Mit tegyek ha a 7 éves lányom nem akar fogat mosni?
Van egy 7 éves lányom aki minden reggel és este amikor fogmosásra kerül a sor elkezd hisztizni és nem hajladó megmosni a fogát. Próbáltam már minden fajta fogkrémmel meg fogkefével nem segített. Próbáltam már azt is hogy ha fogat mos kap egy matricát vagy valami mást. Nézettem vele már fogorvosos mesét. Elmagyaráztam neki hogy fájni fog a foga ha ezt így folytatja. At is kipróbáltam hogy eggyütt mosunk fogat és közbe mesét nézünk. Kerestem neki ezzel kapcsolatos gyerek dalokat Semmi nem használt. Ugyanúgy hisztizik és óbégat mindig. Minden reggel kb fél óráig ordít mire mire hajlandó fogat mosni de van hogy ígyse hajlandó. Van hogy hagyja hogy megmossam neki de azt se mindig. Volt olyan hogy 3 napig nem volt hajlandó fogat mosni.
Ez már nem mehet tovább. Ki fognak lyukadni a fogai ha ráhagyom. Hagyjam rá? Ne hagyjam rá? Mit tegyek hogy ne hisztizzen?
Egy pofontól vagy lefogastòl nem lesz semmi baja és semmilyen gyámhatóság nem megy.
Ha egyszer a szép szó és a sok szarakodás nem segít.
Vagy mutass neki felnőtt szájsebészeti videókat hogy úgy fog kinézni...ne meséket.
"Múltkor az iskolafogászaton 6 lyukas foga volt......"
És mi lett q következménye? Vitted a fogorvoshoz és betömték neki? Vagy el se vitted? Ott q fogorvos elmagyarazza ám neki, hogy fogat kell mosni és ha "szerencses" a gyerek, mindezt jó bunkó stílusban, ami nagy eséllyel használ is q gyereknek.
Amúgy meg vegyél neki elektromos fogkefét, azt szeretik a kicsik is
Vettem neki elektromos fogkefét de azt mégjobban utálja. Elvittem a fogorvoshoz betömték a fogait. Mondták h sűrűbben kéne mosni erre már nem mondtam semmit.
Az nem lenne jó ötlet hogy azt mondom neki hogy addig nincs édesség amíg nem mos fogat. Tehát ha rendesen figat mos akkor ehet csak édességet. Azt nem mondhatom neki hogy addig nem ehet semmit amíg fogat nem mos mert reggeli után kell fogat mosni ugyebár. Meg azt mégse tehetem h éheztetem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!