Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért jó és miért nem a bölcsi?

Miért jó és miért nem a bölcsi?

Figyelt kérdés
Érvek és ellenérvek!
2010. okt. 5. 20:44
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Melletted is megtörténhet bármikor egy baleset nem kell ahhoz bölcsibe járni. Nap mint nap történek tragédiák kisgyerekekkel, azokkal a gyerekekkel is akikre az anyukája vigyázz sőt ha megnéznénk egy statisztikát a szülővel történt balesetek száma nagyobb lenne. Reméljük senkivel nem fog hasonló baleset történni se otthon és se a bölcsiben.
2010. okt. 6. 10:59
 22/28 anonim ***** válasza:

Én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni.

A fiam 3,5 éves koráig otthon volt velem, mert közben született a húga és így nem adtam bölcsibe. A húga viszont 2 évesen ment bölcsibe, mert nekem meg mennem kellett dolgozni.Én a két gyereken látom a különbséget. A fiam sokkal nehezebben barátkozik egy zárt közösségben (szóval nem a játszótéren, hanem az oviban), míg a lányom teljesen közvetlen. Sokkal önállóbb a lányom 2,5 évesen egyedül vetkőzik és öltözik valamint a wc- t is egyedül használja. Míg a fiam a mai napig kéri hogy segítsek neki a zoknit felvenni vagy épp a wc használatnál. Sokkal szebben beszél a lányom 2,5 évesen mint a fiam annyi idősen. Szóval én nem bántam meg, de ehhez hozzá tartozik az is hogy nekünk nagyon jó gondozónőnk van.

Kár támadni bármelyik oldalt is., hisz mindenki felnőtt és eltudja dönteni hogy nekik mi a jó. Aki teljesen elzárkózik a bölcsitől az úgysem fog más véleményen lenni azért mert itt írunk ezt azt. Az aki meg szereti és jó dolognak tartja a bölcsit (mint én is) az meg tapasztalatból írja a dolgokat.

2010. okt. 6. 12:07
 23/28 anonim ***** válasza:
68%

Kedves utolsó! 12:07-es

Szerintem ezeket a fejlődésbeli és viselkedésbeli különbségeket ne fogd feltétlenül a bölcsire. Lehet, hogy igazad van, de az is lehet, hogy csak eltérő személyiségű gyerekek. A fiúk alapból jóval később beszélnek, pld. A nyitottság-zárkózottság kérdése is szerintem személyiségfüggő lehet. Az önállóság már talán inkább a bölcsi áldása.

2010. okt. 6. 13:38
 24/28 anonim ***** válasza:

12: 07 es vagyok

Persze az is biztos hogy nem egyforma személyiségű a két gyerek. Viszont az hogy nem volt olyan közvetlen a fiam az oviba (kezdetben) azt azért írtam, mert most már ezzel nincs gondja. A új gyerekekkel is nyitott és könnyen barátkozik. Ő 3,5 évesen ment oviba sokkal tartózkodóbb volt mint a 2 éves lányom aki szaladt be a csoportba és vakon megbízik a gondozónőjében. A fiamnak több idő kellett a bizalom kialakítására és így a nyitottságra is. Hála az égnek (pedig nagyon féltem tőle) nekünk bejött a bölcsi.:-D

2010. okt. 6. 14:24
 25/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, lányok! Azért veszekedni nem kell ám ezen! Mindenki úgy neveli a gyerekét, ahogy gondolja! Mindkét tábor érveit megértem, de a szükség nagyúr!
2010. okt. 6. 14:32
 26/28 anonim ***** válasza:
a lanyom 3 eves elmult amikor oviba ment ,mi kulfoldon elunk es nagyon draga a bolcsi azert nem adtam be.En is aggodtam hogy le lessz maradva a tobbiektol de hamar kiderult semmirol nem maradt le.Nyilt szemelyiseg konnyen beilleszkedett.A fiam is elmult 3 eves o szinten itthon van velem de mar nem gorcsolok mert tudom hogy nem lessz gond.O egyebkent sokkal onalobb mint novere valoszinuleg mert mindig utanozza amit a novere csinal.Vissza tekintve halas vagyok hogy eddig itthon lehettem e gyerekeimmel mert latom hogy a 6 eves lanyomnak amiota iskolas egy rohanas az elete. Viszont ha Mo-n elunk en sem tehettem volna meg hogy itthon maradjak veluk,biztosan bolcsibe kellett volna adnom oket mert valamibol meg kell elni. Vannak ismerosok akik gyerekei jartak bolcsibe ugy latom hogy mire 6 evesek nem lehet megmondani hogy kijart bolcsibe es ki nem.
2010. okt. 6. 16:15
 27/28 anonim ***** válasza:

kedves kérdező!!

nem szeretnék a vitába bele folyni, Neked szeretnék válaszolni. kisfiam 10 hónapos volt, amikor vissza kellett mennem dolgozni (külföldön élünk, nálunk nincs lehetőség 3 évig otthon maradni) és a kicsi anyukámmal és anyósommal maradt otthon. ez müködött is eddig. de most már úgy érzem megfelelőbb lenne számára a bölcsöde, a gyerek közösség. úgyhogy hétfőtől kezdjük a beszoktatást, remélem minden simán fog menni.

biztosan mindkettő mellett szólnak érvek és ellenérvek, de minden gyerek más igy más jó nekik. én most látom idejét, hogy beadjuk.

Ági

2010. okt. 6. 18:34
 28/28 anonim ***** válasza:

az lemaradt, hogy most lesz 2 éves.

Ági

2010. okt. 6. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!