Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért jó és miért nem a bölcsi?

Miért jó és miért nem a bölcsi?

Figyelt kérdés
Érvek és ellenérvek!
2010. okt. 5. 20:44
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%

utolsónak:

nos, igen. én tudom itthon hogy ha bekakil a babám akkor ha 10 percen túl pelenkázom át már lángvörös a popója, így azonnal kap újat, a bölcsiben megadott időben van össznépi pelusozás...

Nos, ez csak egy a sok közül, hogy mennyi idő jut rájuk.

2010. okt. 5. 22:26
 12/28 anonim ***** válasza:
70%

nagy az isten állatkertje...

ki mondta, hogy jobb a bölcsi, mint otthon? senki, nem tűnt fel nektek? bár nyilván nem, mert különben nem írogatnátok baromságokat

de nem is akkora horror, mit ahogy ti beállítjátok. bár nyilván marha jó társaság vagytok a gyerekeiteknek, a sok otthonüléstől a ti agytekervényeitek is kisimultak. gratulálok.

2010. okt. 5. 22:30
 13/28 anonim ***** válasza:
66%

a bölcsiben bekrémezik a fenekét, így nem fogja szétmarni a kaka, amit egyébként egyből kicserélnek, mert senki sem szereti szagolgatni, még a te gyerekedét sem.

talán krémezd te is be otthon és akkor egyáltalán nem fog kipirosodni, még ha a 11. percben veszed is észre.

2010. okt. 5. 22:32
 14/28 anonim ***** válasza:
0%
22:30 - olvasd el mégegyszer az első hozzászólót, aki szerint szükséges a bölcsi "mert csak ott tudja megtanulni a mondókákat, meg csak ott van neki való mese, játék"....
2010. okt. 5. 22:34
 15/28 anonim ***** válasza:
47%

igaz, igaz, te vagy a könyves anyuka... rád nem vonatkozik, ti nyilván tele vagytok mesekönyvvel, mondókás könyvvel, gyerekdalokkal mindenféle adathordozón és persze mindet fejből tudod is.

te vagy a kivétel, neked nem kell közösségbe vinni a gyereket, mert csak elrontják. még véletlenül tetszene neki...

2010. okt. 5. 22:38
 16/28 anonim ***** válasza:
43%
Istenem mennyi bunkó. Kedves bölcsipártolók áldom az eget hogy nem vagyok a gyereketek!
2010. okt. 5. 23:28
 17/28 anonim ***** válasza:
53%
Kedves Első. Az ember nem azért szül gyereket hogy 1-2 évesen lepasszolja bölcsibe hacsak nem muszáj, mert éhenhalnánk. Ez egy áldás, hogy nálunk lehetőség van otthon mradni a gyerek 3 éves koráig. ÉS képzeld, hogy lehet itthon is mondókát tanítani a gyereknek, meg mesét olvasni, és játszani vele. Nem a divatos készségfejlesztő játékokkal, hanem millió mást.
2010. okt. 5. 23:30
 18/28 anonim ***** válasza:
53%

23:28-as, hidd el, ez nekünk is nagy szerencse. :D még azon rágnánk magunkat, hogy hol rontottuk el...

egyébként nem a bölcsipártolókkal van baj, hanem az ellenzőkkel, mert annyira nagyon fafejűek, zéró rugalmassággal. és bocs, de ők állítják be horrornak a bölcsit, nem a másik oldal teszi ezt fordítva.

2010. okt. 5. 23:38
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet az első válaszadóval aki azt írta, hogy a bölcsiben majd megtanítják a mondókákat. Mindazok ellenére se, hogy a gyermekem bölcsis. A bölcsöde, óvoda nem nevelésre,tanításra való azt nem lehet az intézményekre hárítani. Az én gyermekem mire bölcsibe ment legalább 20 mondókát, gyerekdalt tudott kívülről. Ehhez nem kell bölcsi. Csak ezért én nem adnám be ellehet sajátítani otthon is az ilyen tudást.

