A bölsiben szakemberek foglalkoznak a babákkal,és jobban érzik magukat a picik is a közösségben. Később is jobban beilleszkednek majd az ovodába,iskolába. A bölcsiben megtanulnak a koruknak megfelelő játékokkal játszani,mondókákat,nekik való meséket.
Ezeket otthon az anyuka nem tudja nekik megtanítani. Akkor sem,ha mindenfél divatos,készségfejlesztőnek hirdetett játékot megvesz. (Amivel legtöbbször a gyerek nem is játszik soha)
2010. okt. 5. 20:50
2/28 anonim válasza:
egyetertek az elozo valaszoloval,a hatranya hogy gyakrabban beteg lesz:(
2010. okt. 5. 20:56
3/28 anonim válasza:
Elsőnek: honnan szeded, hogy ezeket egy anyuka otthon nem tudja megtanítani??!!?! Ne bolondozz már...
Amúgy rengeteg cikket, véleményt lehet olvasni arról (pl. Ranschburgtól is) hogy egy gyereknek nem sok szüksége van bölcsödézésre 3 éves koráig egy szerető családtagra (apa, anya) van szükség akihez kötődik és elvileg nem jelent semmi biztosat a könnyű ovis beszokáshoz a ha előtte bölcsis volt.
Szerintem a bölcsi egy szükséges rossz, csak a Te általad leírtakkal szokták az anyukák nyugtatgatni magukat.
2010. okt. 5. 21:33
4/28 anonim válasza:
Első vagyok. Tapasztalatból írom. Sok olyan gyereket ismertem,akik bölcsisek voltak,és mindegyik jól érezte ott magát. Csak ma divat ez az "anyádra van nagy szükséged" elmélet. Az eredménye a sok hisztis,elkényeztetett gyerek. Okos ember volt Ranschburg,de ebben nincs igaza. Ő is csak elméleteket gyártott,de soha nem nevelt gyereket. Ha volt neki egyáltalán,azt a felesége nevelte,ő legfeljebb este találkozott velük.
2010. okt. 5. 22:03
5/28 anonim válasza:
Egyetértek az előzővel, a bölcsi nem kell, azok mondják hogy a gyereknek jó, meg szüksége van a társaságra, akik nem bírják otthon már. Nem kell neki, Anyával a legjobb, elég ha oviba megy. Egy nagy hablaty, közhelyes duma ez az újonnan felkapott "kell a bölcsi a gyereknek" téma. NEM KELL!!!
Akinek nem elengedhetetlen az csak kínozza a gyerekét.
2010. okt. 5. 22:05
6/28 anonim válasza:
kedves 3., te meg maradj csak akkor az "elvileg" dolgoknál és olvasgass nyugodtan tovább, mert a fafej anyukák szakkönyvből nevelnek, nem saját tapasztalatból és azzal nyugtatgatják magukat, hogy le is van írva könyvben az a sok okosság.
aztán majd pislogsz a gyerekre, hogy mégsem úgy működik, ahogy le volt írva. bár erre is lesz egy könyv tuti...
2010. okt. 5. 22:07
7/28 anonim válasza:
jaj de idióta gondolkodás, kedves 5.
ezen az elven az, akinek elengedhetetlen az nem kínozza? mekkora egy szadista népség lett az anyákból! jajmár, süt a butaság...
és a bölcsi pont hogy nem újonnan felkapott téma
2010. okt. 5. 22:10
8/28 anonim válasza:
Tényleg sok gyerek van akinek olyan az anyja, hogy a hátamon feláll a szőr, csak ráncigálja, idegbeteg a nő , meg minden. Az ilyen gyerekeknél tényleg megváltás a bölcsi, egyébként egy normális anya mellett minden mondókát, meg egyebet megtanulhat otthon, a bölcsi egy szükséges rossz szerintem is.
2010. okt. 5. 22:10
9/28 anonim válasza:
Akik szerint f@sza hely a bölcsi egy 1.5-2 éves gyereknek, azok vajon ezt komolyan el is hiszik?!?! Vagy csak áltatgatják magukat ezzel, mert kell a lóvé és vissza kell menni dolgozni.
2010. okt. 5. 22:12
10/28 anonim válasza:
Szerintem a bölcsiben el vannak a gyerek,de, hogy e neki azt csak ők tudják.Te aki a munkahelyedn vagy el sem tudod képzelni, hogy jó e ott a gyerekednek.ha bekaksizik vagy bepisil, akkor vajon át lesz e azonnal pelenkázva, ha hiányzol neki akkor kihez bújik, talán a dadushoz?Szóval szerintem ráér egy gyerek 3 évesen óvodába menni.A bölcsi az más.A legtöbb gyerek a bölcsiben nem önellátó, vajon hány óvónő jut egy egy babára?Hát szerintem nem Sok!Képzeld csak eL!Otthon a gyerek jobban el van és jobban el is van látvA:láttam már olyan ovis és bölcsiseket, akik nyáron a tűző napban délben sapka nélkül süttették a gyerekeket a napon extra uv sugárzásban.Hogy honnan tudoM,Bölcsöde és óvoda mellett lakom, látom, hogy szünetben rá sem tojnak agyerekekre.A gyerekek arra mennek amerre látnak.annyi szeme meg egy óvónőnek sincs, hogy mindent lásson.Meg olyan óvodát is tudok itt ahol lakom, ahol pár évvel ezelőtt,egy kisgyerek belefulladt egy rosszul fedett kútba!Ez hogy fordulhatott elő!Akkor hol van jobb helyen a gyeREK!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!