1,5 éves lányom egyáltalán nem engedi a fogát megmosni. Mit csináljak vele?
Nem próbáltad még úgy, hogy együtt mentek fogat mosni? Amikor a fiamnak nincs kedve, mert szerencsére ő valamennyi ideig engedi, aztán kezdi rágcsálni, akkor szoktam mondani neki, hogy anya is megmossa a fogát. Akkor jön utánam a fürdőbe és kéri ő is a fogkeféjét.
Amúgy ha csak egy rövid időre is sikerül és nagyjából, amennyire tudod, megdörzsölöd neki, az is több, mint a semmi. Nagyobb korában majd jobban sikerül.
nálunk is volt egy rövid idő mikor nem akarta :)
én fürdés után kiterítettem a törcsijét, abba betekertem és megmostam a fogát :) 2-3 nap után már simán engedte, azóta is az a rend, hogy először megmosom neki, majd megkapja rágcsálni :)
Mindig volt ilyen gond, vagy csak most kezdődött? Én az első fogacskáktól mosom a fiamnak, ha volt ilyen gond, akkor azért, mert fogzott, és kellemetlen volt neki a fogkefe. Én nem erőszakoskodtam, azzal csak megutálná az egészet. Próbálkoztam, de nem fogtam le meg hasonlók.
Amúgy 1 évesen elcsente az elektromos fogkefém, nem akarta visszaadni, gondoltam, bekapcsolom, majd megijed. Hát nem, imádta, úgyhogy vettünk neki is egyet. Azóta a simával ő "mossa", az elektromossal én mosom neki.
15 hónapos
6 hós korától, az első fogacskától mosom, azaz mosnám, mert sosem engedte :( utálja ha a szájába nyúlunk, volt hogy azt sem tudtam, hány foga van. Már tudom, belátok ha nevet...
Már a nagyi is előtte mossa a fogát ha itt van, meg az összes baba meg plüssállat foga ragyog, annyit mossuk előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!