Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg van olyan gyerek,akit...

Tényleg van olyan gyerek,akit nem becéznek?

Figyelt kérdés
Különlegesebb nevet kapó babák anyukái azt mondják, "majd nem becézzük". Én is ismerek egyet, aki szinte dicsekedett azzal,hogy nem becézi,mert ez olyan elit különleges név. Aztán többször hallottam,ahogy a játszótéren a becézést kiabálta:D Szóval szerintetek kivitelezhető egyáltalán,hogy valakit nem becéznek,hanem mindig a teljes nevén szólítanak?
2023. ápr. 5. 19:19
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%

Engem pl sose becéztek.

Anita vagyok. Ennek nincs hagyományos, bejáratott becézője, szóval a szüleim nem is tudták, hogy kellene becézni. Aztán az osztályban a másik Anitát tini korunktól "Ani"-nak becézték a többiek, szóval ezt a becézést kifejezetten nem szeretem, mert a másik Anita neve volt, nem az enyém. Enyhén próbáltam bevezetni magamra a "Nita"-t, de nem értem el sok sikert. :D Random online játékokba még mindig ezt a becézést írom be néha, de soha senki nem szólított így.

2023. ápr. 5. 20:50
 22/36 anonim ***** válasza:
100%
A lányomat Virágnak hívják, soha nem becézzük. Ez tipikusan olyan név, amit egyáltalán nem szükséges, sőt nem is igazán lehet becézni.
2023. ápr. 5. 20:58
 23/36 anonim ***** válasza:

Nem, vagy csak nagyon ritkán becézzük mindkét gyerekünket. Két szótagú, nagyon gyakori, 20 éve is a toplistában benne levő nevet kaptak mindketten. Nálunk is fennakadtak rajta a családban többen is, hogy nem becézzük őket, mert nekik a becézés a szeretet kifejezése. Mi erről máshogy gondolkozunk, pont azért kapták azt a nevet, amit, mert úgy, ahogy van, tetszik nekünk, és szeretjük így szólítani őket. Minek becéznénk, mikor a nevük nem becézett alakja sokkal jobban tetszik nekünk?

Bárki becézheti egyébként őket, az nem zavar, max. fura, figyelnem kell, hogy kiről beszélnek éppen, ha a becézett alakot használják.

7 és 3 évesek, szeretik a nevüket.

2023. ápr. 5. 21:08
 24/36 anonim ***** válasza:

Nálunk a bölcsiben van Gábor, Erik, Szonja, Karina. Így, becézés nélkül használják a nevüket.

Én sem szeretem, ha a nevemet becézik.

2023. ápr. 5. 21:11
 25/36 anonim ***** válasza:
Az összes Bence.
2023. ápr. 5. 21:13
 26/36 anonim ***** válasza:

A Bencet hallottam mar Bencusnak becezni.

Az Eriket viszont meg nem.

2023. ápr. 5. 21:15
 27/36 anonim ***** válasza:
1 vagyok. 3,5 éves a kisfiam és azért nem becézzük mert nehezen nevezhető neve van. Nekünk egy sem tetszik 🤷
2023. ápr. 5. 21:16
 28/36 anonim ***** válasza:
Nehezen becézhető akart lenni 😅
2023. ápr. 5. 21:24
 29/36 anonim ***** válasza:
Olívia a lányom. Herótot kapok, amikor az oviban elkezdték Olizni meg Olcsizni :D De mivel nem figyelt sose oda, gyorsan le is szoktak róla.
2023. ápr. 5. 22:18
 30/36 anonim ***** válasza:
55%
Ismerek olyan családot, ahol a lányt kizárólag a teljes nevén szólították az apja elhatározása miatt, például Viktória. Nem lehetett rá Viki, Vikus, semmi ilyesmit mondani. Felnőtt korában ismertem meg, akkor ő mondta el. Nem tudta az okát, és mintha félt volna attól, hogy megszegi az apja szabályát, ha valakinek mégis megengedi.
2023. ápr. 5. 22:22
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!