4 évesnek nem lehet megmosni a fogát?
Minndíg mostuk becsületesen, kicsinek sokkal ügyesebb volt. Mostanában meg csak a vinnyogás, fejforgatás, pofavágás maradt. Egyedül ugye nem tudja alaposan megmosni, nekem pedig nem engedi. Már az össues praktikát bevetettem (éneklés, telefon, jutalom, büntetés)
A türelmem is kevesebb, mert ennyire értetlen...
Fiam 4. szülinapjára elektromos fogkefét kapott. Oral B-t. Van hozzá letölthető alkalmazás, azzal imád fogat mosni.
Fogorvos is mondta, hogy ez jó, alaposan tisztít.
1-es vagyok, még ami hozzásegít a jó fogmosáshoz, az az: "Egyszer volt, hol nem volt: az élet" mese. Megvan sok része DVD-n, és imádja. Abban vannak a fogrontó bacik, amik cukrot esznek, és szétverik a fogat, lyukas lesz. De a fogmosással ki lehet őket mosni.
Kb 3 éves korától úgy mostunk fogat, hogy ő sikálta a fogát, én meg "szinkronizáltam" a bacikat, hogy pl: "segítség, most kisikálnak minket" és ahol nem mosta, ott "bújjunk ide, itt megússzuk a fogkefét" így ott is megmosta. Mindezt vicces, vékony hangon.
Most már csak figyelmeztetem, hogy "tudod, a fogrontó bacikat ki kell sikálni mindenhonnan".
És szépen megmossa.
Szerintem nem kell a katonás fegyelem, ha szépen is rá lehet venni valamire. A gyereknek is jobb, ha nem utálkozva muszájból mos fogat, hanem szívesen, örömmel teszi (szerintem akkor alaposabb is).
Olyan nincs, hogy nem engedi.
Odaállsz és megmosod, ha hisztizik, akkor úgy, de ez nem opció, mert kirohadnak a fogai.
Elektromos fogkefe és a mese a fognyűvő manókról.
De az Anna petibe is van egy fogas mese. Nálunk ezek beváltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!