Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 evesem nem engedi, hogy...

2 evesem nem engedi, hogy fogat mossunk. Hogy lehet megis megmosni?

Figyelt kérdés
2 evesunknek soha sem tetszedt a fogmosas, bar mar az elso fog ota, ragcsalta a fogkefet illetve mosta o is, meg mi is. Megis mindig mikor rendes fogmosasra kerul nem engedi. Mindez mwgnyilvanul abban, hogy eleinte csak sirt, mi meg kicsit lefogva megis megmostuk...(amig sirt lehetett mosni a fogat). Volt egy idoszaka mig meseltem neki, addig megengedte, hogy megmossam. Most mar oda jutottunk, hogy ordit mig mar levegot sem vesz es osszeszoritja a szajat, ugy hogy most mar semmi eselyem megmosni. Par napja azt vettem eszre, esetleg egy lyuk lehet a hatso fogaban... lehet, hogy faj es azert nem engedi a fogmosast? Fogorvosnal utoljara fel eve voltunk, akkor mindent rendben talalt (hozzateszem, hogy akkor is siras alatt vizsgalta meg) Most meg szabadsagon van a doki, de mar elore felek, hogy elviszem es nem fogja engedni, hogy hozza erjunk es megvizsgalja. Mit tud ilyen esetben csinalni az orvos? Ha faj akkor ugy nem hagyhatja, ha meg nem engedi betomni akkor? Koszonom szepen, hogy elolvastatok!
2021. szept. 4. 21:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Milyen fogkeféje van? Ha sima, akkor vehetnél neki helyette egy elektromosat, amin valami neki tetsző karakter van, hátha az meghozza a kedvét.
2021. szept. 4. 21:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A lányunknál volt hasonlóan problémás a fogmosás ennyi idősen, mondjuk lefogni nem fogtuk le. Nála az vált be, hogy csak fogmosáskor megnézhetett egy Bogyó és Babóca videót a mobilomon, így végig hagyta hogy alaposan megmossuk a fogát elektromos fogkefével. A sima fogkefével meg ő gyakorolta a fogmosást.

Mivel amúgy tv-t nem néznek a gyerekek ez nekik nagy szám volt és alig várták a fogmosást, most persze már megy az nélkül is.

2021. szept. 4. 21:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Én olvastam egy jópofa dolgot fb csoportban, azóta alkalmazom. Náluk fognyűvő manók vannak, akiket jó alaposan kisöprünk. ha elkezd hisztizni, látványosan rácsodálkozok, hogy épp ott ugrott egy manó, gyorsan küldjük haza. Eddig bejott, van hogy ő kéri, hogy mossuk a manókat :D

Nem szerette ő sem a fogmosast, 2,5 eves

2021. szept. 4. 21:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Van mar elektromos is, meg abbol is a kedvenc rajzfilmfigurakkal, rendes fogkefe ugyszinten, o is valaszthatja ki melyiket szeretne hasznalni... egyutt mosunk fogat, hogy lassa mi is megmossuk, o is mosta nekem, egyidoben probaltam neki is... lassan mar nimcs otletem mit probaljak meg ki vele.
2021. szept. 4. 21:37
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ez volt és hiszti közben ijedtem ránéztem,hogy "Úristen, most láttam,hogy mennyi baci van a fogadon, ott ugrálnak és épp nagy lyukakat próbálnak fúrni. Gyorsan keressük el a fogkefével!." És utána együtt mondtuk ,hogy állj baci, megvagy, hess innen, ilyesmiket. Ez totál bejött, nem is gondoltam volna ...
2021. szept. 4. 22:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Azt próbáltad már, hogy odaadod neki hogy próbálja egyedül? Mikor mi eljutottunk oda hogy ordítva, lefogva kellett neki mosni, megpróbáltam. Azóta nincs balhé. Nyilván nem tudja még tökéletesen, inkább csak rágta eleinte. Most tölti a kettőt és már próbálja utanozni a mozdulatot. Mindig együtt mosunk fogat és figyel. Mikor mondja hogy végzett én még átsikálom kicsit. Akkor már hagyja
2021. szept. 5. 06:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a szüleim nem fektettek nagy gondot arra, hogy minden nap mossak fogat. Hiába próbáltam magamtól vigyázni a maradandó fogaimra, a rossz tejfogaim miatt néhány eleve kibújáskor szuvasodni kezdett. Minden hátsó fogam többször van tömve. Úgyhogy én csak biztatlak, hogy ne add fel, később még fogja hálálni. Jó szüleim vannak, de emiatt van bennem egy kis neheztelés. Esetleg mutass képet neki fogatlan emberekről, magyarázd el, hogy elveszítheti a fogait, ha nem mossa. És persze a többiek nagyon jókat írták, próbáld ki, kitartást!
2021. szept. 5. 15:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!