Tényleg van olyan gyerek,akit nem becéznek?
Engem pl sose becéztek.
Anita vagyok. Ennek nincs hagyományos, bejáratott becézője, szóval a szüleim nem is tudták, hogy kellene becézni. Aztán az osztályban a másik Anitát tini korunktól "Ani"-nak becézték a többiek, szóval ezt a becézést kifejezetten nem szeretem, mert a másik Anita neve volt, nem az enyém. Enyhén próbáltam bevezetni magamra a "Nita"-t, de nem értem el sok sikert. :D Random online játékokba még mindig ezt a becézést írom be néha, de soha senki nem szólított így.
Nem, vagy csak nagyon ritkán becézzük mindkét gyerekünket. Két szótagú, nagyon gyakori, 20 éve is a toplistában benne levő nevet kaptak mindketten. Nálunk is fennakadtak rajta a családban többen is, hogy nem becézzük őket, mert nekik a becézés a szeretet kifejezése. Mi erről máshogy gondolkozunk, pont azért kapták azt a nevet, amit, mert úgy, ahogy van, tetszik nekünk, és szeretjük így szólítani őket. Minek becéznénk, mikor a nevük nem becézett alakja sokkal jobban tetszik nekünk?
Bárki becézheti egyébként őket, az nem zavar, max. fura, figyelnem kell, hogy kiről beszélnek éppen, ha a becézett alakot használják.
7 és 3 évesek, szeretik a nevüket.
Nálunk a bölcsiben van Gábor, Erik, Szonja, Karina. Így, becézés nélkül használják a nevüket.
Én sem szeretem, ha a nevemet becézik.
A Bencet hallottam mar Bencusnak becezni.
Az Eriket viszont meg nem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!