Annamarinak becézünk még felnőtt esetén is.)

A lényeg szerintem gyerek és felnőtt esetén is, hogy úgy szólítsuk, ahogy neki tetszik. Írta valaki, hogy ő Zsuzsa, ezt csípi, ilyen esetben nem kell „kedveskedni” a Zsuzsikával.

2023. ápr. 5. 20:16
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Anyum nagyon ritkán becézett, olyankor inkább cukkolási szándékkal. Mások se túl sűrűn, nem egy becézhető nevem van szerencsére.
2023. ápr. 5. 20:21
 16/36 anonim ***** válasza:
82%

Az egyik lányom Fanni, én is úgy voltam, hogy ezt tuti nem becézzük majd, de: Fannika, Fancsi, Fancs, Fancsika, Csicsó, Csicsóka.. vagy ahogy az apja hívja: Gyurika🤣

A leggyakrabb amúgy a Fancsi.

Zoé a másik, őt aztán tényleg nem nagyon lehet normálisan becézni, de volt már Zoéka, Zozi, Zolika, Zolcsi, Zozó.

2023. ápr. 5. 20:29
 17/36 anonim ***** válasza:
6%
Azt végképp nem tudom megérteni, hogy egy Korinnát, miért nevez az apja Máriának, vagy egy Fannit Gyurikának???? Ilyen esetekben elgondolkodom, hoyg az apa normális egyáltalán????
2023. ápr. 5. 20:33
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Mi is azért adtuk a Lara nevet, mert rövid, egyszerű, és nem lehet becézni. Gondoltuk mi.... anyósék megoldották, Larus lett. Meg Larácska.
2023. ápr. 5. 20:37
 19/36 anonim ***** válasza:
68%
Nem, nálunk teljesen normális az apuka, de amúgy nem mindegy, ki minek hívja otthon a gyerekét? Nem állandóan folyamatosan hívja úgy, csak 1x 2x momdjuk hetente vagy havonta, ha éppen mondjuk meg akarja nevettetni a gyereket, vagy elterelni a figyelmét, mert épp megy a dackorszakos hisztijárat..
2023. ápr. 5. 20:38
 20/36 anonim ***** válasza:
40%

Fiam Bendegúz.

Én csak a teljes nevén hívom. Férjem néha, anyám meg allandóan Beninek hívja. Az oviba Benike. És ezt lehet fokozni, a szomszéd Bendikének hívja. Na ettől egyenesen rosszul vagyok.

Azért kapta a Bendegúz nevet, mert az tetszett nekünk. Nem a Beni...

Lányom Viktória. 90%ban így hívom, néha mindom hogy Viki.

Férjem, fiunk, anyámék Viki-zik.

Ugyan ez. A Viktória ami megtetszett, nem a Viki.

2023. ápr. 5. 20:40
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!