Tényleg van olyan gyerek,akit nem becéznek?
Szerintem alig van szülő, aki legalább néha nem mond olyat a gyerekének, hogy kicsim, drágám stb.
Ha áttérünk a keresztnévre, nem elit meg különleges vonulatban, de vannak nehezebben, erőltetetten becézhető nevek (pl. Márk), ott sokszor van az, hogy a szülő és a környezet is a teljes keresztnevet mondja. De én találkoztam többször azzal is, amikor könnyen becézhető nevet mégsem becéznek, a szülőnek a teljes alak tetszik igazán, és a környezetnek is ezt propagálja, ill. a gyerek is úgy szólíttatja meg magát (pl. pár éves Annamária vagy Zoltán, amit ugye ált. Zolinak Annamarinak becézünk még felnőtt esetén is.)
A lényeg szerintem gyerek és felnőtt esetén is, hogy úgy szólítsuk, ahogy neki tetszik. Írta valaki, hogy ő Zsuzsa, ezt csípi, ilyen esetben nem kell „kedveskedni” a Zsuzsikával.
Az egyik lányom Fanni, én is úgy voltam, hogy ezt tuti nem becézzük majd, de: Fannika, Fancsi, Fancs, Fancsika, Csicsó, Csicsóka.. vagy ahogy az apja hívja: Gyurika🤣
A leggyakrabb amúgy a Fancsi.
Zoé a másik, őt aztán tényleg nem nagyon lehet normálisan becézni, de volt már Zoéka, Zozi, Zolika, Zolcsi, Zozó.
Fiam Bendegúz.
Én csak a teljes nevén hívom. Férjem néha, anyám meg allandóan Beninek hívja. Az oviba Benike. És ezt lehet fokozni, a szomszéd Bendikének hívja. Na ettől egyenesen rosszul vagyok.
Azért kapta a Bendegúz nevet, mert az tetszett nekünk. Nem a Beni...
Lányom Viktória. 90%ban így hívom, néha mindom hogy Viki.
Férjem, fiunk, anyámék Viki-zik.
Ugyan ez. A Viktória ami megtetszett, nem a Viki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!