Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ha a 7 éves lányom...

Mit tegyek ha a 7 éves lányom nem akar fogat mosni?

Figyelt kérdés

Van egy 7 éves lányom aki minden reggel és este amikor fogmosásra kerül a sor elkezd hisztizni és nem hajladó megmosni a fogát. Próbáltam már minden fajta fogkrémmel meg fogkefével nem segített. Próbáltam már azt is hogy ha fogat mos kap egy matricát vagy valami mást. Nézettem vele már fogorvosos mesét. Elmagyaráztam neki hogy fájni fog a foga ha ezt így folytatja. At is kipróbáltam hogy eggyütt mosunk fogat és közbe mesét nézünk. Kerestem neki ezzel kapcsolatos gyerek dalokat Semmi nem használt. Ugyanúgy hisztizik és óbégat mindig. Minden reggel kb fél óráig ordít mire mire hajlandó fogat mosni de van hogy ígyse hajlandó. Van hogy hagyja hogy megmossam neki de azt se mindig. Volt olyan hogy 3 napig nem volt hajlandó fogat mosni.

Ez már nem mehet tovább. Ki fognak lyukadni a fogai ha ráhagyom. Hagyjam rá? Ne hagyjam rá? Mit tegyek hogy ne hisztizzen?

2023. febr. 19. 11:03
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
39%

Egy pofontól vagy lefogastòl nem lesz semmi baja és semmilyen gyámhatóság nem megy.

Ha egyszer a szép szó és a sok szarakodás nem segít.

Vagy mutass neki felnőtt szájsebészeti videókat hogy úgy fog kinézni...ne meséket.

2023. febr. 19. 17:33
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

"Múltkor az iskolafogászaton 6 lyukas foga volt......"

És mi lett q következménye? Vitted a fogorvoshoz és betömték neki? Vagy el se vitted? Ott q fogorvos elmagyarazza ám neki, hogy fogat kell mosni és ha "szerencses" a gyerek, mindezt jó bunkó stílusban, ami nagy eséllyel használ is q gyereknek.

Amúgy meg vegyél neki elektromos fogkefét, azt szeretik a kicsik is

2023. febr. 19. 17:39
 23/34 anonim ***** válasza:
46%
Mutass neki képeket rohadó szájú emberekről.
2023. febr. 19. 18:46
 24/34 A kérdező kommentje:

Vettem neki elektromos fogkefét de azt mégjobban utálja. Elvittem a fogorvoshoz betömték a fogait. Mondták h sűrűbben kéne mosni erre már nem mondtam semmit.

Az nem lenne jó ötlet hogy azt mondom neki hogy addig nincs édesség amíg nem mos fogat. Tehát ha rendesen figat mos akkor ehet csak édességet. Azt nem mondhatom neki hogy addig nem ehet semmit amíg fogat nem mos mert reggeli után kell fogat mosni ugyebár. Meg azt mégse tehetem h éheztetem.

2023. febr. 19. 18:55
 25/34 anonim ***** válasza:
87%
Ha ennyi lukas fog volt, akkor fájhatott is neki.
2023. febr. 19. 20:21
 26/34 A kérdező kommentje:
Az eggyik fájt neki egy picit mert a többi még olyan kicsi volt. Nem érdekli h ha nem mos fogat jobban fog fájni
2023. febr. 19. 21:07
 27/34 anonim ***** válasza:
81%
De valószínűleg a fogmosás is fájt már jó ideje.
2023. febr. 19. 21:40
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Elvinném egy nagyon jó magánfogászhoz, aki nézze meg alaposan, milyen szervi okai lehetnek ennek, és esetleg finoman meg is próbálja belőle kiszedni, mi a baj. Pszichológushoz csak utána vinném, mert ha szervi ok van, akkor azt kell kezelni.
2023. febr. 20. 08:18
 29/34 anonim ***** válasza:
85%
Édességgel zsarolni, hogy mosson fogat? Kérdező, ha a héteves görcsösen üvölt minden egyes fogmosástól, akkor egy kis édességmegvonástól nem fog nem üvölteni. Nyilván valami extra baja van, csak nem mentetek rendesen utána, hogy mi az.
2023. febr. 20. 08:20
 30/34 A kérdező kommentje:
Mindig kérdezgetem h fáj e a foga. Mindig azt mondja h nem. Amikor betömték a lyukat a fogán akkor vallotta be h fájt neki már vagy egy hónapja csak nem szólt mert nem akart fogorvoshoz menni. A fogászaton is óbégatott. Megkérdeztem h fáj e neki a fogmosás azt monda h nem. De ezek után ki tudja h hazudik e vagy se. Sose mondta el ha vmilye fájt mert nagyon fél az orvosoktól. Csak akkor ha már nagyon fájt neki. Egy fél éve derült ki h allergiás a tejre. Fájt neki a hasa de nem szólt róla csak amikor már nagyon rossz volt. Akkor mondtam neki ha vmi fáj szólni kell anyunak mert csak így tudok segíteni. Aztán megbeszéltük h így mennyivel jobb neki h csak bevesz egy tablettát mielőtt tejes dolgot eszik és nem fáj a hasa. Azt mondta h ezután szólni fog de mégse szólt.
2023. febr. 20. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!