Mikor aktuális az új párom kislányával először találkoznom?
A kislány 6 éves, a párom válófélben van. Úgy gondoljuk a fokozatosság elvét kell követni a gyermeknek való bemutatásban (először csak egy rövidebb programra kísérném el őket, aztán egy hosszabbra és csak ezután jönne az, hogy ott alszik nálunk, mindezt szép lassan).
Azt tudja már, hogy a szülei elválnak és azt is, hogy apának van egy lány barátja, akivel együtt lakik. Szerencsére eddig mindent jól fogadott a helyzethez képest.
Nem tudom, mikor lenne esedékes az első találkozást megejteni a kislánnyal, az ő érdekeit szem előtt tartva, nem elhamarkodva semmit.
Aki volt már hasonló helyzetben, mikor találkozott először a párja gyermekével? Hogyan zajlott ez a folyamat?
Illetve hogyan kezeltétek azt, ha anyuka nem igazán partner abban, hogy találkozzon velem a gyermek? Tisztában vagyok az apa jogaival természetesen, de kíváncsi lennék a ti sztorijaitokra.
Kerdezo, egy gyerek kb mindig a külön élő szülő új parjaban látja a válás okát, függetlenül attól, hogy miért váltak el a szülei. 6 évesen ráadásul abban a korban van, amikor valószínűleg az is megfordul a fejében, hogy talán újra össze jönnének a szülei. Az új partner itt alapból át ellenség, pláne ha a szülő, akivel a gyerek él erre akarva vagy akaratlanul is rasegit.
Váljanak el, teljen el pár hónap, akár egy fél év is, aztán ismerkedjetek. De akkor se úgy, hogy te, mint kötelező tartozék ott leszel minden egyes lathataskor. Fussatok össze először mondjuk egy cukrászdában, egyetek hármasban egy sütit, aztán te jobbra, ők balra. Pár találkozás után lehet nálatok folytatni, de akkor is adni kell a gyereknek kettesben töltött időt az apjával.
7. voltam.
Tudja, hogy vagyok, de egyelőre nem gondolja úgy, hogy én lennék az oka bárminek is. El lett neki magyarázva, hogy anya és apa már nem ÚGY szeretik egymást, egyelőre úgy tűnik, hogy ezt így el is fogadta és elvan a kis világában.
Csak attól félek, hogyha eljön a találkozás ideje, akkor esetleg anyuka is akcióba lendül majd, hogy annyira azért mégse kedveljen meg engem a gyerek...szóval több fronton is nehéz, mert a találkozás idejét és a fokozatosságot is "ki kell matekozni", hogy hogyan a legjobb a kislánynak, közben pedig reménykedni, hogy anyuka nem tesz alá a dolgoknak, mert az nem csak nekem és a páromnak nem lenne jó, hanem a gyereknek sem. Ha úgy érzi majd, hogy választania kell az anyja és az apja között, ha úgy érzi, hogy nem kedvelhet engem, nem érezheti jól magát itt nálunk, mert "akkor anya szomorú lesz", az tud gondot okozni a kis fejében és az senkinek sem lenne jó.
Kerdezo, ha gyerekes pasival kezdesz, annak lesz hatranya. Foleg ha meg fiatal vagy, sajat gyerek nelkul.
Neki te SOHA nem leszel az elso, es ha kozos gyereketek lesz, o sem lesz neki elso, hisz az mar van egy. Ezt nagyon nehez lesz elfogadnod, foleg, hogy mar most elmeleteket gyartasz, hogy a lany anyja igy meg ugy fog keresztbe tenni.
Volt gyerekes exem, haaat soha tobbe!
Természetesen sok minden megeshet, csak szerintem túlagyalod az egészet, kérdező. Nem kell azonnal a falra festeni az ördögöt. Igen, bármi megeshet, de ami lesz, azon helyzetben probálj helyt állni majd akkor és ott, megfelelően rögtönözve.
Egyik babysitterkedésem alkalmával volt egy apró nehézségem, a szülő kicsit hergelte ellenem a gyerekét (manipulatív hozzáállású az illető szülő). Megpróbáltam a lehető legjobbat kihozni a helyzetből, hoyg lehetőleg senki ne sérüljön, főképp a gyerek ne. 5-6 éves kislány volt akkoriban.
Az általad vázolt felállásban nem voltam nehéz helyzetben, csak olyan volt már -ami hasonló helyzet hirtelen beugrik-, hogy egyik hölgy, akivel ismerkedtem, már rég elvált volt, sőt, a kislánya még igen picur volt, két éves, szinte fel se fogta, hogy volt neki apukája, így hozzám mint férfihez a kislány teljesen természetes módon közeledett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!