Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ha a 7 éves lányom...

Mit tegyek ha a 7 éves lányom nem akar fogat mosni?

Figyelt kérdés

Van egy 7 éves lányom aki minden reggel és este amikor fogmosásra kerül a sor elkezd hisztizni és nem hajladó megmosni a fogát. Próbáltam már minden fajta fogkrémmel meg fogkefével nem segített. Próbáltam már azt is hogy ha fogat mos kap egy matricát vagy valami mást. Nézettem vele már fogorvosos mesét. Elmagyaráztam neki hogy fájni fog a foga ha ezt így folytatja. At is kipróbáltam hogy eggyütt mosunk fogat és közbe mesét nézünk. Kerestem neki ezzel kapcsolatos gyerek dalokat Semmi nem használt. Ugyanúgy hisztizik és óbégat mindig. Minden reggel kb fél óráig ordít mire mire hajlandó fogat mosni de van hogy ígyse hajlandó. Van hogy hagyja hogy megmossam neki de azt se mindig. Volt olyan hogy 3 napig nem volt hajlandó fogat mosni.

Ez már nem mehet tovább. Ki fognak lyukadni a fogai ha ráhagyom. Hagyjam rá? Ne hagyjam rá? Mit tegyek hogy ne hisztizzen?

2023. febr. 19. 11:03
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
17%

Mondjuk meg is moshatnád neki...

10 éves korig ajánlják azt, hogy a szülő utánmossa a gyerek fogát, mert addigra lesz tökéletes a finommotorikája hozzá.

Feltéve, hogy szeretné a szülő, hogy maradjon foga a gyereknek.

Ha nem hízlaltad már 50 kilósra, kizárt hogy ne tudnád megmosni "erővel".

2023. febr. 19. 12:46
 12/34 A kérdező kommentje:
Próbáltam megmosni neki de nem hagyta magát. Lefogni meg nem akarom.
2023. febr. 19. 12:54
 13/34 anonim ***** válasza:
38%

Akkor hagyd hogy kirohadjon a foga, ha ennyire érzékeny vagy.

Gondolom a gyógyszert se adnád be, ha nem akarná, hadd haljon meg.

2023. febr. 19. 12:56
 14/34 A kérdező kommentje:
De nem akarom minden reggel meg este lefogni a férjemmel és erőszakkal megmosni a fogát úgy h közbe csapkod és obégat. Bemegy az iskolába elmondja a tanító néninek h mit művelünk vele és jön a gyám hatóság.
2023. febr. 19. 12:58
 15/34 anonim ***** válasza:
95%
Hát ez nagyon furcsa. Lehet, hogy tényleg hányingere lesz a fogkefétől? Mert ez tutira valami kóros reakció. Én is elvinném szakemberhez, a 7 eves már nagy a földhözverős hisztihez egy szimpla fogmosástól.
2023. febr. 19. 13:13
 16/34 A kérdező kommentje:
Amúgy nem hisztis egyeltalán. Egyszer délután amikor nyugodt volt megkérdeztem tőle h mi bajod a fogmosással. Azt mondta neeeemmmm neeemmm nemm akarooom.
2023. febr. 19. 13:41
 17/34 anonim ***** válasza:
90%
Tényleg szakember kéne. Egész biztosan vagy fizikai probléma ( fáj neki valahol vagy hányinger stb) vagy valami pszichés probléma.
2023. febr. 19. 14:05
 18/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Be fogok jelentkezni egy szakemberhez. Nem hittem volna hogy ez ennyire nem normális dolog.
2023. febr. 19. 14:51
 19/34 anonim ***** válasza:
88%

Nem lehet, hogy mivel ez ilyen központi téma nálatok, már évek óta ezen megy az izmozás, ezért a gondolatra is befeszül? Lehet ha egy ideig ráhagyod, akkor enyhül benne az ellenállás? Nem emlékezteted, nem mondod neki, csak csináljátok a dolgotokat, esti rutin, stb, te mosod a fogad előtte, ő meg csinál, amit akar? Csak tippelek, nálunk ilyen nincs. Volt idő, ilyen 1,5 éves kora környékén, amikor az istenért nem engedte a fogmosást, ráhagytam, inkább, minthogy erőszakoskodjak vele, és kb egy hét alatt túllendültünk rajta, azóta nem volt hasonló.

Esetleg azzal motiválni, hogy csak megemlíted neki, hogy büdi a szája, de a fogmosás szót nem mondod ki? Hátha magától tesz ellene. Meg magamból kiindulva ha nálam kimarad 1-1 fogmosás, egyszerűen "kényelmetlen" lesz a szám, lehet nála is eljönne egyszer ez a pont.

2023. febr. 19. 17:02
 20/34 A kérdező kommentje:
De azt nem lehet h ráhagyom. Akkor az istenért se fog fogyt mosni. Múltkor az iskolafogászaton 6 lyukas foga volt....... Hiába erőszakoskodok így is csak amolyan félsokerrel mivel van h 2 napig nem lehet vele bírni ilyen téren. Amúgy semmi más baja nincs. Minden más dolgot normálisan kezel.
2023. febr. 19. 17:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!