És most a kérdésre válaszolnék. Szerintem azért jó mert sok önállóságot tanulnak. Meglepően gyorsan. Szinte napokon belül olyan felnőttesen öltözködnek, mosakodnak, esznek, hogy magad is meglepődsz rajta. Nekem már szobatiszta rég a gyerekem ezért a kaki kérdésben nem tudok segíteni. A beszoktatásnál viszont láttam, hogy nem hagyák kakisan, pisisen a gyereket. Legalább is nálunk. De ez függ az intézménytől is. A miénknek elég jó híre van. Egy gondozó nőre nálunk 4 gyerek jut. Szerintem ez nem annyira rossz. Az oviban sokkal rosszabb a helyzet ott 10-nél is több gyerek jut rájuk. És nincs annyi idejük foglalkozni mindenkivel.

Az oviba nincs beszoktatás a bölcsibe van. Minálunk ez is fontos érv volt, hogy ne az ovival kezdjen.

Rossz a bölcsiben az, hogy többet betegeskedik. De ez ha később megy közösségbe akkor is fent fog állni és átfognak rajta esni.

Rossz az anyukának mert nagyon nehéz elválni tőlük. Rossz mert most már az irányítást elveszted a gyereked felett. A kényelemről lemondani se jó mert ha esik ha fúj menni kell nem lehet lustizni, szeretgetni a gyereked. Mert indulni kell.

2010. okt. 6. 09:08
 20/28 anonim ***** válasza:
51%
Itt senki nem mondta, hogy rossz a bölcsi, csak azt, hogy tényleg nincs minden gyerekre elegendő dadus, ovónő vagy hogy is hívják.És ha már ott tartunk, hogy én semmi pénzért nem adnám 3 éves kora előtt bölcsibe a gyerekem, attól még ügyes,okos,értelmes a gyerek.Minden héten elmegyünk zenebölcsibe(1 órás, anyuka is ott kell legyen, szóval ott tanulunk elég mondókát.Én sem jártam annak idején bölcsibe és még is normál felnőtt lettem, és minden mondókát tudok így is, még gyerekkoromból tudom a legtöbbet, nem pedig csak könyvekből.Az én anyám itthon volt velünk 3 an voltunk testvérek, és a két tesóm soha nem volt sem bölcsis sem ovis, én voltam ovis, mert olyan rossz voltam, hogy anyukám beadott.És semmivel nem lettem külömb a tesójaimnál.Ugyanolyan boldog felnőtté váltak, és boldog gyerekek is voltak szerencsére, habár ez neveltetés kérdése.Amúgy meg azt veszem észre a környezetemben, hogy van olyan anyuka aki nem is megy vissza még dolgozni, és mégis beadja bölcsibe a gyerekét.Hah az én barátnőm tette ezt, és megmondta, hogy unja már, hogy az egész nap a gyerekről szól, a bölcsiben jól el lesz, és neki meg marad ideje magára,fodrászhoz, kozmetikushoz, meg bevásárolni ideje.Szerintem ez a lepasszolás de mindegy ő tudja.Én tiszteletben tartom a döntését.Egyébként csont igaz az a történet, hogy beleesett a kisgyerek az oviba a kútba:ismerem is a csajt akinek két gyereke volt, most pedig csak egy van szegénynek.azóta a férjétől is elvállt, merrtt a csaj nem tudta feldolgozni a gyerek elvesztését.Nah én abba az oviba tuti nem íratnám be a gyerekem mégha oda tartoznánk sem.Gondoljátok el, hogy történhetett meg ilyen az óvóda még mindig üzemel.Persze nem minden óvóda nem biztonságos, de a szülőt senki nem kárpótolta, és ő soha nem felejti el, hogy bevitte reggel a gyerekét aztán meg soha nem vihette haza, mert felelőtlen emberek dolgoztak ott.És igenis megnézném egy bölcsis napját a gyerekemnek videóra véve, hogy nem vagyok ott, hogy hogy bánnak vele, mennyi időt szánnak rá naponta stb.Szerintem 3 éves korig egészségesebb neki otthon anyukával.
2010. okt. 6. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!